Αναστασία Κορινθίου: 10 βιβλία που μιλούν στην ψυχή μας

ΔιαβάΖΩ από πάντα … Η μητέρα μου, μου διάβαζε Λουντέμη και ποίηση της Γώγου από τότε που ήμουν στην κοιλιά της!!

Γράφω, επίσης, από … πάντα!

Και τώρα αξιολογώ βιβλία στον εκδοτικό οίκο Υδροπλάνο. Δύσκολο να διαλέξω λοιπόν 10 – μα μόνο 10; – βιβλία που αξίΖΕΙ να διαβάσει κάποιος στην ζωή του!

Ξεχώρισα με …. πολύ δυσκολία λοιπόν τα δικά μου 10 βιβλία που γράφτηκαν με ψυχή και μιλούν στις ψυχές μας χρόνια τώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήτερ Παν

Γιατί όλες αφήνουμε το παράθυρο ανοιχτό να μπει ένα αγόρι δίχως σκιά τα βράδια στο δωμάτιο της ψυχής μας και όλοι έχουν ανάγκη τους … βόλους τους φυλαγμένους στην τσέπη της καρδιάς όσο μια νεράιδα γελά δυνατά γιατί κάποιοι ακόμα … πιστεύουν!

Μικρός πρίγκιπας

Γιατί κάποιες φορές η αλεπού θέλει να εξημερωθεί από ένα ξανθό αγόρι, σε έναν κόσμο γεμάτο εγωιστικά τριανταφυλλάκια και φοβερά μπαομπάμπ!

Οι Άθλιοι

Γιατί κάποιες επαναστάσεις ξεκινούν με ένα καρβέλι ψωμί κι έναν έρωτα!

Το φάντασμα

Γιατί κάποιοι έρωτες δεν πεθαίνουν ποτέ. Μας στοιχειώνουν για πάντα όπως όλα τα ανείπωτα «σε αγαπώ».

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

Γιατί μόνο αν αποκαθηλώσεις άνθρωπο θα νιώσεις τον θεό που έχεις μέσα σου!

Ένα παιδί μετρά τ’ άστρα

Γιατί όλοι γίναμε ευχή πριν γίνουμε πεφταστέρι!

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε μιας και η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται!

Η σχολή των Θεών

Γιατί μόνο ένας dreamer θα τολμήσει να σου ψιθυρίσει πως … past is dust!

Το γράμμα που δεν έλαβες ποτέ

Γιατί το έχει γράψει η κόρη μου Λυριάννα και δικαιώνει την πεποίθηση μου πως όσοι έχουν διαβάσει – και πιστέψει – τα παραπάνω βιβλία μπορούν να γράψουν και όμορφα βιβλία!

Επιβάτες των Χριστουγέννων

Γιατί για πρώτη φορά ενώθηκαν ΟΛΟΙ μαζί οι συγγραφείς ενός εκδοτικού οίκου για να γράψουν ένα μυθιστόρημα! Μαζί, σαν ένα! Από αγάπη για το βιβλίο, με σεβασμό στον αναγνώστη και με οδηγητή της έμπνευσης τους, την μοναξιά! Αυτή την μοναξιά που στα χρόνια του Covid όλοι βιώνουμε ακόμη πιο έντονα!

 

Σχετικά με τη συγγραφέα

Η Αναστασία Κορινθίου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει πια μόνιμα μετά από 26 θαλασσινά χρόνια στη Ρόδο, που θα κουβαλά μέσα της για πάντα. Δουλειά της είναι να κάνει τον κόσμο να χαμογελά, μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση όπου εργάζεται αλλά και να βοηθά νέους συγγραφείς να βγαίνουν στο φως, ως υπεύθυνη αξιολόγησης στον εκδοτικό οίκο «Υδροπλάνο». «Ανασαίνει» για να δημιουργεί και το αποδεικνύει έμπρακτα μέσα από τις πολιτιστικές της δράσεις και τη διοργάνωση πρωτότυπων εκδηλώσεων που αναλαμβάνει, με αφορμή πάντα μορφές τέχνης.

Η Αναστασία Κορινθίου γράφει ασταμάτητα βιβλία, άρθρα, τραγούδια, σενάρια κινηματογραφικά ή θεατρικά. Η ταινία «Μαρία», στην οποία συνυπογράφει το σενάριο με την ξαδέλφη της Μαρία Κορινθίου, ήδη ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη. Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών στα Τίρανα, το Ends Foundation, την Unesco, τον Σύλλογο Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ηγεχόρος», τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Θάλεια, τον Σύλλογο Γυναικών Νέου Ικονίου και από τον ΠΟΔΡ.

Το 2016 η Αναστασία Κορινθίου κέρδισε το βραβείο κοινού για την καλύτερη τηλεοπτική σειρά, βασισμένη στο βιβλίο «Για την καρδιά ενός αγγέλου». Όμως σαν σημαντικότερό της βραβείο θεωρεί την αγάπη του κόσμου. Από όλα της τα… «παιδιά», αυτά που ξεχωρίζει είναι η πολύτιμη τριλογία της όπως συνηθίζει να λέει την Αγγελική, τη Ζηνέτα και τον Αντώνη, τα τρία της παιδιά.

Βρείτε τη συγγραφέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook

https://www.facebook.com/pages/Αναστασία-Κορινθίου/1401567123444572

https://www.facebook.com/anastasia.korinthiou?fref=ts

Instagram

https://www.instagram.com/anastasiakorinthiou/?hl=el

Και φυσικά αν γράφεις κι εσύ βιβλία, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί της στο a.korinthiou@ydroplanobooks.gr, αφού η μεγαλύτερη χαρά της είναι να εκδίδονται βιβλία νέων συγγραφέων!

Περισσότερες πληροφορίες για τις Εκδόσεις Υδροπλάνο

Διεύθυνση: Γιάνναρου 19, Αλιμος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 72 47 042,

site: www.ydroplanobooks.gr

email: info@ydroplanobooks.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;