Βικτώρια Μόσχου “Η δημιουργός του Bookbrewed”

Επιμέλεια Συνέντευξης: Συκάκη Όλγα

Η Βικτώρια Μόσχου είναι μια νέα συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη. Είναι ιδρύτρια του συνδρομητικού βιβλιο-κουτιού Bookbrewed. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το χορό και το τρέξιμο. Ας μας τα πει όμως η ίδια καλύτερα.

Βικτώρια, ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Πού μεγαλώσατε και τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια;

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την πρόταση και την τιμή που μου κάνετε να δώσω συνέντευξη στο περιοδικό σας. Ονομάζομαι Βικτώρια Μόσχου, είμαι 29 ετών και κατάγομαι από το Δρυμό Θεσσαλονίκης. Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, έως τα 12 μου χρόνια, όπου και μετακόμισα στο Δρυμό.

Σπούδασα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ολοκλήρωσα το ΜΒΑ μου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζομαι πάνω στο αντικείμενό μου από τα 22 μου, κάτι για το οποίο αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερή και ευλογημένη.

Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω, να ασχολούμαι με τη ζαχαροπλαστική και το χορό και να πηγαίνω για τρέξιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο σας βιβλίο, το «Guardians of The Auras» κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό. Πώς γεννήθηκε η ιδέα;

Το Guardians of The Auras είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς The Aura’s Chest. Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2019.

Η ιδέα γεννήθηκε από μια πρόταση που μου έκανε η καλή μου φίλη Christine Bottas να λάβω μέρος σε έναν διαγωνισμό του Wattpad. (Σημείωση της Επιμελήτριας: Το Wattpad είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι συγγραφείς μπορούν να δημοσιεύσουν τα βιβλία τους ή οι αναγνώστες να διαβάσουν βιβλία που δεν έχουν εκδοθεί.) Η συγκεκριμένη πλατφόρμα όμως ποτέ δεν μου έκανε  αυτό το «κλικ» και έτσι ξεκίνησα να γράφω αθόρυβα την ιστορία, χωρίς να δημοσιεύω κομμάτια της, μέχρι που την ολοκλήρωσα.

Bookbrewed
Πηγή: https://www.amazon.com/GUARDIAN-AURAS-CHEST-VICTORIA-MOSCHOU/dp/1790480655/ref=sr_1_1?keywords=guardian+of+the+auras+victoria+moschou&qid=1638437349&sr=8-1

Το Guardians of The Auras είναι ένα High Fantasy βιβλίο, εμπνευσμένο από το μύθο του κουτιού της Πανδώρας.  Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η λογική και τα συναισθήματα θεωρούνται κάτι σαν…ασθένεια, η νεότερη ιέρεια της Rondure, η Aurora, ξεκινά το ταξίδι της για να ορκιστεί πίστη σε ένα από τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης (Γη, Αέρας, Φωτιά, Νερό.)

Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται ακριβώς όπως τα περίμενε. Απελευθερώνει κατά λάθος τα συναισθήματα του κόσμου, τα οποία ήταν φυλακισμένα για αιώνες σε ένα μικρό σεντούκι. Ανακαλύπτει πως το πεπρωμένο της είναι να γίνει αυτή η Φύλακας των Αυρών, εκείνη που θα μάθει ξανά στους ανθρώπους να αισθάνονται.

Ή θα τους καταστρέψει όλους. Εξάλλου όλοι είμαστε οι κακοί στην ιστορία κάποιου άλλου…

Γιατί πήρατε την απόφαση να το γράψετε στα αγγλικά ενώ η μητρική σας γλώσσα ήταν η ελληνική;

Γράφω στα Αγγλικά από το 2015, όταν πρωτοξεκίνησα τα μαθήματα δημιουργικής γραφής στο British Council της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Kingston University.

Ποτέ δεν σκέφτηκα να γράψω στα ελληνικά, κυρίως λόγω του ότι, το είδος το οποίο γράφω δεν ήταν ευρέως διαδεδομένο πριν επτά περίπου χρόνια στο ελληνικό κοινό.

Επίσης δεδομένων των επιλογών που μου πρόσφεραν οι καθηγητές μου στο Kingston, και τους οποίους θα ευχαριστώ πάντα γι’ αυτό, το να μπω στην διαδικασία να γράψω κάτι στη μητρική μου γλώσσα, φάνταζε και ακόμη φαντάζει, ελαφρώς αδιάφορο.

Γράφοντας το Guardians of The Auras στα Αγγλικά γνώρισα φανταστικούς επιμελητές και literary agents κάτι που δεν έχουμε στην Ελλάδα. Ήρθα σε επαφή με συγγραφείς από όλο τον κόσμο και έκανα καρδιακούς φίλους. Τι άλλο λοιπόν θα μπορούσα να ζητήσω?

Σκοπεύετε να το μεταφράσετε στα ελληνικά, για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό;

Όχι. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, δεδομένου του όγκου δουλειάς που έχω την συγκεκριμένη περίοδο.

Ταυτόχρονα με τη συγγραφική σας δουλειά, είστε και η ιδιοκτήτρια του Bookbrewed. Τι είναι το Bookbrewed;

Το Bookbrewed είναι ένα μηνιαίο συνδρομητικό βιβλιο-κουτί, το οποίο εστιάζει κυρίως στη Νεανική Λογοτεχνία, με κύρια είδη τα μυθιστορήματα φαντασίας και μυστηρίου, καθώς και τα αισθηματικά μυθιστορήματα.

Κάθε μήνα ο συνδρομητής παραλαμβάνει ένα κουτί, στο οποίο περιλαμβάνεται πάντα ένα βιβλίο, καθώς και 4-5 ακόμη αντικείμενα, πάντα σχετικά με μια συγκεκριμένη θεματική. Τα βιβλία είναι είτε ξενόγλωσσα είτε ελληνικά.

Το πρώτο κουτί στάλθηκε τον Απρίλιο του 2021 και μετράμε αισίως οκτώ μήνες ενεργούς λειτουργίας. Πέραν από τα μηνιαία κουτιά, το βιβλιοφιλικό κοινό μπορεί να κάνει μεμονωμένες αγορές προϊόντων μέσω του Apothecary μας. Στο Bookbrewed θα βρει κανείς διαθέσιμα αντικείμενα προηγούμενων κουτιών, αλλά και συλλεκτικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα η πανέμορφη κούπα με την πιο έξυπνη μάγισσα της γενιάς της (Σ.Επιμ: για όσοι δεν είστε φανατικοί του Harry Potter, αναφέρεται στην Hermione Granger, την στενή φίλη του Harry Potter), που φιλοτεχνήθηκε αποκλειστικά για το Bookbrewed από τη Sylvia Macray.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει, και πως επιλέγεται το θέμα κάθε μήνα;

Προσφέρουμε τριών ειδών συνδρομές (μηνιαία, τρίμηνη και εξάμηνη), καθώς και δυνατότητα μεμονωμένης αγοράς του μηνιαίου κουτιού. Επίσης, όπως ανέφερα παραπάνω, υπάρχει δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων προϊόντων από το Apothecary μας.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στους νέους συγγραφείς;

Θα συμβούλευα να γράψουν για πράγματα που αγαπούν και τους δίνουν χαρά. Ακόμη θα πρότεινα να γράψουν τα βιβλία που θέλουν οι ίδιοι να διαβάσουν, και όχι αυτά που θεωρούν πως χρειάζεται αυτή η στιγμή η αγορά.

Που μπορούμε να σας βρούμε στα social media;

Μπορείτε να με βρείτε στο Instagram ως @ms_victoriousss ή στο blog μου, Victorious Pages, από το οποίο ωστόσο κάνω ένα μικρό διάλειμμα μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

 

Πληροφορίες για το bookbrewed: https://www.bookbrewed.com/

Ευχαριστούμε πολύ τη Βικτώρια Μόσχου για τη συνέντευξη και τις φωτογραφίες που μας παρείχε.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Όλγα Συκάκη

Είμαι καθηγήτρια μουσικής. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω. Λατρεύω τα ταξίδια. Κοιτώνας στο Hogwarts: Gryffindor. Αγαπημένο χρώμα: Οποιαδήποτε απόχρωση του μωβ. Τυχερό νούμερο: 8.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;