Εργαστήριο Σεναρίου – Διασκευής

SHARE

Εργαστήριο Σεναρίου - Διασκευής
iwrite.gr

Εργαστήριο Σεναρίου – Διασκευής
(από τη Θεωρία στην Πράξη)
εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Μπελεγράτη

Κάνε την ιδέα σου σενάριο!

Το συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε συγγραφείς, σεναριογράφους, αλλά και σε όσα άτομα έχουν μια ιδέα που πιστεύουν ότι αξίζει να την εξελίξουν, και θέλουν να την υλοποιήσουν σε σενάριο ταινίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν βασικές γνώσεις του κόσμου του σεναρίου, να γνωρίσουν τι συμβαίνει στο εξωτερικό και στην Ελλάδα πάνω στο αντικείμενο, να μάθουν βασικά βήματα πάνω στο σενάριο αλλά και μυστικά του πώς θα μπορούσαν να εξελίξουν το υλικό που έχουν ήδη δημιουργήσει σε σενάριο και να κατανοήσουν το πώς λειτουργεί η βιομηχανία του κινηματογράφου.

Μετά το τέλος του συγκεκριμένου σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν βασική αλλά ουσιαστική γνώση για το πώς θα μπορούσαν να μετατρέψουν την ιδέα ή το υλικό τους σε σενάριο.

Επίσης, παράλληλα, θα μπορούσαν να υλοποιήσουν μια δική τους ιδέα σε σενάριο μικρού μήκους ή να ξεκινήσουν το σενάριο μεγάλου μήκους.

Ανά συνάντηση θα δίνεται και βιβλιογραφία.

Τι προσφέρει το εργαστήριο:
Θεωρητική κατάρτιση & πρακτική επεξήγηση διασκευής και σεναρίου: από την ιδέα στο στήσιμο μίας ιστορίας.
Εκμάθηση βασικών αρχών σεναρίου, αλλά και επαγγελματικών κλειδιών που μπορούν να εξελίξουν τη γραφή και τη σκέψη ενός εν δυνάμει σεναριογράφου και συγγραφέα, εν γένει.
Γνωριμία με τον κόσμο της παραγωγής σεναρίου (τα μυστικά της παραγωγής).
Το εργαστήρι αποτελείται από 16 δίωρα μαθήματα και είναι ομαδικό. Το κόστος παρακολούθησης για κάθε συμμετέχοντα ανέρχεται στα 180 ευρώ / σύνολο (16 δίωρα – ο νόμιμος Φ.Π.Α. δεν συμπεριλαμβάνεται), για το σύνολο των διδακτικών ωρών. *

Έκπτωση 10% σε φοιτητές και ανέργους με την επίδειξη πάσου/κάρτας ανεργίας εν ισχύ.

Advertisement

Ο κύκλος του εργαστηρίου διασκευής – σεναρίου θα πραγματοποιείται Δευτέρες (ενδεικτική ημέρα) στην Κωλέττη 15, Εξάρχεια, στον χώρο του Πρότυπου Ομίλου Πολιτισμού Πηγή, σε ώρες που θα ορισθούν από κοινού μεταξύ του εισηγητή και των συμμετεχόντων.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η 25η Φεβρουαρίου 2019.

Κάποιες σημειώσεις είναι πιθανώς χρήσιμες να ληφθούν από τους συμμετέχοντες.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

* Το τμήμα του εργαστηρίου θα είναι ολιγομελές, οπότε θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Μην αμελήσετε να προκρατήσετε τη θέση σας μέσω email (email info@iwrite.gr με θέμα «Εργαστήρι Διασκευής – Σεναρίου») ή τηλεφώνου (2110 12 69 00)!

Βασικές ενότητες που θα αναπτυχθούν:
Ποια βασικά είδη ιστοριών υπάρχουν.
Τι είναι διασκευή;
Τα επτά Βασικά Αρχέτυπα για τη διαμόρφωση ενός σεναρίου/ιστορίας.
Φορμάτ σεναρίου.
Πρωταγωνιστής/ βασικοί χαρακτήρες, διατήρηση της ατμόσφαιρας και του μηνύματος.
Συγγραφή σκηνών.
Γράφοντας για την τηλεόραση/ για το σινεμά. Διασκευές έργων.
Η κουλτούρα της διασκευής.
Tακτικές προώθησης, πώλησης. Στάδια παραγωγής.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG