Το Κεντρί, ένα μυθιστόρημα που συναρπάζει με την πλοκή του

Μυθιστόρημα: Το Κεντρί - Συγγραφέας: Αποστόλου Ζωή
Συγγραφέας: Αποστόλου Ζωή – Μυθιστόρημα: Το Κεντρί

Η Αποστόλου Ζωή συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το μυθιστόρημά της το Κεντρί:

Ο Αλέξανδρος έχει πάρει απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Εγκαταλείπει την πόλη με τη μηχανή του, για να πραγματοποιήσει τον σκοπό του. Στη διαδρομή σώζει μια νεαρή κοπέλα, τη Λευκή, από τα χέρια ενός σωματέμπορα. Ο Φώτης, κατ’ επίφαση ευυπόληπτος πολίτης και αρχηγός του κυκλώματος που την κρατούσε αιχμάλωτη, στέλνει τους άντρες του να την εντοπίσουν. Στο μεταξύ ο Αλέξανδρος επιστρέφει με τη Λευκή στο διαμέρισμά του και σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με τους άντρες του Φώτη αλλά και τον ίδιο.
Από το σημείο αυτό ξεκινά μια αναπόφευκτη αναμέτρηση ανάμεσα στον Φώτη και στον Αλέξανδρο. Καθώς ο ένας αναζητά τα ίχνη του άλλου, κυριαρχεί μια διαρκής εναλλαγή ρόλων, με το θύμα να γίνεται θύτης και αντίστροφα: τα λάθη και οι αδυναμίες του ενός γίνονται η δύναμη του άλλου σε μια μάχη με διακύβευμα την ίδια τους τη ζωή.
Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας άνθρωπος είναι αποφασισμένος να χάσει τα πάντα; Όταν δεν φοβάται τον θάνατο;

«Ένα μυθιστόρημα που συναρπάζει με την πλοκή του. Μια νέα πεζογράφος, η Ζωή Αποστόλου, με το πρώτο αυτό βιβλίο της μπαίνει θριαμβευτικά στων ‘‘ιδεών την πόλη’’ και στα εγκόλπια πάθη των πρωταγωνιστών της».
Βασίλης Βασιλικός

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Αποστόλου Ζωή: Συγγραφέας του μυθιστορήματος: Το Κεντρί

Η Ζωή Αποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αλιβέρι Ευβοίας. Σπούδασε κοινωνιολογία στο   Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 1992 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Καταλυτική στάθηκε το 2019 η συνάντησή της με τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, στη διάρκεια του σεμιναρίου δημιουργικής γραφής που δίδασκε. Το Κεντρί  είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Ταυτότητα του βιβλίου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίτλος: Το κεντρί

Συγγραφέας: Αποστόλου Ζωή

Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία
Ιδρυτής σειράς: Άρης Μαραγκόπουλος

Επιμέλεια σειράς: Άρτεμις Λόη
Επιμέλεια – Διόρθωση: Φώτης Πέτρου
Σελιδοποίηση: Μαρίνα Μπίτσικα
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Κώστας Χουχουλής

Σελ.: 240
Σχήμα: 14 x 20,5
ISBN: 978-960-499-386-4
Τιμή: 12,90 €
Τιμή online: 11,73 €

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο: εδώ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Άννα Ρω

Η Άννα Ρω σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η συγγραφή όμως είναι ο άξονας επικοινωνίας της. Γράφει διηγήματα, ποίηση, θεατρικά έργα, παραμύθια. Θεωρεί το θέατρο ως την "Άνασσα" των τεχνών και πιστεύει ακράδαντα, πως όλα θα ήταν αλλιώς, αν αισθανόμαστε από λίγο ως πολύ όλοι ποιητές.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;