Μερικά πολύ ρομαντικά βιβλία!

Για εκείνη την κατηγορία βιβλίων που συλλαμβάνουν το μεγαλείο του κεραυνοβόλου έρωτα, του πάθους και της επιμονής, για τα βιβλία εκείνα που εξυψώνουν τις ψυχές των ανθρώπων και τη δύναμη τους να παλέψουν για κάτι αγνό, για εκείνα τα βιβλία με τα οποία μπορείς να ταυτιστείς ή να βρεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου στις σελίδες τους, για εκείνα τα βιβλία… θα γίνει αναφορά στο άρθρο αυτό.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το Ημερολόγιο: την ιστορία ενός φτωχού παιδιού και μίας πλούσιας κοπέλας, που γνωρίστηκαν στις καλοκαιρινές διακοπές, ερωτεύτηκαν παράφορα και ο έρωτας αυτός δεν τελείωσε ποτέ. Παρόλο που η μητέρα της κοπέλας την απομάκρυνε από τον φτωχό έρωτα της με την βία σχεδόν, την κράτησε στην πόλη όλα τα υπόλοιπα χρόνια και δεν της έδωσε ποτέ τα γράμματα που εκείνος έγραφε κάθε μέρα για εκείνη επί ένα χρόνο, παρόλο που γνώρισε και αρραβωνιάστηκε με έναν εμφανίσιμο νεαρό της τάξης της, η απόφαση του φτωχού μεγάλου πια αγοριού να επισκευάσει το σπίτι όπου οι δύο τους είχαν συνευρεθεί για πρώτη φορά το καλοκαίρι, πυροδότησε την μικρή φλόγα στην ψυχή της κοπέλας και οι δύο τους κατέληξαν ξανά μαζί σε πείσμα όλων όσων τους ήθελαν χώρια (Μεταίχμιο 2017).

Δεύτερο εξίσου ερωτικό και ρομαντικό βιβλίο είναι το Πριν έρθεις εσύ  που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το οποίο αφορά τον αγνό έρωτα που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε μία κοπέλα και σε έναν παραπληγικό που φρόντιζε. Καθαρή αποτύπωση της γενικής αλήθειας, πως ο έρωτας δεν στέκεται μόνο στην εξωτερική εμφάνιση αλλά πηγαίνει βαθύτερα και αφορά την επικοινωνία μυαλών και ψυχών (Ψυχογιός 2013)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη αρκετά ρομαντικό βιβλίο είναι και το Μην μου λες αντίο το οποίο διαδραματίζεται στην Κομοτηνή και ξετυλίγει τον έρωτα ανάμεσα σε μία φοιτήτρια νομικής και σε έναν μουσουλμάνο δάσκαλο. Έναν έρωτα που έχει να αντιμετωπίσει τα πιο μεγάλο και δύσκολα εμπόδιο από όλα: την θρησκεία και τον κοινωνικό περίγυρο. Ωστόσο παρά τα συνεχή προβλήματα, παρά την αποδοκιμασία από το κοινωνικό σύνολο εκείνοι παλεύουν να είναι μαζί ενάντια στις αντιξοότητες, γιατί δεν μπορούν να αντέξουν στιγμή χώρια ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι μόνοι τους εναντίον όλων των υπολοίπων (Μεταίχμιο, 2016)

Στα πολύ ρομαντικά δεν μπορούμε να μην κατατάξουμε το λάθος αστέρι που μας αποδεικνύει μέσα από την αφήγηση του πως ο έρωτας δεν γνωρίζει όρια, ούτε εδαφικά ούτε ψυχικά και δεν κάνει διακρίσεις.  Αφορά την αγάπη δύο εφήβων που πάσχουν από καρκίνο με πολύ μεγάλες πιθανότητες αρνητικής έκβασης της κατάστασης τους που όμως δεν μπορούν να κλείσουν την πόρτα στην μαγεία, την ελπίδα και το όνειρο. Ένα ταξίδι δύναμης και αισιοδοξίας που έχει να μας διδάξει πολλά, μα κυρίως πως όταν έχεις θέληση όλα είναι δυνατά (Λιβάνη 2013)

ρομαντικά βιβλίαΕξίσου καλή επιλογή σε αυτόν τον τομέα αποτελεί και το φως που χάθηκε της Τζιλ Σάνταπολο που διηγείται  τον έντονο και πολλά υποσχόμενο δεσμό της Λούσι με τον Γκέιμπ που όντας νέοι ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους για να αναζητήσουν το επαγγελματικό τους μέλλον αλλά το σύμπαν τους φέρνει ξανά μαζί μετά από δεκατρία χρόνια, έτοιμους να αναγνωρίσουν την μεγαλοπρέπεια του έρωτα τους (Ψυχογιός 2017),  αλλά και το έρωτας στα ψέματα που αποκαλύπτει πως μία ρομαντικά βιβλίαπροσποιητή σχέση, υπαρκτή μόνο για το θεαθήναι και για τους γονείς της κοπέλας, εξελίσσεται με τον καιρό σε κανονική, καθώς όσο πιο πολύ γνωρίζονται οι δύο ηθοποιοί μεταξύ τους, αναγνωρίζουν πως έχουν πολλά περισσότερα να τους ενώνουν παρά να τους χωρίζουν (Τουλίπα, 2014)

Τα παραπάνω βιβλία είναι μερικά από τα εκατομμύρια που θα μπορούσα να εκθέσω στο άρθρο αυτό, αλλά είναι σίγουρα αυτά που ξεχώρισαν στην δική μου συνείδηση και με στιγμάτισαν.  Εύχομαι ολόψυχα καλή ανάγνωση!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθηνα Σωτηριου

Είμαι φοιτήτρια νομικής στο 3ο έτος στην Κομοτηνή, 20 χρονών, κατάγομαι απο την Ηγουμενίτσα και ασχολούμαι εθελοντικά με την αρθρογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;