Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, γιορτή Βιβλίου-Bazaar

Η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκεται προ των πυλών, αφού διοργανώνεται από τις 7 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα την Ινδία, η οποία παρέλαβε τη “σκυτάλη” από τις ΗΠΑ. Πρόκειται, αναμφίβολα, για την σημαντικότερη ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έκτασης 180.000 τετραγωνικών μέτρων. Η σημαντικότητα της έκθεσης αιτιολογείται όχι μόνο λόγω της μεγάλης έκτασής της, αλλά και εξαιτίας του πλούσιου προγράμματος της, που και φέτος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεκάδες παρουσιάσεις, workshops, μα και συναυλίες.

Αναπόσπαστο κομμάτι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποτελεί για 10η συνεχόμενη χρονιά η διοργάνωση της Γιορτής του Βιβλίου-Bazaar από τον Σύλλογο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. Στο περίπτερο 6, οι βιβλιόφιλοι, αλλά και γενικότερα όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι προέρχονται όχι μόνο από την Θεσσαλονίκη, αλλά και από ευρύτερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, και γιατί όχι κι από όλη την Ελλάδα, έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν βιβλία -από 150 διαφορετικούς εκδότες- που ξεκινούν από τιμές μόλις του 1€ (!) και καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των αναγνωστών, περιλαμβάνοντας έργα τόσο της ελληνικής όσο και της ξένης λογοτεχνίας, σχολικά βοηθήματα, παιδικά παραμύθια, ιστορικά, ψυχολογικά, οικονομικά αλλά και θεολογικά βιβλία μέχρι και τουριστικούς οδηγούς και παζλ.

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

(Πηγή εικόνας: thessalonikiguide.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκτός από μέσο επίτευξης της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, λειτουργεί ταυτόχρονα και ως μια διεθνούς ακτινοβολίας γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού, πράγμα που καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη και την έκθεση βιβλίων σε αυτήν, καθώς μέσω του βιβλίου στηρίζονται σημαντικές πτυχές του πολιτισμού. Μέσα από τα βιβλία, δηλαδή, όχι μόνο εκλαϊκεύονται επιστημονικά, φιλοσοφικά, ιστορικά και διαφόρων άλλων ειδών ζητήματα, η κατάκτηση των οποίων προηγουμένως θα ήταν ανέφικτη για τους περισσότερους, αλλά και τονώνεται η δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας, αφού με την ανεμπόδιστη διακίνηση ιδεών γίνεται σαφές πως σε μια δημοκρατική πολιτεία επιτρέπονται και συχνά υιοθετούνται ιδέες που αρχικά φάνταζαν εξαιρετικά ρηξικέλευθες και ανατρεπτικές.

Συμπερασματικά, λοιπόν, σε χαλεπούς καιρούς που τα τεχνολογικά gadgets και το διαδίκτυο εν γένει, κατορθώνουν τον συνεχή παραγκωνισμό του βιβλίου, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος αποτελείται από περισσότερους από 150 εκδότες, αντιλαμβανόμενος την τεράστια απήχηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την συνεπακόλουθη δυνατότητα που προσφέρει, ώστε μέσα από την διοργάνωσή της, το βιβλίο να αναδειχθεί και να γίνει προσιτό σε περισσότερους ανθρώπους και σε χαμηλότερες τιμές, προετοιμάζει αυτή την μεγάλη γιορτή βιβλίου που απευθύνεται σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Ώρες λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (και της Γιορτής Βιβλίου-Bazzar):

Καθημερινές, 16:00 έως 22:00

Σαββατοκύριακα, 10:00 έως 22:00.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Λόνδου

Γεννημένη το '99 στην Χαλκιδική, αντικείμενο σπουδών μου η φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεγάλη μου λατρεία... τα βιβλία. Βιβλία κοινωνικού, φιλοσοφικού και ψυχολογικού περιεχόμενου πάντοτε κέρδιζαν το ενδιαφέρον μου, μα φυσικά σχέση ζωής μέχρι στιγμής αποδεικνύεται η λογοτεχνία, που με το μαγικό της τρόπο καταφέρνει κάθε στιγμή να με ταξιδεύει.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;