Τσιμάρας Τζανάτος: “Αγνώστου Η βία του βίου”

Ποιητική συλλογή: "Η βία του βίου" του Τσιμάρα Τζανάτου

Ο Τσιμάρας Τζανάτος  συγκεντρώνει στην ποιητική συλλογή “Αγνώστου Η βία του βίου”, το απάνθισμα του επί δεκαετίας ποιητικού του μόχθου και παρουσιάζει, πλέον, αυτούσια  την ποιητική πτυχή της συγγραφικής του ταυτότητας που ούτως ή άλλως είναι διάσπαρτη και στο πρότερο  έργο του.

«Έψαχνες το άλλο σου μισό,
ενώ σου έλειπες ολόκληρος».

Η ποιητική συλλογή «Αγνώστου Η βία του βίου», είναι μια καταγραφή της βίαιης ενηλικίωσης του ανθρώπινου όντος αλλά και συγχρόνως, το χρονικό της περιπλάνησης τού κατασπαραγμένου Εγώ, σε έναν ροκατασκευασμένο Κόσμο.

Η συνύπαρξη επιγραμματικών σπαραγμάτων και υπαρξιακών ποιητικών χρονικών, που αλληλοσυμπληρούνται και ταυτοχρόνως αλληλοαντιτίθενται σε ένα «όλον», μας εισάγουν σε ένα σύμπαν τρομακτικά οικείο αλλά και αφοπλιστικά απρόβλεπτο, ταυτοχρόνως.

Στη συλλογή κατατίθεται από τον τίτλο κιόλας «Αγνώστου Η βία του βίου», το κλειδί-προσωπείο, ο Άγνωστος, ως ανώνυμος συν-γραφέας, που δεν είναι άλλος, από τον αναγνώστη. Αυτή η αναίρεση του συγγραφικού προσώπου που είναι ο ίδιος, δυναμιτίζει εξ αρχής την συγγραφική ταυτότητα όπως την ξέρουμε, καταργώντας το ανήκειν. Εισάγοντάς μας σε έναν μεγάκοσμο πέραν του χρόνου και του τόπου, για να συμπορευτούμε με τον Άλλον, ως «έτερον εαυτόν». Άλλοτε ταυτιζόμενοι και άλλοτε διαχωριζόμενοι, μέσω μιας αέναης οδυνηρής πορείας προς το  πραγματικό. «Αυτό το ζ στη ζωή, όλο βουίζει. Δεν σέβεται τη νεκρική μας ησυχία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βραβευμένος με βραβείο «Κ. Κουν 2018» για το θεατρικό του έργο «Δεσποινίς Δυστυχία» συγγραφέας Τσιμάρας Τζανάτος, έρχεται να ξαφνιάσει με την ποιητική του συλλογή «Αγνώστου Η βία του βίου» (Ποιήματα 2011- 2021) που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική. Ξεφεύγοντας από τις λογοτεχνικές κατηγοριοποιήσεις που μέχρι πρότινος εντασσόταν (θέατρο, αφήγημα) καταθέτει ένα ατόφιο ποιητικό πόνημα που επεξεργαζόταν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τσιμάρας Τζανάτος
Τσιμάρας Τζανάτος

Θα έρθεις δίπλα μου.

 Θα μιλάμε για άλλα. Για άλλους.

Με άλλους. Ανά τόσο θα μ` ακουμπάς.   

Θα  ανοίγουν είσοδοι στο δέρμα μου

και μετά θα κλείνουν.

ISBN:978-960-628-139-6
Ημερομηνία έκδοσης:2021/9
Σελίδες:216
Είδος:Βιβλίο
Διαστάσεις:20×10
Γλώσσα:Ελληνικά
Γλώσσα πρωτοτύπου:Ελληνική

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Άννα Ρω

Η Άννα Ρω σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η συγγραφή όμως είναι ο άξονας επικοινωνίας της. Γράφει διηγήματα, ποίηση, θεατρικά έργα, παραμύθια. Θεωρεί το θέατρο ως την "Άνασσα" των τεχνών και πιστεύει ακράδαντα, πως όλα θα ήταν αλλιώς, αν αισθανόμαστε από λίγο ως πολύ όλοι ποιητές.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;