Ο Λε Καρρέ σχολιάζει το Brexit στο νέο του βιβλίο;

Ο George Smiley μπορεί να μην είναι έτοιμος να επιστρέψει στις σελίδες των βιβλίων, όμως ο Τζον Λε Καρρέ είναι.

Ο περίφημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων έρχεται να ισοπεδώσει τους πάντες με το νέο του βιβλίο “Agent Running in the Field”, θίγοντας το μίσος και τη διχόνοια που επικρατεί στον σύγχρονο κόσμο . Οι εκδόσεις Viking ανακοίνωσαν πως το σύγγραμμα θα εκδοθεί τον Οκτώβρη του τρέχοντος έτους. Στη βιογραφία του συγγραφέα που κυκλοφόρησε το 2015 από τον  Adam Sisman, ο τίτλος αυτός προοριζόταν αρχικά για το μυθιστόρημα του 1986 «Ένας τέλειος κατάσκοπος».

Το 25ο βιβλίο του, λοιπόν, εκτυλίσσεται με φόντο το Λονδίνο του «σήμερα». Aφορά έναν μοναχικό εικοσιπεντάχρονο ήρωα που εναντιώνεται στις πολιτικές εξελίξεις και χτίζει διασυνδέσεις που θα τον οδηγήσουν σε σκοτεινά μονοπάτια. Οι εκδόσεις δεν αποκάλυψαν, ωστόσο, τίποτε παραπάνω σχετικά. Όπως και τα υπόλοιπα δείγματα γραφής του, ούτε από αυτό το σύγγραμμα του Λε Καρρέ εκλείπει ο πολιτικός σχολιασμός. Είναι αυτή η καταγραφή των κοινωνικοπολιτικών στοιχείων, άλλωστε, που κάνουν τον Τζον Λε Καρρέ, ίσως, τον καλύτερο χρονογράφο της γενιάς του.

Λε Καρρέ
Πηγή: https://spywrite.com/

Προς υπενθύμιση, κάνοντας μια αναδρομή στο έργο του, ο Λε Καρρέ δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο Call for the Dead το 1961. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του A Legacy of Spies, που κυκλοφόρησε το 2017, ήταν μία επιστροφή του γνωστότερου ήρωά του George Smiley. Η πλοκή του εκτυλισσόταν κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου και συνδεόταν με το τρίτο του βιβλίο The Spy Who Came in from the Cold. Ο ήρωας είχε να φανεί παραπάνω από 20 χρόνια ενώ υπήρχε σε τρία ακόμα βιβλία. Αυτά είναι τα εξής: Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι, Ο Εντιμότατος Μαθητής και Οι άνθρωποι του Σμάιλι. Μια μεταφορά του βιβλίου του Η μικρή τυμπανίστρια (1983), που επικεντρώνεται στις προσπάθειες σύλληψης ενός τρομοκράτη από την Παλαιστίνη, μεταδόθηκε τον Οκτώβρη του περασμένου έτους από BBC. Κυκλοφορούν, μαζί με την προαναφερθείσα, 12 ταινίες του le Carre από το 1965 έως και το 2016. Ο Τέλειος Κατάσκοπος μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη ως τηλεοπτική σειρά.

Λε Καρρέ
Πηγή: https://www.in.gr/

Ο Τζον Λε Καρρέ, κατά το πραγματικό του όνομα Ντέιβιντ Κόρνουελ γεννήθηκε το 1931. Υπήρξε συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών κατασκοπείας  MI-5 και αντικατασκοπείας MI-6 της Αγγλίας. Διετέλεσε, επίσης, ανακριτής των φυγάδων του ανατολικού μπλοκ την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Όλα αυτά συνετέλεσαν αδιαμφησβήτητα στην καλλιέργεια της εκρηκτικής κατασκοπευτικής φαντασίας του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ζαννίνα Μαργαρίτη

Ονομάζομαι Ζαννίνα και είμαι φοιτήτρια φαρμακευτικής, ραδιοφωνική παραγωγός, αθλήτρια, ταξιδιάρα ψυχή, αρθρογράφος και... πολυμίξερ. Το motto μου είναι "Manners maketh man" και ατού μου η φαντασία και η αγάπη στο ξεχωριστό. Λατρεύω τα χρώματα του Eduardo Cobra, την μαγεία της Mary Poppins και την αγνότητα του Winnie the Pooh

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;