Που μπορούμε να χαρίσουμε βιβλία;

δώρο βιβλία
Πηγή: pinterest.gr

Που μπορείς να χαρίσεις ως δώρο βιβλία; Η πιο λογική απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ένας βιβλιοφάγος, είναι παντού. Ένας άνθρωπος που αγαπά το διάβασμα σαφώς θα περιμένει με ανοιχτές αγκάλες στις γιορτές, στα γενέθλια ή ακόμα και σε άλλες σημαντικές στιγμές της ζωής του, ένα βιβλίο ως δώρο. Αντίστοιχα οι φίλοι και συγγενείς γνωρίζουν την έφεση στο διάβασμα και θα προτιμήσουν να κάνουν δώρο ένα βιβλίο. Φυσικά κάθε δώρο είναι ευπρόσδεκτο και σημαντικό, αλλά η χαρά που θα δώσετε σε έναν λάτρη των βιβλίων κάνοντάς του δώρο μια νέα αγαπημένη κυκλοφορία, είναι απερίγραπτη.

Στο ερώτημά μας λοιπόν που μπορείτε να χαρίσετε ένα βιβλίο η πρώτη προφανής απάντηση είναι σε ένα φίλο ή φίλη βιβλιοφάγο.

Που αλλού μπορούμε να χαρίσουμε βιβλία;

1.Χαρίστε ένα βιβλίο σε μια φίλη ή φίλο που δεν διαβάζει βιβλία

Φυσικά, μπορούμε να κάνουμε δώρο ένα βιβλίο σε ένα φίλο ή μια φίλη που δεν διαβάζει βιβλία. Δεν υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων «εκείνοι που διαβάζουν» και «εκείνοι που δεν διαβάζουν». Υπάρχουν εκείνοι που διαβάζουν και εκείνοι που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα την μαγεία της ανάγνωσης. Μπορείτε να είστε εσείς ο άνθρωπος που θα προσφέρει έναν νέο κόσμο σε κάποιον άλλον, που θα τον μυήσει στην μαγεία της ανάγνωσης. Η πρώτη φορά είναι πάντα δύσκολη ακόμα και εάν αυτό αφορά την ανάγνωση κάποιου βιβλίου.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα καλό βιβλίο που θα ταιριάζει στην φίλη ή τον φίλο σας σύμφωνα με την προσωπικότητά του. Σκεφτείτε μερικά ενδιαφέροντα και δραστηριότητές του ή τι ταινίες επιλέγει να βλέπει. Εάν για παράδειγμα λατρεύει τις αισθηματικές ταινίες κάντε του δώρο ένα βιβλίο με έρωτα, συγκίνηση, δυνατές εικόνες. Εάν βλέπει ταινίες δράσης ή αστυνομικές επιλέξτε ένα βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας, με αινίγματα, δυνατούς πρωταγωνιστές, γρήγορη πλοκή και πολλή δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και εάν δεν ξεκινήσει το διάβασμα αμέσως, εσείς έχετε κάνει το καλύτερο δώρο. Τοποθετώντας το πρώτο του βιβλίο στην βιβλιοθήκη του οι πιθανότητες να αρχίσει την ανάγνωση είναι πολλές περισσότερες από το να μην έχει κανένα βιβλίο στην βιβλιοθήκη του.  Είναι πολλοί εκείνοι οι άνθρωποι που λένε πως δεν διαβάζουν γιατί δεν ξέρουν τι τους αρέσει και πάντα υποστηρίζουν ότι κάποια μέρα θα βρούνε λίγο χρόνο να ψάξουν και να αγοράσουν ένα βιβλίο. Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Δωρίστε λοιπόν ένα βιβλίο σε έναν φίλο που δεν διαβάζει βιβλία.

βιβλίο δώρο
Πηγή: pinterest.gr

2. Χαρίστε ένα βιβλίο σε παιδιά

Κάντε δώρο βιβλία σε παιδιά. Είτε πρόκειται για τα δικά σας παιδιά, είτε για παιδιά από το οικογενειακό σας περιβάλλον είτε πάτε επίσκεψη σε ένα φιλικό σπίτι και θέλετε να πάρετε ένα δωράκι για το παιδί των φίλων σας. Χαρίζοντας ένα βιβλίο σε ένα παιδί είναι σαν να του κάνετε δώρο έναν νέο κόσμο. Επιλέξτε βιβλία κατά προσέγγιση με την ηλικία, την αγαπημένη θεματολογία (π.χ. νεράιδες, ζώα) ή και κλασσικά μυθιστορήματα με διδακτικό περιεχόμενο. Οι πιθανότητες να διαβαστεί το βιβλίο σας είναι πάρα πολλές. Μπορεί να το διαβάσει η μαμά ή ο μπαμπάς στο παιδί του το βράδυ, μπορεί το παιδί να ενθουσιαστεί με την θεματολογία και τις εικόνες και να επιχειρήσει να το διαβάσει μόνο του, φυσικά μπορεί να μείνει για χρόνια στην βιβλιοθήκη και να του κινήσει την περιέργεια να το διαβάσει μετά από αρκετά χρόνια.

3.Χαρίστε ένα βιβλίο στην γιαγιά ή τον παππού σας

Που αλλού θα μπορούσαμε να χαρίσουμε βιβλία; Στην γιαγιά και τον παππού μας. Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί ποτέ αλλά είναι μια γλυκιά ιδέα για τους αγαπημένους μας ηλικιωμένους ανθρώπους. Η γιαγιά και ο παππού σας μπορεί να είναι εγγράμματος, ηλικιωμένος, ή υπερήλικας, ή να μην ξέρει να διαβάζει πολύ καλά. Μπορείτε να τους χαρίσετε παραμύθια ή και λογοτεχνικά δοκίμια ανάλογα την περίσταση. Σε μια γιαγιά που δεν μπορεί να διαβάσει πολύ καλά, φοράει γυαλάκια, κουράζεται εύκολα με την ανάγνωση αλλά της αρέσει το διάβασμα, χαρίστε της ένα παραμύθι. Επιλέξτε διδακτικά παραμύθια, μύθους ή κλασσικές ιστορίες.

4. Χαρίστε βιβλία σε αγνώστους

Τέλος, εκτός από τις προφανείς απαντήσεις για το που μπορείτε να χαρίσετε βιβλία, πρόσθεσα ακόμα μια ιδέα. Μπορείτε να χαρίσετε βιβλία σε αγνώστους. Λοιπόν, θα ήταν υπέροχο να μπορούμε να κυκλοφορούμε στο δρόμο και να χαρίζουμε απλόχερα βιβλία σε κάθε περαστικό, αλλά δεν εννοώ κάτι τέτοιο. Σκεφτείτε ένα party που πρέπει να πάτε, την ανταλλαγή δώρων την Πρωτοχρονιά, την συγκέντρωση δώρων για οικογένειες και παιδιά με οικονομικά προβλήματα, τα δώρα σε μακρινούς – άγνωστους – συγγενείς στο εξωτερικό, το δώρο σε ένα party της κόρης σας, το δώρο στο αφεντικό σας. Γενικότερα σκεφτείτε τα δώρα σε όσους δεν γνωρίζετε πραγματικά και δεν έχετε την οικειότητα να του πάρετε κάτι πιο προσωπικό. Το βιβλίο είναι το πιο ασφαλές και χρήσιμο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε στον καθένα. Εδώ είναι πιο δύσκολη η επιλογή του κατάλληλου βιβλίου, διότι δεν ξέρετε την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα ή τις ηλικίες. Επιλέξτε βιβλία διδακτικά, κλασσική λογοτεχνία, μύθους, μικρές ιστορίες ζωής και βιβλία για το  ευ ζην.

χαρίσουμε βιβλίο
Πηγή: https://okdiario.com

Αυτές ήταν μόνο μερικές ιδέες για το που μπορείτε να χαρίσετε βιβλία. Μην ξεχνάτε επίσης πως η ποικιλία είναι ταιριαστά και οι τιμές ποικίλουν. Μπορείτε να βρείτε το ιδανικό βιβλίο στην ιδανική τιμή για εσάς. Θεωρώ πως η κίνηση του δώρου είναι πάντα σημαντική, γλυκιά και σηματοδοτεί το ποιος ή ποια είστε. Το βιβλίο είναι ένα δώρο ζωής. Δεν χρειάζεται να δωρίζετε βιβλία μόνο όταν γνωρίζετε κάποιον προσωπικά ή έχετε οικειότητα μαζί του. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα εκτιμήσουν βαθιά το βιβλίο ως δώρο ακόμα και εάν δεν διαβάζουν συχνά βιβλία.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Τουρλίδα

Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον και προσπαθώ πάντα να κοιτάω-ή να βρίσκω-την θετική πλευρά των γεγονότων. Πολυλογού και κοινωνική αλλά ταυτόχρονα μοναχική. Υπερ-αναλύω σχεδόν τα πάντα και μέσα από την γραφή βρίσκω λίγη γαλήνη. ‘’Success doesn’t come to you; you go to it’’ Marva Collins

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;