Χριστίνα Γαρμπή: 10 βιβλία που ξεχωρίζω

Η Χριστίνα Γαρμπή γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά και μεγάλωσε στον Πειραιά στον οποίο και κατοικεί. Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και απέκτησε δυο γιους. Μετά από τις ναυτιλιακές σπουδές της εργάστηκε ως ναυτιλιακός και ταξιδιωτικός πράκτορας. Φύση καλλιτεχνική ασχολήθηκε µε τη ζωγραφική και παρουσίασε έργα της σε έκθεση. Η αγάπη της για την πεζογραφία και την ποίηση την οδήγησε στο γράψιμο.

Η Χριστίνα Γαρμπή έκδωσε τρία βιβλία από τις εκδόσεις Σαΐτης. «Φυγή ελπίδας» «Βαδίζοντας στα μονοπάτια της καρδιάς» «Ζωή κόλαση θάνατος παράδεισος» και τρεις αυτοεκδόσεις. «Δεύτε λάβετε φως» «Το πέταγµα των κύκνων» και «Κοινωνία σε παρακμή»

Επίσης, η Χριστίνα Γαρμπή έλαβε µέρος σε ανθολόγια από τις εκδόσεις Σµυρνιωτάκη. Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα της Κεφαλλονιάς καθώς και στο περιοδικό «Λιμενικά Χρονικά». Η Χριστίνα Γαρμπή ξεκίνησε τη συνεργασία της με τις Εκδόσεις Υδροπλάνο το 2019, όπου εκδόθηκε το βιβλίο της με τίτλο «Ο καλπασμός των ονείρων».

Η Χριστίνα Γαρμπή προτείνει στους φανατικούς αναγνώστες και φίλους του ηλεκτρονικού περιοδικού Maxmag τα 10 βιβλία που έχει ξεχωρίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μοναχός που πούλησε την Ferrari, του Robin Sharma

Αναφέρει τον αγώνα ενός ανθρώπου που ζούσε στα πλούτη να ξεφύγει από την φυλακή της υλιστικής εποχής μας και να βρει την ψυχική γαλήνη μέσω του διαλογισμού.

Το καλύβι του Αριά, της Δήμητρας Καπελούζου

Ο αγώνας κάποιας να εκπληρώσει το όνειρό της να σπουδάσει σε μια εποχή που για τις γυναίκες ήταν ακατόρθωτο. Αλλά βάζοντας στόχους όλα είναι εφικτά.

Ο ήχος της χειροπέδας, του Δημήτρη Ελεύθερου (βιογραφία)

Η τιμωρία μέσω σωφρονισμού για παρανομίες που κάθε άλλο σωφρονισμό προσφέρει. Τελικά η λύτρωση προήλθε στον ήρωα μόνο μέσο της πίστεως. ΑΓΑΠΗ.

Η Χαραμάδα της αιωνιότητας, του Ernesto Cardenal

Ένα βιβλίο ορόσημο στην έννοια  της αγάπης.

Όρια ζωής, των Henry Cloud και John Townsend

Τα όρια που πρέπει να βάζουμε στους άλλους και πάνω απ’ όλα στον εαυτό μας.

Η αίθουσα του θρόνου, του Τάσου Αθανασιάδη

Ένα ψυχογράφημα της ανθρώπινης συνείδησης.

Ο Καπετάν Μιχάλης, του Νίκου Καζαντζάκη

Ο αγώνας κάποιου που γεννήθηκε σκλάβος αλλά έζησε ελεύθερος.

Ένα παιδί κοιτάζει τα άστρα, του Μενέλαου Λουντέμη

Το αριστούργημα που μας προτρέπει να ξεφεύγουμε από τα κατεστημένα και να κατακτούμε τα όνειρα.

Αποχαιρετισμός στα όπλα, του Ernest Hemingway

Το αντιπολεμικό μυθιστόρημα που αναφέρει τα αποτρόπαια του πολέμου που ισοπεδώνει ζωές ήθη και ιδανικά.

Ουδέν νεότερον από το δυτικό μέτωπο, του Erich Maria Remarque

Το απαγορευμένο βιβλίο των Ναζί που αναφέρει πόσο απάνθρωπος είναι ο πόλεμος που οδηγούνται κάποιοι νέοι καταστρέφοντας την ζωή τους και την ψυχολογία τους.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;