Το δάσος που βρυχάται: φανταστική λογοτεχνία που συγκινεί

Το δάσος που βρυχάται

Το δάσος που βρυχάται είναι το πρώτο βιβλίο της Λίνας Κίσσα Φραγκομίχαλου που διάβασα, όμως, δεν θα είναι το τελευταίο. Το δάσος που βρυχάται είναι ένα τέλειο εικονογραφημένο μυθιστόρημα φαντασίας, το οποίο λάτρεψα γιατί είναι κάτι που στην ελληνική λογοτεχνική σκηνή δεν συναντάς συχνά.

 

Μας κεντρίζει το ενδιαφέρον μέσα από τις εικονογραφίες της να γνωρίσουμε τον φανταστικό κόσμο της, να ακούσουμε και να διαβάσουμε την ιστορία της με ανοικτή καρδιά και μυαλό. Μπόρεσε να συνδυάσει τη δική μας λαογραφία και μυθολογία με άλλους μύθους από άλλες χώρες σε μια υπέροχη ιστορία φαντασίας.

Οι περιγραφές της μετατράπηκαν σε εικόνες στο μυαλό μου αβίαστα και έγινα ένα με τους πρωταγωνιστές! Δημιούργησε έναν κόσμο ονείρου με ανθρώπινα πλάσματα αλλά και θεϊκά, με υπερφυσικές δυνάμεις που ξεχωρίζουν από τους ανθρώπους αλλά έχουν όμως κάτι κοινό: το συναίσθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο είναι καλογραμμένο, γεμάτο με ηθικά διδάγματα, πληθώρα συναισθημάτων, περιπέτεια και αντικρουόμενες δυνάμεις. Ο καθένας μάχεται για τον εαυτό του και τα πιστεύω του, όμως, στο τέλος πολλά ανατρέπονται και οι κακοί της ιστορίας, δεν παρουσιάζονται εντελώς κακοί. Κάνει χρήση πλούσιου λεξιλογίου ταιριαστού με τον χώρο καί χρόνο στον οποίο θα διεξαχθούν τα γεγονότα. Τα κεφάλαια σαν να είναι σκηνή κάποιας κινηματογραφικής ταινίας, αφού η συνεχόμενη δράση και οι απανωτές ανατροπές είναι πάντα παρούσες. Δεν υπάρχουν φλυαρίες, βαρετές επαναλήψεις ή ”χάσματα”.

Λίλα Κίσσα Φραγκομίχαλου
Πηγή εικόνας: fantasyfest.gr

Στο δάσος που βρυχάται γνωρίζουμε τον Ζόραν έναν τοξότη-κυνηγό του οποίου του δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσει την κοπέλα που αγαπάει μέσω ενός αγώνα Αξιών και Ενστίκτου για να αναδειχθεί ο πιο ικανός και άξιος άντρας του κόσμου.

Μαζί με τον εσωτερικό αιθερικό αετό του, θα ξεκινήσουν μια επικίνδυνη περιπέτεια για να βγουν νικητές αλλά φυσικά δεν θα είναι εύκολο, διότι θα πρέπει να περάσουν από πολλές δοκιμασίες από θεότητες του δάσους. Άραγε ο Ζόραν θα κερδίσει τη γυναίκα που αγαπά; Ή μήπως δεν είναι μόνο αυτός ο στόχος; Μήπως υπάρχει κάτι πιο πάνω από αυτούς; Ένα μυθιστόρημα φαντασίας για τη σκοτεινή εποχή του χρόνου που διδάσκει αξίες ζωής!

«Ο θεός λύκος έκανε δύο τρία βήματα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και έπειτα, σαν να του είχε έρθει κάποια αναλαμπή κοντοστάθηκε. Δίχως καν να γυρίσει προς το ζευγάρι, αναφώνησε ενθουσιασμένος: «Ξέρω τι είστε μεταξύ σας! Ιερά Αντίρροπα του Αιθέρα! Ένωση ανίκητη! Όν ένα! Σαν τον Οντινμπογκ!Άρα οι δρόμοι μας θα ανταμώσουν πάλι!»

Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου καταφέρνει να μας κάνει να χαθούμε στο δάσος του Τσέρνομπογκ και να ζήσουμε μια περιπέτεια. Υφαίνει μια παραμυθένια ιστορία χρησιμοποιώντας λέξεις και εικόνες.

«Τι σημαίνει άξιος άντρας; Αναρωτήθηκε μέσα του ο Ζόραν και συνοφρυωμένος το αποφάσισε. Ανεξάρτητα από τους κανόνες του αγώνα, τη λήξη χρόνου ή τα έπαθλα,αυτό ήταν το ερώτημα στο οποίο ήθελε πάση θυσία να απαντήσει. Δεν σκόπευε να παραιτηθεί, λοιπόν. Θα συνέχιζε έχοντας ακόμα ένα ισχυρό κίνητρο και θα λάμβανε όλες τις απαντήσεις που γύρευε».

 

Βρείτε τη Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου στη σελίδα της στο facebook (Angel Eyes Fantasy Art) καί στο site της (https://angeleyes.gr/). Θεωρώ πως η πένα της είναι πολύ δυνατή καί πολλά υποσχόμενη στον χώρο της λογοτεχνίας μελλοντικά.

 

Σύνοψη του βιβλίου:

«Κι όμως, Ζόραν, αυτές οι τρεις… Οι Τρεις Μαρίες θα δοκιμάσουν τις Αξίες σου. Και δε θα τις ενδιαφέρει ούτε μια σταλιά το υπέρογκο Ένστικτό σου…»

Ο νεαρός Ζόραν, τοξότης της τάξης των κυνηγών, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα του δινόταν η ευκαιρία να διεκδικήσει επίσημα την κόμισσα της Πολέζια Αναστασία, με την οποία διατηρεί κρυφή ερωτική σχέση. Όμως ο επίτροπος της κομητείας τον επιλέγει ως έναν από τους τέσσερεις υποψήφιους για να λάβει μέρος στους αγώνες που θα αναδείξουν τον πιο άξιο άντρα του τόπου.

Ο Ζόραν με συνοδοιπόρο τον αιθερικό χρυσαετό του, τον Κρέσνικ, θα μπει στο μυστηριώδες δάσος Τσέρνομπογκ την τριακοστή πρώτη Οκτωβρίου για να διαγωνιστεί ελπίζοντας ότι το δυνατό του ένστικτο και η ικανότητά του για επιβίωση θα τον βγάλουν νικητή. Όμως η σκοτεινή εποχή του δάσους μόλις ξεκινά και παίρνει τον τοξότη στο αιθερικό πεδίο. Και θεότητες όπως η Παρθένα Κυνηγός, η Μάνα Κυρά και η Γραία θα είναι αυτές που θα τον θέσουν σε δοκιμασίες. Ενώ ο κερασφόρος φύλακας του δρυμού, Λισρέβε και οι τρεις λύκοι του που απαρτίζουν το Τριγκλάβ καραδοκούν στις σκιές…

Λίλα Κίσσα – Φραγκομίχαλου

Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας. Το 1997 παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως assistant animator στη μοναδική τότε εταιρία παραγωγής κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα, Artoon. Συγγραφέας και εικονογράφος του Φανταστικού δημιούργησε το 2011 τον «ονειρόκοσμο» Angel Eyes συνδυάζοντας τις κλίσεις της. Πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής τον Φεβρουάριο του 2015. Το πρώτο της εικονογραφημένο μυθιστόρημα με τίτλο «Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες» κυκλοφόρησε το 2016 και χαρακτηρίστηκε bestseller. Στην ίδια σειρά ακολούθησαν το δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς με τίτλο «Angel Eyes Βιβλίο ΙΙ: Το Μονοπάτι» (2017), το «Βιβλίο ΙΙΙ: Προορισμός» (2018) και το «Βιβλίο IV: Αργυρή Ιέρεια» (2019). Επίσης έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο «Inari: Ο Δράκος με τις Επτά Καρδιές» (2019) που επανεκδόθηκε. «Το Δάσος που Βρυχάται» είναι το πρώτο έργο της που εκδίδεται από τη δική της επιχείρηση παραγωγής Angel Eyes fantasy art. Ζει με τον σύζυγο και την κόρη της στη Χίο και το μεγάλο της κίνητρο για ζωή είναι το να κάνει τους συνανθρώπους της να ονειρεύονται περισσότερο.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;