Οι “3 ιστορίες” του Γρηγόρη Καλαϊτζή προκαλούν τρόμο

«3 ιστορίες» του Γρηγόρη Καλαϊτζή

Το βιβλίο του Γρηγόρη Καλαϊτζή «3 ιστορίες» είναι καλογραμμένο, οι περιγραφές και οι λεπτομέρειες σου γεμίζουν το μυαλό με τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις την ανάγνωση.

Οι χαρακτήρες ξεχωρίζουν και είναι μοναδικοί, ο κάθε ένας με τα δικά του ελαττώματα, τα δικά του όνειρα και τις δικές του προσδοκίες. Είναι ένα βιβλίο το οποίο σε βάζει σε σκέψεις αλλά δεν είναι για γρήγορο διάβασμα. Επίσης, αυτό το βιβλίο είναι ένας καλός σύντροφος αν νιώθεις πως θες να σκεφτείς και να απαντήσεις σε ερωτήματα ζωής.

Μέσα από τους εσωτερικούς μονολόγους και από τις ματιές άλλων χαρακτήρων ο Γρηγόρης Καλαϊτζής μας μεταφέρει στο κλίμα του βιβλίου. Υπάρχουν σκηνές που θα σας ανατριχιάσουν, και θα περάσουν αρκετές σελίδες όπου θα ρίχνετε και μερικές ματιές τριγύρω… έτσι για σιγουριά.

Πράγματι το κείμενο μένει εντυπωμένο στη μνήμη του αναγνώστη σαν ένα πολύ ιδιαίτερο άρωμα. Ο ήρωας βρίσκεται μόνος ν’ αντιπαλεύει το εχθρικό, το τερατώδες, το άγνωστο. Μια εξαίρετη ιστορία με αληθινό τρόμο, μεταφυσικά διαλείμματα και αριστοτεχνικά δοσμένη αγωνία.

Γρηγόρη Καλαϊτζή
Πηγή εικόνας: fiction.black

Ο Γρηγόρης Καλαϊτζής γεννήθηκε στη Δράμα. Τα θέματα των ιστοριών του είναι εμπνευσμένα κυρίως από όνειρα και εφιάλτες. Στο μεγαλύτερο μέρος τους, περιστρέφονται γύρω από τον θάνατο, την απομάγευση του κόσμου και το πρόβλημα του Κακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O καθένας φεύγει απ’ τη ζωή σαν να ‘ρθε τώρα μόλις.Επίκουρος

Ο Γρηγόρης Καλαϊτζής πραγματεύεται το αιώνιο θέμα του πεπερασμένου χρόνου που οριοθετεί την κατάσταση των ονείρων και προβάλλει την ανάγκη αξιοποίησης των πολύτιμων «μαγικών» στιγμών που δίνουν.Μερικες φορές βέβαια είναι εφιάλτες.

Από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου « Τρεις ιστορίες» διακρίνει κανείς την προσπάθεια να εκφραστούν τα ανθρώπινα πάθη, οι εφιάλτες και οι φόβοι, ο θάνατος είναι ένα άλυτο ερώτημα για τον άνθρωπο.

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος, που φοβάται τον θάνατο και πέφτει γρήγορα στην απύθμενη άβυσσο του μηδενισμού; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ικανός να φτάσει στο σημείο να πιστεύει σε κάτι παράλογο, σε κάτι εντελώς τρελό, μέχρι να βρει ένα νέο νόημα στον κόσμο, ή ίσως στο σημείο να ξεγελάσει τον εαυτό του;

Φαρ Ντάριγκ

Με την «εισβολή» ενός νέου νοήματος, η ζωή μπορεί να συνεχιστεί και οι δυνάμεις του Null να διαλυθούν. Το ερώτημα είναι, ποια από αυτές τις δύο δυνάμεις είναι ισχυρότερη, η δύναμη του Null ή η δύναμη της Νέας Σημασίας; Αυτό το δίλημμα εντείνεται ιδιαίτερα όταν αυτό το νέο νόημα βασίζεται στα όνειρα

Ο Άγγελος

Η ιστορία, με τίτλο «Ο Άγγελος», είναι ένα προοίμιο για μια Οντολογία του Κακού (Ανατομία του Σκότους), σύμφωνα με την οποία το Κακό χωρίζεται σε δύο υποστάσεις, την γοητεία και τη φρίκη.

3 Ιστορίες – Δίτομο βιβλίο του συγγραφέα Γρηγόρη Καλαϊτζή

Έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι έχουν την κακή συνήθεια να θέτουν τα πιο αλλόκοτα ερωτήματα;

Τι συμβαίνει μετά τον θάνατο; Γιατί υπάρχει αδικία στον κόσμο μας; Τι υπήρχε πριν δημιουργηθεί το σύμπαν και ο χρόνος; Πώς είναι δυνατόν ο Θεός να μην δημιουργήθηκε ποτέ, αλλά απλώς να υπήρχε από πάντα; Αν ταξίδευες στο παρελθόν έχοντας την ευκαιρία να σκοτώσεις, την ώρα που κοιμάται στην κούνια του, κάποιον από τους πολλούς μαζικούς σφαγείς του κόσμου μας… Είναι καλή πράξη ή κακή πράξη;

Ωραία όλα αυτά, αλλά όταν είσαι πεινασμένος το μόνο που θέλεις είναι να χορτάσεις την πείνα σου. Πώς είναι δυνατόν να το κάνεις κοιτώντας απλώς τις φωτογραφίες σε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο φαγητού;

Θέτοντας, λοιπόν, τέτοια ερωτήματα, πεινάμε μεν σαν λύκοι κοιτώντας τις λαχταριστές φωτογραφίες στο φυλλάδιο, αλλά στο τέλος μένουμε νηστικοί.

Τουλάχιστον όσοι από εμάς δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι γνωρίζουμε τα πάντα, καταφεύγουμε σε μια μόνιμη απάντηση, ώστε να ξεγελάσουμε κάπως την πείνα μας: «θα τα μάθουμε όλα όταν πεθάνουμε».

Θα τα μάθουμε;

Ούτε γι’ αυτό είμαι σίγουρος. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι σε αυτές τις τρεις (σχετικά σκοτεινές) ιστορίες, όλα τα πρόσωπα πείνασαν και δίψασαν για κάτι. Άλλοι έμειναν νηστικοί, ενώ άλλοι γεύτηκαν ελάχιστα, ζητώντας αναπόφευκτα κι άλλο.

Όμως περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στις σελίδες των δύο τόμων.

3 Ιστορίες

Από τον μυθολογικό κύκλο

Του Μαύρου Ηλιου

Για παραγγελίες του βιβλίου, επισκεφθείτε το e-shop: fiction.black


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;