Μια αισιόδοξη πλευρά, από τον Μαιτρ του τρόμου.

Υπάρχουν πολλοί συγγραφείς, οι οποίοι ταυτίζονται στην συνείδηση του κόσμου, με μια υπόθεση ενός έργου τους και άλλοι με μια απλή λέξη. Στην πρώτη κατηγορία συναντάμε ταλαντούχους, συμβατικούς ή όχι συγγραφείς, οι οποίοι αγαπήθηκαν πολύ από το αναγνωστικό κοινό, για τον σαγηνευτικό τρόπο γραφής τους και στην δεύτερη αυτούς, που με μια λέξη καταφέρνουν να τρυπώσουν στο μυαλό μας.

Stephen King

Στο άκουσμα της λέξης τρόμος είναι αναπόφευκτο να μας έρθει στο μυαλό ένα όνομα… αυτό του Stephen King! Με έναν ομολογουμένως απλό τρόπο γραφής, καταφέρνει να υφαίνει μια ατμόσφαιρα τρομακτική με ψυχοπαθείς συζύγους (Μυστικό κήπο-Μυστικό παράθυρο), με παράξενες σχέσεις μεταξύ αδερφών (Το Σκοτεινό Εγώ), σύγχρονους βρικόλακες (Σάλεμ’ς Λοτ), παιδιά με ενοράσεις και τον τρόμο να ζει μέσα στην οικογένεια τους (Λάμψη) και τόσα άλλα σε μια ατελείωτη λίστα βιβλίων, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν μεταφερθεί και στο σελιλόιντ. Δύσκολα μπορεί κάποιος να προσθέσει κάτι καινούργιο, για το συγγραφικό έργο του αμερικανού ειδήμονα του τρόμου, άλλωστε στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει όσα στοιχεία θέλει.

Ωστόσο υπάρχει ένα έργο του, το οποίο φωτίζει και μια άλλη πλευρά του συγγραφικού του ταλέντου, το όνομα του; “Η Ρίτα Χέιγουορθ Στις Φυλακές Σάοσανκ”- (The Shaw shank Redemption, επανεκδόθηκε στην Ελλάδα από τον ίδιο εκδοτικό οίκο και το 2009, με τον τίτλο: “Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ”) . Μια ωδή για την ελπίδα, η οποία δεν χάνεται ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, η οποία υπάρχει μέσα στο αποπνικτικό περιβάλλον μιας φυλακής, αντέχει και ωριμάζει μέσα από μια φιλία ανάμεσα στον Άντυ, ο οποίος βρέθηκε εκεί για την δολοφονία της γυναίκας του και τον Ρέντ (όπου στο βιβλίο τον γνωρίζουμε ως Ιρλανδό και στην κινηματογραφική μεταφορά τον ενσαρκώνει ο Μόγκαν Φρίμαν ως γνήσιος Ιρλανδός…).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγγραφική ικανότητα του Κίνγκ, χτίζει σιγά-σιγά τις ανθρώπινες σχέσεις, όπου περνούν από διάφορα στάδια, φτάνοντας μετά από διάφορες ζυμώσεις τελικά στην λύτρωση. Αναπόφευκτα, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, δεν είναι εύκολο να μην κάνουμε τους αντίστοιχους παραλληλισμούς, για την ελπίδα, που πρέπει να κρατάμε ζωντανή μέσα μας, κάτι που επιβάλλεται, όπως ισχυριζόταν ο Άντυ Ντυφρέιν, στην μεταφορά στον κινηματογράφο αφού “Η ελπίδα είναι κάτι καλό και κάτι καλό ποτέ δεν πεθαίνει…ΕΛΠΙΖΩ”


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κορίνα Τρικκαλιώτη

Ονομάζομαι Κορίνα Τρικκαλιώτη, Αποφοίτησα από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Συμμετείχα στη συγγραφή του πανεπιστημιακού περιοδικού και με την ολοκλήρωση των σπουδών μου, εργάσθηκα ως συντάκτρια και βοηθός αρχισυντάκτριας σε τοπική εφημερίδα της Καβάλας. Αφότου τελείωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, εργάζομαι σε θέση υπευθύνου καταστημάτων στην πόλη της Καβάλας. Η συμμετοχή μου στο περιοδικό, μου έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξω και πάλι ένα κομμάτι του εαυτού μου, αυτό της πλήρους ελεύθερης έκφρασης.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;