Εφιάλτες και Παραμύθια, ένα βιβλίο για μεγάλα παιδιά

Τα παραμύθια ενηλικιώθηκαν και επέστρεψαν. Και πάντα θα επιστρέφουν.

Το βιβλίο Εφιάλτες και Παραμύθια είναι τόσο σκοτεινό όσο υπόσχεται και ο τίτλος του. Τα παραμύθια είναι για παιδιά, ή μήπως όχι; Όσο και αν πέρασαν τα χρόνια θέλεις να ακούσεις αυτές τις ιστορίες με τις οποίες μεγάλωσες και έμαθες να ονειρεύεσαι. Όταν όμως αυτές οι ιστορίες παίρνουν την μορφή εφιάλτη, τότε τα πράγματα αλλάζουν και η ανάγνωση γίνεται πραγματικά ενδιαφέρουσα. Παραμύθια όπως ο Πινόκιο, η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Ραπουνζέλ και πολλά ακόμα. Ζωντανεύουν και φτιάχνουν τον δικό τους κόσμο γύρω από από σκοτεινές υποθέσεις.

Γιατί οι ιστορίες είναι πολλά περισσότερα από παραμύθια και εφιάλτες. Είναι φτιαγμένες με μοναδικό τρόπο και έτοιμες να μπουν στην ψυχή και στο μυαλό όλων μας. Πώς όμως νιώθουμε βλέποντας τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε να μετατρέπονται σε ιστορίες τρόμου; Μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά ότι απόλαυσα απίστευτα την ανάγνωση του βιβλίου αυτού. Και ότι περιμένω με χαρά την έκδοση του δεύτερου το οποιό θα είναι εξίσου γεμάτο με πολλούς εφιάλτες.

Το αγαπημένο μου παραμύθι στο βιβλίο ήταν η ιστορία του Πινόκιο η οποία είναι σπασμένη σε μικρά κομμάτια και τοποθετημένη ανάμεσα σε άλλες ιστορίες. Το ίδιο και η ιστορία της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, που είναι η δεύτερη αγαπημένη μου. Με έναν μοναδικό τρόπο ο Πινόκιο από ένα παραμύθι για παιδιά έγινε ένας απολαυστικός εφιάλτης για ενήλικες. Πραγματικά περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να βγει το βιβλίο του Πινόκιο. Το οποίο διάβασα πριν λίγες ημέρες και κάντε υπομονή έρχεται μία παρουσίαση ειδικά για εκείνο! Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων με ξάφνιασε ευχάριστα! Καθώς δεν μπορούσα να διανοηθώ μία τέτοια ροή γεγονότων σε αυτήν την ιστορία. Πραγματικά ακόμα θυμάμαι τα έντονα συναισθήματα που είχα νιώσει διαβάζοντας το. Καθώς και την ανυπομονησία να περάσουν οι σελίδες για να φτάσω στο επόμενο κεφάλαιο και να μάθω την συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυσικά δε μπορώ να σας πω περισσότερα για τις ιστορίες καθώς δε θέλω να σας αποκαλύψω όλα τα υπέροχα σημεία του βιβλίου. Όμως είναι ένα βιβλίο για τους λάτρεις του τρόμου. Οι Εφιάλτες και Παραμύθια είναι για όσους αγαπούν την σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων και θέλουν να βιώσουν μία διαφορετική όψη των ιστοριών με τις οποίες μεγάλωσαν. Καλή Ανάγνωση!


Περίληψη από το Οπισθόφυλλο

Ένα ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά των παραμυθιών…

Μία μαριονέτα που κουβαλάει μια σκοτεινή κατάρα…
Η Κοκκινοσκουφίτσα καταδιώκεται από μία ομάδα κακοποιών…
Η Ραπουνζέλ είναι αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση και θα το κάνει με τον πιο φρικτό τρόπο…

Το νέο βιβλίο του ανερχόμενου συγγραφέα Αντώνη Τουμανίδη έρχεται για να δώσει μία διαφορετική πινελιά στο χώρο της λογοτεχνίας τρόμου.
Είκοσι τρία παραμύθια αποκτούν τη μεσαιωνική σκοτεινή υπόσταση που έχασαν με τα χρόνια και μετατρέπονται σε αναγνώσματα ενηλίκων, όπως ήταν κάποτε, και παρουσιάζονται ξανά στο αναγνωστικό κοινό με μία όμως εντελώς διαφορετική και ανανεωμένη προσέγγιση.

Τα παραμύθια έχουν συνδεθεί με την παιδική ηλικία, όμως πολλές από τις κλασικές ιστορίες που έχουμε αγαπήσει έχουν σκοτεινές απαρχές και οι αρχικές τους μορφές απευθύνονταν αποκλειστικά σε ενήλικο κοινό. Ο Αντώνης Τουμανίδης μάς ταξιδεύει σε αυτή τη σκοτεινή πλευρά των παραμυθιών, όπου γνωστοί, αγαπημένοι ήρωες συνυπάρχουν σε ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς κανόνες, όπου κανείς δεν είναι ασφαλής από το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής. Ένα ταξίδι που ξεκινά με το Μια φορά και έναν καιρό, αλλά δεν τελειώνει απαραίτητα με το Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…
Ξεφεύγοντας από τα γνώριμα μονοπάτια, ο μαγικός καθρέφτης του συγγραφέα αντιστρέφει τον κόσμο των παραμυθιών και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε σε ένα σύμπαν όπου το όνειρο απέχει μόλις ένα βήμα από τον εφιάλτη…


Λίγα Λόγια για τον Συγγραφέα

Εφιάλτες και Παραμύθια
goodreads.com

Ο Αντώνης Τουμανίδης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Γεννήθηκε στη Σκύδρα Εδέσσης το 1979. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και αχαιολογία στα Ιωάννινα και Ιστορία της Τέχνης και Τεχνοκριτική στη Γαλλία, όπου και πραγματοποίησε επιπλέον σπουδές στον Κινηματογράφο και στη Θρησκειολογία.
Στη Θρησκειολογία ειδικεύτηκε στην ιστορία των Παπών, η οποία μετέπειτα του προσέφερε πολύτιμο υλικό για τις ιστορίες του. Στα πλαίσια της έρευνάς του κατέγραψε, για πρώτη φορά σε πανεπιστημιακή έρευνα, το γενεαλογικό δέντρο και την ιεραρχία των δαιμόνων. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου του Bordeaux στη γαλλική θρησκευτική γλυπτική του 19ου αιώνα και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη σύγχρονη ελληνική γλυπτική.


Το 2006-2007, δημιούργησε το «The Toymaker’s Diary», το πρώτο αμιγώς ελληνικό λογοτεχνικό blog που έχει ως θέμα τον τρόμο. Το «The Toymaker’s Diary» τον έκανε γνωστό ως «Παιχνιδοποιό» και το 2008 και 2009 στα Blogger’s Choice Awards ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα μη αγγλόφωνα blog παγκοσμίως ενώ μέχρι σήμερα έχει λάβει πλήθος διακρίσεων.


Tο 2009, συνεργάστηκε με τη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη παραχωρώντας μια ιστορία του για την ταινία της «You… my mirror», στην οποία υπήρξε και αφηγητής. Από τότε, άρχισε την επαγγελματική του ενασχόληση με το σενάριο υποβάλλοντας προτάσεις σε κινηματογραφικές εταιρείες του εξωτερικού και μετατρέποντας κάποιες από τις ιστορίες του σε σενάρια.


Το 2010, κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Trapped».
Το 2012-2014, ασχολήθηκε και πειραματίστηκε με τη λογοτεχνία flash fiction δημοσιεύοντας μια σειρά ιστοριών στο blog του.
Την Άνοιξη του 2015, δίδαξε δημιουργική γραφή στο Ρομάντσο απευθυνόμενος σε ευρύ κοινό, με βασικό αντικείμενο το μυθιστόρημα και το διήγημα.
Μέχρι σήμερα, ο Αντώνης Τουμανίδης έχει γράψει πάνω από 300 ιστορίες τρόμου και συνεχίζει!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντωνιάδου Γεωργία

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, όπου και κατοικεί ακόμα. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων, και βρίσκεται στην τελική ευθεία της έκδοσης. Εξίσου με τη λογοτεχνία, αγαπάει τη ζωγραφική και την τέχνη της φωτογραφίας, διότι πιστεύει πως η καθεμιά απεικονίζει μοναδικές στιγμές, αναμνήσεις και συναισθήματα. Θα τη βρείτε εδώ και στο nyctophilia.gr

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;