Τα πιο περίεργα βιβλία του κόσμου (part 2)

Ψάξαμε στο διαδίκτυο και σας παρουσιάζουμε ακόμα 6 από τα πιο περίεργα βιβλία του κόσμου, που μας έκαναν εντύπωση.

Το βιβλίο χωρίς το γράμμα Ε

Το βιβλίο Gadsby εκδόθηκε το 1939 Έρνεστ Βίνσεντ Ράιντ και συμπεριλαμβάνεται στα λιπογραμματικά κείμενα. Με άλλα λόγια, είναι ένα βιβλίο 250 σελίδων χωρίς ούτε μια λέξη με το γράμμα Ε! Για το επίτευγμα του αυτό, λέγεται, μάλιστα, πως ο συγγραφέας έγραψε αυτό το βιβλίο, αφαιρώντας το κουμπί με το γράμμα Ε από τη γραφομηχανή του. Αυτό σήμαινε πως κάθε φορά που συναντούσε μια λέξη με το γράμμα Ε –το πιο διαδεδομένο γράμμα στην αγγλική γλώσσα- θα έπρεπε να το αντικαθιστά δημιουργικά με μια άλλη, ιδιαίτερη, αλλά χωρίς το γράμμα Ε, λέξη.

Gadsby


 

Το μικρότερο βιβλίο του κόσμου

Φυσικά, δε μπορούσε να λείπει από μια τέτοια κατηγορία, το μικρότερο και το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου. Σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες, το μικρότερο βιβλίο του κόσμου που μετριέται σε 0,74×0,75 χιλιοστά είναι το ιαπωνικό Shiki no Kusabana (Τα λουλούδια των τεσσάρων εποχών). Το μικρότερο βιβλίο του κόσμου, γιατί χωράει ακόμα και μέσα από το κεφάλι μιας καρφίτσας. Εκδόθηκε το 2012 σε 250 έντυπα από 22 σελίδες. Είναι εικονογραφημένο, απεικονίζοντας διάφορα λουλούδια με ιαπωνικές ονομασίες. Αγοράζοντας το, αγοράζεις το βιβλίο και σε φυσιολογικό μέγεθος και δώρο έναν μεγεθυντικό φακό.

Τομικρότεροβιβλίο


Το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου

 Από την άλλη, το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου είναι ο Βίος του προφήτη Μωάμεθ με ύφος 4 μέτρων, πέντε μέτρα πλάτος και ζυγίζοντας 1000 κιλά. Προσμετρά 429 σελίδες.

 

Τομεγαλύεροβιβλίο


 

Βιβλίο – Καθρέφτης

Advertisement

The Mirror Book (Το βιβλίο καθρέφτης) του Τζον Κρίστι και του Ρον Κίνγκ κυκλοφόρησε το 1985, μετρώντας 35 αντίτυπα. Οι σελίδες του δεν είναι από χαρτί, αλλά από καθρέφτες, έτσι ώστε ξεφυλλίζοντας το, ο αναγνώστης να αντικρίζει τον εαυτό του από διαφορετική οπτική γωνία, αναλόγως με τον τρόπο που κρατάει στα χέρια του το βιβλίο. Οι συγγραφείς επιθυμούν να αναδείξουν μέσω αυτού του εγχειρήματος τη σημασία της αυτογνωσίας και της αυτοκριτικής. Είχαν σκοπό να μετατρέψουν τον αναγνώστη στο ίδιο το κείμενο, στο «περιεχόμενο» του βιβλίου.

περίεργα βιβλία του κόσμου


 

Το βιβλίο που πρέπει να το ψήσεις για να το διαβάσεις

 Οι Κροάτες designers Bruketa και Zinic δημιούργησαν ένα βιβλίο που πρέπει να ψήσεις για να το διαβάσεις. Ένα βιβλίο μαγειρικής, το οποίο πρέπει πρώτα να ψήσεις για να αποκαλυφθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας τα γραμμένα με ειδικό μελάνι κείμενά του. Πρέπει να τυλιχθεί σε αλουμινόχαρτα για να μην καεί και μετά, να ψηθεί για 25 λεπτά σε θερμοκρασία 100 βαθμών Κελσίου. Μόνο τότε μπορούν να διαβαστούν οι συνταγές και τα εικονογραφημένα φαγητά. Το δίδυμο αυτό είχε πρωτοτυπήσει και με το βιβλίο που φωτίζει στο σκοτάδι.

τοβιβλιοπουπρεπειναψησεις

 

Βιβλιοπουπρεπειναψηθει


 

Το βιβλίο που δεν μπορεί να περιμένει

 Το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τον αμερικάνικο εκδοτικό οίκο της Αργεντινής Eterna Cadencia κυριολεκτικά.. δε μπορεί να περιμένει. Δίνεται στον αναγνώστη ένα διάστημα 60 μερών, προτού το μελάνι στις σελίδες αρχίσει να ξεθωριάζει και σταδιακά, εξαφανιστεί όλο το περιεχόμενο του βιβλίου. Ήταν μια ιδέα του εκδοτικού οίκου για να παρακινήσει το αναγνωστικό κοινό να αγοράσει βιβλία κι ειδικά, βιβλία από νέους συγγραφείς. Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που πέτυχε, το εφάρμοσαν και σε άλλα βιβλία.

Advertisement

 

τοβιβλίοπουδενμπορειναπεριμενει

 

Πηγές: www.Athensvoice.gr , www.perierga.gr, wikipedia

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζω για να γίνω κοινωνική λειτουργός με ακόρεστη αγάπη για τα βιβλία και το γράψιμο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG