Ο συγγραφέας Άγγελος Κυπριανός προτείνει 10 βιβλία Φαντασίας / Νοσταλγίας / Καλοκαιριού

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

Ο συγγραφέας, Άγγελος Κυπριανός γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο πανέμορφο νησί των Σπετσών. Είναι τραγουδοποιός Αμερικάνικης Φολκ μουσικής με το καλλιτεχνικό όνομα «Remi & the road» και έχει στο ιστορικό του 5 δίσκους και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ανάμεσα σε άλλα έργα του είναι το μιούζικαλ «ΛΕΤΖΕΝΤΑ», η ταινία «I DREAMT ABOUT THIS», καθώς επίσης και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων και στρατηγικής με τίτλο «Meteor Tales». Ο ίδιος δηλώνει ότι  η μυθοπλασία του φανταστικού υπήρξε μέρος της ζωής του από τότε που ήταν 11 χρονών. Τότε ξεκίνησε να παίζει επιτραπέζια παιχνίδια ρόλου και φαντασίας, καθώς επίσης να διαβάζει και να φτιάχνει τις δικές του ιστορίες. Πρόσφατα από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του, που φυσικά ανήκει στον χώρου του “φανταστικού”, με τίτλο  Ο Οίκος των Βέρεμον. Είναι μια ιστορία για βρικόλακες, μυστικά, μυστήριο και πολλή δράση.  Σήμερα, ο Άγγελος Κυπριανός μιλά στο MAXMAG και μας προτείνει -τι άλλο;- βιβλία Φαντασίας και Νοσταλγίας. Βιβλία που θα σε συναρπάσουν και θα σε ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς.

Άγγελος Κυπριανός – προτάσεις βιβλίων

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

1. Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων – George R.R. Martin

Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων αφηγείται μικρές ιστορίες-αποστολές ενός νεαρού ιππότη που δεν ευλογήθηκε από κάποια ισχυρή καταγωγή, αλλά καλείται να αντιμετωπίσει τον άδικο κόσμο του Westeros παρέα με ένα παιδί αριστοκρατικής μεν, αλλά κρυφής ταυτότητας δε. Το βιβλίο μας ξεναγεί στον γνωστό πια κόσμο του Game of Thrones αρκετά χρόνια πριν, εστιάζοντας σε ιστορίες των παλαιότερων οίκων μέσα από ατμοσφαιρικές μάχες και περιπλανήσεις.

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2. Η Τριλογία της Μασσαλίας – Jean-Claude Izzo

Τρεις ιστορίες που λαμβάνουν μέρος στον ταλαιπωρημένο ιστό της Μασσαλίας, μέσα από μια σειρά εγκλημάτων και κοινωνικού αναβρασμού, ένας αστυνομικός αντιμετωπίζει τον μάταιο κόσμο της Μαφίας, αφηγώντας επίσης την ιστορία της ζωής του, τη τρυφερή παιδική ηλικία και νοσταλγία και τους χαμένους έρωτες που τον στοιχειώνουν για πάντα, μια βόμβα νοσταλγίας και όμορφης εσωτερικής φιλοσοφίας.

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

3. Η εποχή του Σιδήρου – Τζ. Κουτσί

Οι τελευταίες ημέρες μιας γυναίκας που χάνει τη μάχη με τον καρκίνο, ένα γράμμα προς τη κόρη της που ξετυλίγει τα αμέτρητα συναισθηματικά κύματα που τη διαπερνούν μέσα από τους πόνους και τις φοβίες της. Ένας αγώνας για ελπίδα και ζωή που σκεπάζεται από τη μαύρη σφραγίδα του Απαρτχάϊντ στη σκληρή σελίδα της Νότιας Αφρικής. Ο συγγραφέας είναι εναρμονισμένος με τον ψυχισμό της πρωταγωνίστριας σε σπάνιο βαθμό.

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

4. Το Όνειρο του Μισσισσιπή – George R.R. Martin

Λίγα βιβλία δικαιώνουν τον πανέμορφο μύθο των βρικολάκων και το Όνειρο του Μισσισσιπή είναι ένα από αυτά. Ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι μέσα από το ποταμόπλοιο του φτασμένου καπετάνιου Μαρς, παρέα με έναν μυστηριώδη επιβάτη σε έναν αρχέγονο αγώνα δικαιοσύνης και φυλετικής διαμάχης. Η πανέμορφη ιστορία προέλευσης μιας φυλής καθηλώνει καθώς μπλέκει αριστοτεχνικά μυθολογίες και τις παρουσιάζει με ελεγχόμενες δόσεις στον αναγνώστη.

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

5. Οι Κήποι του Φεγγαριού – Steven Errikson.

Ο συγγραφέας σε πετάει απότομα στον τεταμένο κόσμο πίσω από μια αρμάδα πρωταγωνιστών με απίστευτο βάθος. Μέχρι να καταλάβει ο αναγνώστης τα δρώμενα που εκτυλίσσονται γύρω από όλους, έχει ήδη αγαπήσει το βιβλίο για την φανταστική του λεπτομέρεια, τη ευφάνταστη χρήση μαγείας και άλλα στοιχεία που τοποθετούν τον Errikson στον Πάνθεον της λογοτεχνίας του Φανταστικού.

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

6. Το Φως που σβήνει – George R.R. Martin.

Μια ιστορία που λαμβάνει μέρος σε έναν από τους χιλιάδες κόσμους του Martin. Μέσα στο σύμπλεγμα πλανητών σε ένα μέλλον που η Γηραιά Γη αποτελεί πλέον ανάμνηση, παρακολουθούμε την ιστορία ενός ανθρώπου που καλείται να συναντήσει ξανά μια παλιά ερωμένη του και να τη βοηθήσει από μια αδιανόητη κατάσταση σε έναν μακρινό πλανήτη που σβήνει μέρα με τη μέρα.

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

7. Beren & Luthien – J.R.R. Tolkien

Ίσως η πιο όμορφη ιστορία από το Σιλμαρίλιον που πήρε μορφή αυτόνομα και επεκτάθηκε για να μας περιγράψει για άλλη μια φορά τον πανέμορφο κόσμο του Tolkien σε μια μικροσκοπική δόση για τη νοσταλγία. Μια ρομαντική και επική ιστορία μέσα από τη δαιδαλώδη μυθολογία της Μέσης Γης που μας παρουσιάζει πτυχές και χαρακτήρες του κόσμου που δεν είχαμε ξαναδεί.

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

8. Η σκιά του κυνηγού – George R.R. Martin

Το ιδιαίτερο βιβλίο του Martin που γράφτηκε μαζί με άλλα δύο άτομα σε ένα διάστημα πολλών χρόνων, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και μεστές sci-fi ιστορίες, μέσα από τα μάτια ενός πρωταγωνιστή που κρέμεται από τις λίγες αξίες που έχει στη ζωή του και καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά ασύλληπτων εμποδίων σε έναν άδικο αγώνα επιβίωσης και εσωτερικής ανακάλυψης.

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

9. Θέρος – Τζ. Κουτσί

Ένα διαστρεβλωμένο βιογραφικό πορτρέτο του συγγραφέα Κουτσί που σχηματίζεται από αμφιλεγόμενες συνεντεύξεις ατόμων που υπήρξαν σημαντικά στη ζωή του σε έναν νεαρό συγγραφέα που αποφασίζει να τον τιμήσει. Ένα ασυνήθιστα ενδιαφέρον βιβλίο που περιγράφει τη ζωή του συγγραφέα στη Νότια Αφρική, πριν καλυφθεί από τη σκιά της επαγγελματικής του καταξίωσης.

Άγγελος Κυπριανός - προτάσεις βιβλίων

10. The most beautiful woman in town – Charles Bukowsky

Μια σειρά πανέμορφων αμαρτιών του συγγραφέα που μας πετάει στον βρώμικο και ανθρώπινο υπόκοσμο της Αμερικής μέσα από ιστορίες για ποτό, γυναίκες και μπελάδων που κάνουν τον αναγνώστη να αναρωτιέται αν είναι ότι καλύτερο ή χειρότερο θα μπορούσε να ζήσει.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;