Αντίπαλοι με τον εαυτό μας: Κρυμμένες αλήθειες

Κώστας Μαρκάζος

Αντίπαλοι με τον εαυτό μας: Κρυμμένες αλήθειες

Ο Κώστας Μαρκάζος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο Αντίπαλοι με τον εαυτό μας-Κρυμμένες αλήθειες και συμπτώματα της ελληνικής κρίσης, εκδόσεις Νομική  Βιβλιοθήκη, τη Τρίτη 26 Φλεβάρη στις 18:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Στέφανος Κοτζαμάνης και Κώστας Γιαννακίδης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κώστας Μαρκάζος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και του Brunel University of London (MBA). Έχει εργαστεί σε διάφορες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης διαφόρων αιτίων της σημερινής κατάστασης ενώ διατυπώνονται προτάσεις. Κεντρική ιδέα είναι ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος για να ανταποκριθούμε στην πρόκληση είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Τα μέρη του βιβλίου είναι χωρισμένα σε 5 ενότητες και μπορούν να διαβαστούν ανεξάρτητα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε αναγνώστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5 Ενότητες

Στην 1η ενότητα περιέχονται πολιτικά θέματα που επηρεάζουν την οικονομία ή και το αντίθετο. Ενώ στην 2η  προβλήματα που αφορούν τον δημόσιο διάλογο και τον τρόπο που διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα. Στην 3η ενότητα αναφέρονται θέματα σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, τον ελλιπή διαχωρισμό  τους και τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί  και στα δύο μέρη. Η 4η ενότητα αναφέρεται στις «Εθνικές ιδιαιτερότητές» μας,  δηλαδή σε μια ποικιλία θεμάτων, όπως το «ελληνικό φιλότιμο» για το οποίο αισθανόμαστε τόσο υπερήφανοι, το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα και ποιοι το διαθέτουν. Όπως επίσης η λατρεία των Ελλήνων να μην εφαρμόζουν τους νόμους και κάποια άλλα φαινόμενα που συνιστούν την εθνική μας «μοναδικότητα». Στην 5η ενότητα (Φορολογικά πέρα από τους φόρους) θίγονται θέματα γενικότερων αρχών φορολογίας.

Λίγα λόγια για τις εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ιδρύθηκε το 1977 με αντικείμενο την υποστήριξη των νομικών επαγγελμάτων με σύγχρονες εκδόσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα και τις ειδικότητες των κλάδων δικαίου. Είναι ο πρώτος εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα που εισήγαγε τη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην τυπογραφία. Κατασκεύασε το πρώτο στην Ελλάδα εκδοτικό λογισμικό σελιδοποίησης από τις αρχές της δεκαετίας του ʼ80.

Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στο χώρο των επιστημονικών εκδόσεων, διάθεσης ψηφιακού περιεχομένου και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών για τα νομικά και οικονομικά επαγγέλματα, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Εδρεύει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις υψηλής αισθητικής στο κέντρο της Αθήνας, απασχολεί 100 άτομα και διαθέτει δικό της πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λίλια Ευθυμίου

Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις. Πάθος μου ο χορός και συγκεκριμένα το κλασσικό μπαλέτο. Μου αρέσει να ακούω υπέροχες μελωδίες και να χάνομαι στα όνειρά μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;