Athens
6°
scattered clouds
Υγρασία: 56%
Άνεμος: 4m/s Δ-ΒΔ
Ανώτερη 9 • Κατώτερη 9
Weather from OpenWeatherMap
MAXMAG | Επικαιρότητα, Κόσμος, Πολιτισμός, Διασκέδαση, Ομορφιά

Τα Ψαγμένα του Gutenberg

Μια μέρα, έτσι όπως χάζευα στην αρχική του Facebook πρόσεξα μια δημοσίευση από τις εκδόσεις Gutenberg. Για ένα Ψαγμένο βιβλιοπωλείο, κάτι τέτοιο. Δεν κατάλαβα αρχικά, οπότε αποφάσισα να πατήσω το link να δω που θα με βγάλει. Με μεγάλη μου χαρά συνειδητοποίησα ότι Τα Ψαγμένα, είναι μια καινοτομία από τις εκδόσεις!

Να σας εξηγήσω: Τα Ψαγμένα είναι ένας νέος διαδικτυακός χώρος που έχει ως σκοπό να αναδείξει όλα τα ποιοτικά και λίγο πιο… ψαγμένα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι εμπνευστές της ιδέας αυτής, η Ελλάδα χρειάζεται βιβλιοπωλεία με άποψη και χαρακτήρα, που μπορούν να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτισμού και διασκέδασης. Τέτοια βιβλιοπωλεία ανήκουν στα Ψαγμένα του Gutenberg.

τα ψαγμένα του gutenberg

 

Το καλό είναι, επίσης, ότι ο κόσμος μπορεί να προτείνει τέτοια βιβλιοπωλεία. Στην ιστοσελίδα τους υπάρχει η δυνατότητα να δώσετε κι εσείς το όνομα ενός ξεχωριστού βιβλιοπωλείου και πέρα από το γεγονός ότι βοηθάτε και το βιβλιοπωλείο στην διαφήμιση, αλλά και τα Ψαγμένα, καθώς συγκεντρώνονται πιο πολλά ονόματα, έχετε κι εσείς κέρδος. Μπαίνετε στην κλήρωση για μια δωροεπιταγή των 50 ευρώ για τις αγορές σας από τις εκδόσεις Gutenberg!

Όπως αναφέρει κι ο Γ. Δάρδανος, μέλος της ομάδας των εκδόσεων του Gutenberg,  «Ψαγμένα είναι τα βιβλιοπωλεία που στηρίζουν το ποιοτικό βιβλίο. Δεν παραγγέλνουν μόνο τους εμπορικούς τίτλους, αλλά, πρωτίστως βιβλία υποδομής: καλή λογοτεχνία, δοκίμιο, φιλοσοφία, ποίηση, βιβλία τέχνης κ.α. Προβάλλουν στους πάγκους τους τα σημαντικά έργα κι όχι μόνο τα πιο επικερδή. Διοργανώνουν εκδηλώσεις, προτείνουν τίτλους στους αναγνώστες, είναι ενημερωμένοι για ό,τι σημαντικό κυκλοφορεί, διαθέτουν έμπειρο προσωπικό κ.λπ.»

Μπορείτε να βρείτε Ψαγμένα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως στην Κρήτη ή την Πελοπόννησο, με πολλές περιοχές να προστίθενται ακόμα στον χάρτη. Κάθε μήνα, θα βρίσκετε νέες προτάσεις βιβλίων για να παίρνετε μια ιδέα, από τον υπεύθυνο ενός από τα βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στην… παρέα.

Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι κάθε Ψαγμένο θα παρουσιάζεται με βίντεο και συνέντευξη του ιδιοκτήτη, όπου θα περιγράφεται η ιστορία του βιβλιοπωλείου, ο λόγος που τον παρακίνησε να ασχοληθεί με το βιβλίο και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μάλιστα, στην σελίδα του κάθε βιβλιοπωλείου θα υπάρχει και μια λίστα με όλες τις εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που θα πραγματοποιούνται στον χώρο του.

Θεωρώ ότι αυτή η καινοτομία θα αναδείξει πιο πολύ τα μικρά συνοικιακά βιβλιοπωλεία τα γειτονιάς μας, καθώς η εμπορευματοποίηση πολλές φορές τα οδηγεί στα λουκέτα. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο βρίσκουμε βιβλία που είναι όντως ψαγμένα κι όχι απλά εμπορικά, τα οποία αποζητά η κοινωνία μας. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε την πραγματική αξία του βιβλίου χωρίς να ακολουθούνται οι επιταγές των «μεγάλων» βιβλιοπωλείων»

Υπάρχει μια άμεση επαφή με τους υπεύθυνους και έτσι κατανοούμε καλύτερα τον χώρο του βιβλίου, μέσα από τα μάτια τους αλλά και τα γούστα τους για αυτό. Είναι μια μοναδική ευκαιρία καθώς συνδυάζεται το μοντέρνο –το διαδίκτυο, η ιστοσελίδα- με το κλασσικό –τα βιβλιοπωλεία, το βιβλίο- έτσι ώστε να προκληθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να βρείτε Τα Ψαγμένα του Gutenberg εδώ και το Facebook τους εδώ, για να μαθαίνετε διάφορα νέα γύρω από τον συναρπαστικό κόσμο του βιβλίου.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημοσιογράφος στα σκαριά. Χωρίζομαι μεταξύ Θεσσαλονίκης- Ελευσίνας. Πολλές οι αγάπες μου, θα σας κουράσω και δεν το θέλω. Θα με βρείτε ανάμεσα σε στίβες από βιβλία ή με την μούρη μέσα σε μια ταινία. Talk to me here: delta_nikki@yahoo.com

Αφήστε το σχόλιο σας
Το MAXMAG είναι ένα νέο διαδικτυακό περιοδικό, που σκοπεύει να παρέχει ενημέρωση επάνω σε ζητήματα κοινωνικά, πολιτιστικά, αλλά και πολιτικά. Η κάθε στήλη μας αντιπροσωπεύει και ένα ξεχωριστό πεδίο, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα ευρύ πλαίσιο ενδιαφερόντων του κάθε αναγνώστη ξεχωριστά.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG