Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

γονιός
Πηγή εικόνας: kalimera-arkadia.gr

Το βιβλίο αυτό, από τον τίτλο και μόνο σε βάζει στον πειρασμό να το διαβάσεις. Ίσως η πιο δύσκολη δουλειά που έχει κάνει ένας γονιός… είναι να είναι γονιόςΓιατί μαμά ή μπαμπάς δεν γεννιέσαι… γίνεσαι. Και φυσικά σε όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού που δεν τελειώνει ποτέ, μαθαίνεις. Μαθαίνεις κάθε μέρα, μαθαίνεις μέσα από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις, μέσα από κάθε διαφωνία, μαθαίνεις μέσα από το παιδί σου.

Κάθε γονιός θέλει δύο βασικά πράγματα:
Να είναι το παιδί του ευτυχισμένο – και – να μην τα θαλασσώσει με την ανατροφή του.

Πώς επιτυγχάνονται όμως αυτά;

Το διαφορετικό με αυτή την ιστορία είναι πως κατακλύζεται από το πολύ ιδιαίτερο χιούμορ της συγγραφέως. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για άλλο ένα τέλειο πλάνο ανατροφής όπως συνηθίζουμε να διαβάζουμε. Σε αυτό το καθηλωτικό και έξυπνο βιβλίο, η αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry εξηγεί πώς χτίζονται ισχυροί δεσμοί αγάπης με τα παιδιά μας και πώς αυτοί οι δεσμοί προάγουν την πνευματική και ψυχική υγεία τους τόσο στην παιδική όσο και στη μετέπειτα ζωή τους.

Το βιβλίο ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον τρόπο που δημιουργούμε σχέσεις με τα παιδιά μας, με τα προβλήματα που προκύπτουν μεγαλώνοντας και με το πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα αποφεύγοντας ρήξεις και εντάσεις. Η ψυχοθεραπεύτρια δεν θέλει να δημιουργήσει τον τέλειο γονιό, αλλά τον καλύτερο γονιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παιδιά δεν κάνουν αυτό που τους λέμε, κάνουν αυτό που κάνουμε εμείς. Πριν μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τη συμπεριφορά τους, είναι απαραίτητο να ρίξουμε μια ματιά στα βασικά τους πρότυπα. Και ένα από αυτά τα πρότυπά τους είμαστε εμείς.

Συγκεκριμένα, αντί να καταστρώσει το «τέλειο» πλάνο ανατροφής, μας προσφέρει μια πλήρη εικόνα των στοιχείων που οδηγούν στη βέλτιστη σχέση γονέα-παιδιού. Με αυτό το φρέσκο και χωρίς επικριτική διάθεση βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, μάς βοηθάει:

  • Να καταλάβουμε πώς ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και το ψυχολογικό μας υπόβαθρο επηρεάζουν την ανατροφή των παιδιών μας
  • Να αποδεχτούμε τα λάθη μας και να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά
  • Να σπάσουμε τα αρνητικά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα ανατροφής
  • Να διαχειριστούμε τόσο τα δικά μας συναισθήματα όσο και του παιδιού μας
  • Να αντιληφθούμε τι μηνύματα περνούν οι διαφορετικές συμπεριφορές.

Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να σπάσεις τα αρνητικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα ανατροφής, να πάψεις να βάζεις ταμπέλες ή να συγκρίνεις τα παιδιά σου. Να αποδεχθείς τα λάθη σου. Να σταματήσεις να μαστιγώνεις τον εαυτό σου. Να διαχειριστείς τόσο τα δικά σου συναισθήματα όσο και του παιδιού σου. Δεν είναι τυχαίο που το βιβλίο έγινε Νο1 best seller των Sunday Times.

Mε εύστοχες και σοφές συμβουλές, είναι το βιβλίο που κάθε γονιός θα θέλει να διαβάσει και κάθε παιδί θα εύχεται να είχαν διαβάσει οι γονείς του!

Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου εδώ.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Πηγή εικόνας: curtisbrown.co.uk

Η Philippa Perry είναι έμπειρη ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας των βιβλίων “Couch Fiction” και “Πώς να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία”. Δίνει συμβουλές για μια καλύτερη ζωή μέσα από το School of Life και τη στήλη της στο περιοδικό Red Magazine, ενώ αρθρογραφεί στην εφημερίδα The Guardian. Επίσης, έχει κατά καιρούς παρουσιάσει την τηλεοπτική εκπομπή The Culture Show στο BBC Two.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αγγελική Γκέσκου

Βιβλιοθηκονόμος με εμμονή στην τελειομανία. Φωτογραφίζω τα πάντα γύρω μου. Αγαπώ τις σειρές. Στόχος μου να ταξιδέψω όσο πιο πολύ μπορώ (και να μιλάω λιγότερο σύμφωνα με τους φίλους μου). Φράση που ανακαλώ στα δύσκολα: όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;