Ένα βιβλίο για το Θαύμα της ζωής Το δώρο του Στέφανου Ξενάκη

Το δώρο του Στέφανου ΞενάκηΛίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ήρθε η Χρύσα (σημ. μαθήτριά μου) κρατώντας μια πανέμορφη εορταστική συσκευασία που είχε μέσα «ΤΟ ΔΩΡΟ». Την ευχαρίστησα λέγοντάς της πόσο πολύ ήθελα να το διαβάσω. Λίγες μέρες μετά χάρισα κι εγώ «ΤΟ ΔΩΡΟ» στην αδελφική μου φίλη Μαριάννα για τη νέα χρονιά. Αυτό το βιβλίο έκρυβε για εμένα από την πρώτη στιγμή που κοίταξα το εξώφυλλο, το έναυσμα για μια «νέα αρχή».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Στέφανος Ξενάκης, εδώ και καιρό, ασχολείται με το πάθος του, την αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη, τις οποίες υπηρετεί με τα κείμενα και τις ομιλίες του. Αυτή την εποχή εργάζεται εντατικά για το όνειρό του, το μάθημα ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ, ένα μάθημα αξιών κι αυτογνωσίας, το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας από την πρώτη κιόλας δημοτικού. Περήφανος πατέρας 2 κοριτσιών ηλικίας 6 και 9, της Αύρας και της Αίνειας.(Βιογραφικό σημείωμα μέσα από το βιβλίο)

Πηγή: public.gr

«ΤΟ ΔΩΡΟ»

«ΤΟ ΔΩΡΟ» είναι ένα βιβλίο το οποίο συνδυάζει την αφήγηση και την περιγραφή καθημερινών συμβάντων με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι στην καθημερινότητά μας. Συμβάντων που αφορούν όλους τους τομείς της ζωής μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας, την δουλειά μας, τα ταξίδια μας, τα ενδιαφέροντά μας, τα ΜΜΕ…και φυσικά την σχέση μας με τον ίδιο μας τον εαυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθώς διαβάζουμε την κάθε ιστορία χωριστά, συναντάμε ιστορίες με τις οποίες ταυτιζόμαστε γιατί έχουν συμβεί και σ’ εμάς, αλλά και ιστορίες τις οποίες δεν έχουμε βιώσει, όμως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συμβεί αυτό στο μέλλον.

Σταμάτησα πολλές φορές είτε στη μέση μιας ιστορίας είτε στο τέλος κάνοντας σκέψεις. Σκέψεις για την δική μου ζωή, για το πώς σκέφτομαι, για τις πράξεις μου, για τους φόβους μου, για τα όνειρά μου, για τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους, την ύλη…

Συνειδητοποίησα διαβάζοντας το βιβλίο «ΤΟ ΔΩΡΟ» πως οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, αλλά και η ζωή που προσπαθούν να μας επιβάλουν, μας εμποδίζουν πολλές φορές να βλέπουμε την ουσία και την ομορφιά που κρύβεται πρώτα μέσα μας και μετέπειτα στον κόσμο που μας περιβάλει. Συνειδητοποίησα για μια ακόμη φορά πως ποτέ δεν είναι αργά να αναθεωρήσουμε την έως τώρα πορεία της ζωής μας και ό,τι δεν μας αρέσει να το αλλάξουμε.Και φυσικά πως η ζωή μας δεν είναι δεδομένη, αλλά η κάθε μέρα της είναι ένα δώρο.

«Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο.

Να το ανοίγεις. Μην το πετάς.

Η ζωή η ίδια είναι Δώρο.

Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς.»

Όταν έφτασα στο τέλος  του βιβλίου «ΤΟ ΔΩΡΟ» του Στέφανου Ξενάκη, έβαλα ν’ ακούσω για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μου τραγούδι «Οι Επιζώντες», Στίχοι:  Γεράσιμος Ευαγγελάτος / Μουσική:  Θέμης Καραμουρατίδης / Ερμηνεία: Νατάσα Μποφίλιου

«Άλλη μια χρονιά που τα μικρά 
είναι τα πιο σημαντικά.
Άλλη μια χρονιά γεμάτη
που με γράμματα δικά μου
καταγράφομαι κι εγώ στους επιζώντες.»

Μήπως το 2019 να στρέψουμε το βλέμμα μας σ’ εκείνα τα «μικρά» που κρύβουν μέσα τους όλο το μεγαλείο της ζωής;

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=pUxLgnfgWZk

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Τσαγγάλη

Ζω στις Σέρρες. Διδάσκω Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αγαπώ την ευγένεια & την διακριτικότητα στους ανθρώπους. Το προσωπικό μου "πιστεύω" είναι: Τα "μικρά" είναι τα πιο σημαντικά!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;