Ο Στίβεν Κινγκ κλείνει τον λογαριασμό του στο Facebook

Την απόφασή του να αποσυρθεί από το Facebook ανακοίνωσε μέσω Twitter o διάσημος συγγραφέας βιβλίων τρόμου, Στίβεν Κινγκ, εκφράζοντας προβληματισμούς σχετικά με τις ψεύτικες πληροφορίες και την ιδιωτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αποσύρομαι από το Facebook» έγραψε ο συγγραφέας στο Twitter την Παρασκευή. «Δεν νιώθω άνετα με τη ροή ψευδούς πληροφορίας που επιτρέπεται στην πολιτική διαφήμιση, ούτε έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του να προστατέψει την ιδιωτικότητα των χρηστών του. Ακολουθήστε με (και τη Μόλι, aka The Thing of Evil) στο Twitter, αν θέλετε» (η Μόλι είναι το σκυλάκι του).

Στις 9 Ιανουαρίου το Facebook ανακοίνωσε πως δεν θα απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις και δεν θα επιβάλλει «μέτρα ασφαλείας» για την αποφυγή διασποράς ψεμάτων σε διαφημίσεις τέτοιου είδους από πολιτικούς στο Ίντερνετ.

Το Twitter αντίθετα, στο οποίο ο Κινγκ παραμένει ενεργός, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα σταματήσει να δέχεται πολιτικές διαφημίσεις.

Ο 72χρονος συγγραφέας είναι πολιτικά ενεργός και εκφράζει τις απόψεις του, ειδικά όσον αφορά στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ -ενώ δεν είναι και μεγάλος φαν του Facebook, το οποίο έχει δεχτεί τελευταία έντονες επικρίσεις επειδή επιτρέπει σε πολιτικούς να ανεβάζουν διαφημίσεις που περιλαμβάνουν ψευδείς πληροφορίες.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Συνιρίδου

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, μία κοινωνική λειτουργός με ακόρεστη αγάπη για τα βιβλία και το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;