Everything Is F*cked, ένα βιβλίο για την ελπίδα»

βιβλίο για την ελπίδα
Πηγή εικόνας: esoptron.gr

Μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου του βιβλίου «The subtle art of not giving a f*ck: Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα..!», ο ευρέως γνωστός blogger, Mark Manson, επέστρεψε δυναμικά με μια ακόμα μεγάλη επιτυχία. «Everything Is F*cked: Ένα βιβλίο για την ελπίδα», είναι ο τίτλος, του δεύτερού του έργου.  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έσοπτρον με σκοπό να να ταράξει, για ακόμα μια φορά, τα νερά στον χώρο των εκδόσεων.

Αναλυτικότερα για το βιβλίο..

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, για να κατανοηθεί η έννοια της ελπίδας , πρέπει να περάσει ο αναγνώστης στην «σκοτεινή πλευρά» και να κατανοήσει την απελπισία. Ο Manson, μέσα από την «Άβολη αλήθεια», όπως και αποκαλεί, παρουσιάζει την εικόνα του σύμπαντος, συγκρίνοντάς την με την ανθρωπότητα. Η κοσμική μας ασημαντότητα και το αναπόφευκτο γεγονότος του θανάτου είναι μερικά από τα θέματα που αναλύει από τις πρώτες κιόλας σελίδες στο βιβλίο του. Συνεχίζει, με την διερεύνηση της σχέσης του ανθρώπου με τα χρήματα, την ψυχαγωγία και το Internet ενώ κριτικάρει τον ορισμό που έχουμε δώσει πλέον στην πίστη, την ευτυχία, την ψυχαγωγία αλλά και την ελπίδα.

Παρόλο που αναλύει την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί, το βιβλίο δεν προτείνει κοινωνικές λύσεις αλλά κατά βάση ατομικές. Αρχικός σκοπός του, είναι να σταματήσουμε να ελπίζουμε για το καλύτερο, τις ευνοϊκές συγκυρίες, τους ανθρώπους που θα μας βγάλουν από μια κατάσταση και θα μας οδηγήσουν στο καλύτερο. Δευτερευόντως τελειώνοντας αυτό το βιβλίο θέλει οι αναγνώστες του να γίνουν καλύτεροι. Άλλωστε ο πόνος στην ζωή είναι αναπόφευκτος αλλά η απελπισία και η ταλαιπωρία, είναι επιλογή.

βιβλίο για την ελπίδα
Πηγή εικόνας: public.gr

Περιγραφή 

«Ο Mark Manson συνεχίζει να αποδομεί τα ερωτήματα σχετικά με την ανθρώπινη ευτυχία και ευημερία με δημιουργικούς και απρόσμενους τρόπους. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακά κατανοητό βιβλίο, το οποίο εξετάζει μερικά από τα πιο βαθιά ερωτήματα σχετικά με το πού πάει ο κόσμος μας, όπως επίσης και το πώς μπορούμε να φροντίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας (και ο ένας τον άλλον) μέχρι να φτάσουμε ως εκεί.»

SCOTT BARRY KAUFMAN, καθηγητής της ψυχολογίας στο Columbia University και παρουσιαστής του The Psychology Podcast

«Ο Mark Manson έχει καταφέρει να εξηγήσει έναν τρελό κόσμο σε μια ολόκληρη γενιά, επικαλούμενος την επιστήμη, την ηθική φιλοσοφία και άφθονο ξεκαρδιστικό χιούμορ. Το βιβλίο αυτό εγγυημένα θα σας κάνει να γελάσετε, να αμφισβητήσετε τις πεποιθήσεις σας και (αισίως) να αλλάξετε τη ζωή σας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NIR EYAL, φημισμένος συγγραφέας του μπεστ σέλερ Hooked και του Indistractable στο NirAndFar.com

«Ο Mark προσφέρει ένα αντίδοτο στην εποχή της πνευματικής δυσφορίας με την απαιτούμενη δόση γέλιου, πρακτικών συμβουλών και φιλοσοφίας. Η αντισυμβατική του αντίληψη θα χαράζει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό σας όση ώρα το διαβάζετε.»

ERIC BARKER, φημισμένος συγγραφέας του μπεστ σέλερ Barking Up the Wrong Tree

«Ενώ εμείς τρέμουμε τα κακά του κόσμου, ο Mark Manson μάς δείχνει πώς να αποφεύγουμε τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας. Ένα ευφυές και διαφωτιστικό βιβλίο που όλοι πρέπει να διαβάσουμε, πριν πετάξουμε κάτω την πετσέτα και εγκαταλείψουμε τον αγώνα»

SHANE PARRISH, ιδρυτής του Farnam Street και παρουσιαστής του The Knowledge Project Podcast

«Ο Mark Manson είναι ο δάσκαλος των αντισυμβατικών ιδεών που δίνουν τροφή για σκέψη. Το κατανοητό ύφος του θα σας κάνει να διαβάζετε επί ώρες»

JAMES CLEAR, φημισμένος συγγραφέας του μπεστ σέλερ Atomic Habits

(πηγή περιγραφής: esoptron.gr)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ευθυμία Ανδρονίκου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ενώ έχω κάνει το πέρασμά μου και σε τμήμα Δημοσιογραφίας. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία, βλέπω ταινίες, συνεχίζω με σειρές … και γενικά καταπιάνομαι με οτιδήποτε δεν με αναγκάζει να βγω από το σπίτι.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;