Τζερόμ, ο Συλλέκτης Λέξεων του Πίτερ Χ. Ρέινολντς

βιβλίο Συλλέκτης Λέξεων
Πηγή: www.metaixmio.gr

Το παιδικό βιβλίο «Συλλέκτης Λέξεων» είναι ένα ζωντανό βιβλίο, μια όμορφη ιστορία που πρέπει να διαβάσουμε σε όλα τα παιδιά. Είναι κατάλληλο για παιδιά 4 και άνω. Μπορούμε να το προμηθευτούμε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και από όλα τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία. Το παιδικό βιβλίο «Συλλέκτης Λέξεων» έχει συμπεριληφθεί στην λίστα μπεστ σέλερ των New York Times. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου έγινε το Νοέμβριο του 2020 και ο συγγραφέας είναι ο Πίτερ Χ. Ρέινολντς. Είναι έναν αξιόλογο παιδικό βιβλίο που μπορούμε να χαρίσουμε στα παιδιά μας.

Λίγα λόγια για το παιδικό βιβλίο «Συλλέκτης Λέξεων»:

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Τζερόμ ο οποίος είναι ένας μικρός συλλέκτης. Οι περισσότεροι συλλέγουν γραμματόσημα,πέτρες,κούπες,κάρτες και πολλά άλλα. Ο Τζερόμ όμως συλλέγει λέξεις. Είναι ο καλύτερος ακροατής καθώς ακούει πολύ συγκεντρωμένος όσους του μιλούν και κάθε λέξη που του τραβάει την προσοχή την γράφει σε ένα χαρτί. Είναι επίσης και καλός παρατηρητής και του αρέσει να διαβάζει πολύ. Σε κάθε τι που κάνει βρίσκει λέξεις που τον εντυπωσιάζουν.

βιβλίο Συλλέκτης λέξεων
Πηγή:www.metaixmio.gr

Το παιδικό βιβλίο «Συλλέκτης Λέξεων» περιγράφει μια πολύ όμορφη και γλυκιά ιστορία γεμάτη καλοσύνη με ευκαιρίες μάθησης και εξερεύνησης. Είναι εικονογραφημένο με πολύ όμορφα χρώματα και ζωηρές εικόνες που μαγνητίζουν το βλέμμα μικρών και μεγάλων. Χρειάζονται αρκετά λεπτά για να αποκρυπτογραφήσεις το νόημα πίσω από τις όμορφες αυτές εικόνες. Βλέπεις λέξεις σε χαρτιά να αιωρούνται, βλέπεις τον Τζερόμ να μοιράζεται τις λέξεις του με φίλους και ζώα. Φίλοι με διαφορετική εθνικότητα,ηλικία και με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις.  Ο Τζερόμ είναι πολύ χαρούμενος που μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις του φτιάχνοντας τραγούδια και ποιήματα. Κάθε λέξη που αιωρείται στις εικόνες του βιβλίου δίνουν την δυνατότητα σε κάθε γονιό να αφιερώσει λίγο χρόνο να εξηγήσει τις λέξεις και να παίξει με αυτές,να συζητήσει με το παιδί του και να το κάνει ένα μικρό εξερευνητή λέξεων. Το Μεταίχμιο,μέσω αναρτήσεων στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτείνει στους γονείς να φτιάξουν ένα βιβλίο λέξεων σαν τον Τζερόμ και να δώσουν στα παιδιά ευκαιρίες μάθησης και εξερεύνησης.

 

Μερικές λέξεις που αναφέρονται μέσα στο παιδικό βιβλίο «Συλλέκτης Λέξεων»,οι οποίες μου έκαναν εντύπωση, είναι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 • καλειδοσκόπιο
 • συναρμολογώ
 • μελάσα
 • ειρήνη
 • εφικτό
 • όραμα
 • χαμένος
 • όνειρα
 • ανέμελος
 • μόριο

 

 Οι ειδικοί οι οποίοι ασχολούνται με την διαδικασία ανάπτυξης του προφορικού λόγου προτείνουν:

 • να δίνουμε έμφαση σε καινούργιες λέξεις
 • να προσπαθούμε να μιλάμε με προτάσεις πιο σύνθετες από αυτές που χρησιμοποιεί ήδη το παιδί
 • να κάνουμε διάλογο και να αφήνουμε το παιδί να εκφραστεί
 • να περιγράφουμε γεγονότα καταστάσεις και διαδικασίες

 

Ο Πίτερ Χάμιλτον Ρέινολντς στην τελευταία σελίδα του βιβλίου παραθέτει το εξής:

«Βρες τις δικές σου λέξεις πες στον κόσμο ποιος είσαι και πως θα τον κάνεις καλύτερο»

 

Από το οπισθόφυλλο του παιδικού βιβλίου «Συλλέκτης Λέξεων»:

«Μια ιστορία για τη δύναμη που κρύβουν οι λέξεις και για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν όταν τις μοιραζόμαστε με τους άλλους»

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Τουρλίδα

Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον και προσπαθώ πάντα να κοιτάω-ή να βρίσκω-την θετική πλευρά των γεγονότων. Πολυλογού και κοινωνική αλλά ταυτόχρονα μοναχική. Υπερ-αναλύω σχεδόν τα πάντα και μέσα από την γραφή βρίσκω λίγη γαλήνη. ‘’Success doesn’t come to you; you go to it’’ Marva Collins

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;