Το μυστικό της νεράιδας, ένα βιβλίο για την αξία της προσφοράς

Το μυστικό της νεράιδας
Πηγή: Το μυστικό της νεράιδας (facebook page)

 

Ποιο είναι άραγε εκείνο το μυστικό που θα διώξει την γκρίνια από τη νεραδοοικογένεια της μικρής νεραιδοπούλας Μάργκως; Σίγουρα δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα, παρά μόνο «υλικά ψυχής», φράση που χρησιμοποιεί στο παραμύθι η δασκάλα και συγγραφέας του βιβλίου, Μαρία Μαυρουδή- Χουστουλάκη.

Η πλοκή

Το παραμύθι ξεκινά την ιστορία περιγράφοντας το σπίτι, την καθημερινότητα της οικογένειας και ύστερα εμφανίζεται το πρόβλημα. Όλη η οικογένεια της μικρής νεράιδας γκρινιάζει ακατάπαυστα, γεγονός που προβληματίζει την ηρωίδα. Οι αδερφές της απολαμβάνουν ανέσεις, ταξίδια κι άφθονα υλικά αγαθά, όμως τη χαρά τους διαδέχεται η γκρίνια και η μοναξιά.

Η Μάργκω δεν θέλει να βλέπει άλλο λυπημένα πρόσωπα. Στην ιστορία εμφανίζεται η γιαγιά της η οποία της υπενθυμίζει την ανιδιοτελή αγάπη που δίνουν τα μέλη μιας οικογένειας και η νεράιδα δακρύζει. Όταν η Μάργκω εκμυστηρεύεται σε δυο πουλάκια το μυστικό της, το πρόβλημα λύνεται ως δια μαγείας! Κι ολόκληρος ο κόσμος μπορεί να βοηθηθεί από αυτό καθώς η λύση μαθαίνεται σε κάθε άκρη της Γης.

Μέσα από την αμεσότητα του λόγου και τα μηνύματα που μεταδίδει η συγγραφέας, προσφέρονται στον αναγνώστη η παρηγοριά και η αισιοδοξία. Αν όλοι γνώριζαν πώς να προσφέρουν, δεν θα υπήρχαν τόσα προβλήματα. Κι αυτό είναι κάτι τόσο το αληθινό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εικόνες

Τα ζωηρά χρώματα της εικονογράφησης από την εικαστικό Ειρήνη-Πηνελόπη Κασσιμάτη δίνουν μια γερή δόση ελπίδας, αποτυπώνοντας επίσης την φιλία και την ειρήνη μέσα από αγκαλιές, λευκά περιστέρια, λουλούδια… Στο τέλος του παραμυθιού υπάρχει επίσης μια δραστηριότητα για τους μικρούς αναγνώστες, μέσα από την οποία τα παιδιά καλούνται να αποτυπώσουν τα συναισθήματά τους με ζωγραφιές.

Πώς μπορώ να το προμηθευτώ;

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός από την φετινή χρονιά. Η ίδια η συγγραφέας αποκαλεί το βιβλίο «το πρώτο της συγγραφικό παιδί» και φυσικά είναι υπερήφανη για την κυκλοφορία του. Το ταλέντο της να αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων και των φίλων της ξεδιπλώνεται μέσα από την διήγηση της εν λόγω ιστορίας που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις εκδόσεις και από τη σελίδα στο facebook με όνομα τον τίτλο του βιβλίου (Το μυστικό της νεράιδας).

Πρόκειται για βιβλίο που αφορά στις ηλικίες παιδιών από 4 έως 12 χρονών.

Βιογραφικό

Η Μαρία Μαυρουδή γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απέκτησε Μάστερ στην Ενιαία Ειδική Εκπαίδευση από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε ως δασκάλα στην Γενική Αγωγή, αλλά πλέον διδάσκει στο Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού. Έχει συνεισφέρει στον σχεδιασμό σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή. Ασχολείται με τη Δημιουργική Γραφή και τη Δημοσιογραφία. Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και διηγήματά της συμπεριλαμβάνονται σε διάφορες Ανθολογίες. Ακόμα, αρθρογραφεί σε τοπικά και πανελλήνια sites.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κλαίρη Κανελλοπούλου

Μου αρέσει να γράφω και να σκέφτομαι καθώς γράφω! Αφιερώνω πολύ από τον χρόνο μου ψάχνοντας για τη δουλειά μου και παίζοντας με τον γιο μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;