“Ο Μυστικός Φύλακας” του Μανώλη Νάννου

Ο «Μυστικός Φύλακας» είναι το πρώτο βιβλίο του Μανώλη Νάννου, από τις εκδόσεις Πηγή. Ο Μανώλης Νάννος, με τη πρώτη αυτή συγγραφική προσπάθεια, μας βάζει στον ορισμό του φανταστικού κόσμου. Μας ανυψώνει στον κόσμο των αγγέλων, ο οποίος μαίνεται από τον πόλεμο με τους δαίμονες. Δουλειά των αγγέλων, εκτός από την προσπάθεια τους να σώσουν την Έλεβεν, την πόλη που κατοικούν, είναι να προστατεύσουν τους ανθρώπους.

 

Ο Πρωταγωνιστής

Ο Σωκράτης, είναι ένας νέος μοναχικός και καταθλιπτικός. Νοσηλευτής στο επάγγελμα, γνωρίζει στο νοσοκομείο που δουλεύει την Περσεφόνη και την ερωτεύεται. Μετά από κάποια περιστατικά που συμβαίνουν ο Σωκράτης καταλήγει θύμα ληστείας και πεθαίνει. Ανυψώνεται στην Έλεβεν, την Πόλη των Αγγέλων. Γνωρίζει τον Ναζάρ, τον μυστικό φύλακα – Άγγελό του, που του μαθαίνει πως να πορευτεί στη νέα «ζωή» τώρα που έγινε άγγελος.

Μυστικός Φύλακας
Πηγή: pinterest.com

Οι Δαίμονες

Γνωρίζοντας καλύτερα τα πλάσματα που κατοικούν στην Πόλη των Αγγέλων, θα ανακαλύψει πως μαζί με τους άγγελους, και τους αρχαγγέλους, υπάρχουν και άλλα είδη πλασμάτων. Υπάρχουν οι έκπτωτοι άγγελοι, που έχασαν τα φτερά τους, και οι δαίμονες. Οι δαίμονες χωρίζονται σε κόκκινους και μαύρους. Είναι οι άνθρωποι που μπήκε μέσα τους το κακό και όταν πέθαναν έγιναν δαίμονες. Και όπως γίνεται πάντα, η μάχη του καλού και του κακού, και εδώ μαίνεται πόλεμος μεταξύ των δαιμόνων και των Αγγέλων.

Μυστικός Φύλακας
Πηγή: pinterest.com

Εντυπώσεις

Ο “Μυστικός Φύλακας” είναι ευκολοδιάβαστο βιβλίο. Εγώ να φανταστείτε το τελείωσα σε μία μέρα. Φυσικά χρήζει βελτίωσης, καθώς είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά του συγγραφέα. Μου άρεσαν πολύ τα στοιχεία των αγγέλων. Ο χαρακτήρας του Σοφού Χάικο, ήταν πολύ καλός, εύθυμος αλλά και πολύ αστείος συνάμα. Δεν μου άρεσε τόσο πολύ η συνεχής απόδοση των φυσικών λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού. Για παράδειγμα, όταν ένας από τους φύλακες ήπιε ένα φίλτρο και ρεύτηκε. Και κάθε φορά που έπινε το φίλτρο ρευόταν. Ίσως αν γινόταν λιγότερη αναφορά να ήταν καλύτερα. Βέβαια μπορεί τότε και να μην μου έκανε εντύπωση, οπότε ίσως mission accomplished? Μπορεί… Χμμμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν σας αφήσω πρέπει να σας προειδοποιήσω για τα trigger warnings. Trigger warnings είναι οι προειδοποιήσεις ενεργοποίησης, δηλαδή οι δηλώσεις που προειδοποιούν τον αναγνώστη ότι το βιβλίο περιέχει δυνητικά ενοχλητικό υλικό. Κάτι δηλαδή που μπορεί να ενεργοποιήσει ένα γενικευμένο άγχος για το βιβλίο. Σε αυτό το βιβλίο τα trigger warnings είναι η απόπειρα αυτοκτονίας, η αυτοκτονία, όμηρος ληστείας και θάνατος.

Αγαπημένα ρητά από τον “Μυστικό Φύλακα”

Μυστικός Φύλακας
Πηγή: pinterest.com

«Γεννήθηκα για να αγαπώ.»

«Νεαρέ μου οι άνθρωποι δεν κινούνται γι’ αυτό δεν ενοχλούνται από τις αλυσίδες τους».

«Όλοι σκέφτονται πως θα πρέπει να είναι ο κόσμος μας. Κανείς δεν σκέφτεται πως θα έπρεπε να είναι ο εαυτός του. Η αλλαγή που κάνεις μέσα σου αλλάζει το έξω σου.»

 

Περίληψη του “Μυστικού Φύλακα”

«Νεαρέ µην υποτιμάς αυτόν που κάνει πίσω,
µμπορεί να ετοιμάζεται να πάρει φόρα.»

Χάικο

Ο Σωκράτης είναι ένας µμελαγχολικός νέος που πολύ γρήγορα θα γνωρίσει τον θάνατο. Ο Σωκράτης όμως δεν είναι µόνος του, καθώς δίπλα του, από την µέρα που γεννήθηκε, είχε τον δικό του φύλακα άγγελο. Πλέον κατοικεί στην Πόλη των Αγγέλων, και µαζί τους θα λάβει µέρος σε µια σειρά από αποστολές, µέχρι που…

… µέχρι την στιγµή που θα κληθεί να σώσει την παλιά του αγαπηµένη. Και τότε ένα µυστικός πόλεµος θα ξεκινήσει. Μια κοσµική σύγκρουση ανάµεσα σε Αγγέλους και Δαίµονες. Το έπαθλο είναι ο κόσµος, και µια αγάπη που αδικήθηκε και µένει να αποκατασταθεί. (Από την περιγραφή του βιβλίου στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Πηγή.)

 

Βιογραφικό Σημείωμα του Συγγραφέα

Μυστικός Φύλακας
Πηγή: biblionet.gr

Ο Μανώλης Νάννος γεννήθηκε στην Σαλαμίνα και μετέπειτα μεγάλωσε στη Σάμο. Μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο Σάμου, επέλεξε το επάγγελμα του νοσηλευτή απ’ όπου και πήρε την πιστοποίηση με επιτυχία από τη νοσηλευτική σχολή Σάμου. Η δίψα του για μάθηση, η αγάπη του για τις τέχνες καθώς και η ενσυναίσθησή του για τις ευαίσθητες κατηγορίες ανθρώπων μας, ήταν ικανά για να του δώσουν την ώθηση να ασχοληθεί με τη συγγραφή. Ο «Μυστικός Φύλακας» μέσα από τη φανταστική λογοτεχνία έρχεται να αγγίξει τις ευαίσθητες πτυχές που κρύβουμε στην ψυχή μας και να μας συγκινήσει.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Όλγα Συκάκη

Είμαι καθηγήτρια μουσικής. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω. Λατρεύω τα ταξίδια. Κοιτώνας στο Hogwarts: Gryffindor. Αγαπημένο χρώμα: Οποιαδήποτε απόχρωση του μωβ. Τυχερό νούμερο: 8.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;