5 βιβλία… για πολλές ώρες διαβάσματος!

Εδώ θα βρείτε μια λίστα με 5 βιβλία για πολλές ώρες διαβάσματος!

Είστε από τους ανθρώπους που τους αρέσει να χάνονται μέσα σε ένα βιβλίο για ώρες, ή και μέρες; Δεν σας αρέσουν τα μικρά βιβλία γιατί τελειώνουν πολύ γρήγορα; Εδώ στο Maxmag σας έχουμε την λύση. Ιδού 5 βιβλία πολύ χορταστικά.

Περιμένουμε την γνώμη σας και φυσικά, τις προτάσεις σας!

Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο –Marcel Proust (3,031 σελίδες)

Ξέρουμε σήμερα καλύτερα τις διεργασίες γέννησης αυτού του έργου ζωής, αυτού του απέραντου ποταμού λέξεων που συγκλόνισε τη λογοτεχνία του 20ου αιώνα, στη Γαλλία αλλά και σ’ όλο τον κόσμο. Ο αναγνώστης έρχεται εδώ σ’ επαφή συνάμα με μια εποποιία της σκέψης, μ’ ένα ταξίδι στους λαβύρινθους του κοσμικού, καλλιτεχνικού και διανοητικού στερεώματος της εποχής του Προύστ, με μιαν αξιοθαύμαστη ψυχολογική μελέτη, κι όλα αυτά στην υπηρεσία μιας ανεπανάληπτης γλώσσας. Ξέρουμε επίσης τις περιστάσεις του θανάτου του Μαρσέλ Προύστ, την εγγραφή της λέξης “τέλος” και την υπαγόρευση των τελευταίων φράσεων, την εξάντληση του συγγραφέα από τούτη την αναζήτηση και ανακάλυψη του χαμένου χρόνου. Ξέρουμε ίσως λιγότερο τις περιστάσεις που οδήγησαν στην εμφάνιση της ελληνικής μετάφρασης του έργου: έχουμε να κάνουμε εδώ με τις δυσκολίες, την οξυδέρκεια και τη δύναμη ενός ανθρώπου, μέσα από τις οποίες γεννήθηκε και προσφέρεται σήμερα στους αναγνώστες το “Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Ο Ιωσήφ κι οι αδελφοί αυτού -Τόμας Μάνν (1,492 σελίδες)

Το αριστούργημα του σημαντικότερου ίσως συγγραφέα του 20ού αιώνα, ανασυρμένο από τα βάθη της ανθρώπινης ιστορίας… όταν θεοί, δαίμονες και άνθρωποι περπατούσαν στους ίδιους σκονισμένους δρόμους κι έβλεπαν τους ίδιους ουρανούς… όταν οι μύθοι ήταν ακόμη χειροπιαστοί και σπαρταρούσαν μπροστά στα μάτια της νεογέννητης ανθρώπινης συνείδησης… ζωντανεύει σε όλη του τη χάρη και το μεγαλείο για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα σε μια εξαιρετική μετάφραση.


Κλαρίσα -Σάμιουελ Ρίτσαρντσον (1,534 σελίδες)

Γραμμένο στα μέσα του 18ου αιώνα, τότε που τα εξώφυλλα, έμοιαζαν με κανονικές σελίδες! Γραμμένες από πάνω μέχρι κάτω! Ιστορίες οικογενειακής τραγωδίας της πρωταγωνίστριας, γραμμένες με μορφή επιστολών και ημερολογίου είναι το κίνητρο για να διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο. Το αντικίνητρο, είναι… οι 1.534 σελίδες στις οποίες μαθαίνουμε τα βιώματα της ηρωίδας, κάνοντάς της κανονικό ψυχογράφημα!

 


Ο άνθρωπος χωρίς ιδιότητες -Ρόμπερτ Μούζιλ (1774 σελίδες)

Για αναγνώστη με «παρελθόν» στα βιβλία, ίσως είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που μπορούν να περιγράψουν τον άνθρωπο και τον πόλεμο. Για κάποιον «αρχάριο» θα ήταν τραυματική εμπειρία! Όχι μόνο λόγω του μεγέθους του αλλά και λόγω της αινιγματικής του μορφής. Το βιβλίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς το 1942 ο Μούζιλ πέθανε. Μέχρι τότε όμως, το μελάνι αποτυπώθηκε σε 1.774 σελίδες και για αυτές, χρειάστηκαν 13 χρόνια συγγραφής…

 


Αποστολή-Γη -Ρον Χάμπαρντ (3,992 σελίδες)

Ο ιδρυτής της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, συνεχίζει να μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα. Οι μεγαλύτερες θρησκείες, «κυνηγούν» τα έργα του και βρίσκονται κυριολεκτικά σε πόλεμο μαζί του. Δέκα βιβλία με ενιαίο περιεχόμενο, το «MissionEarth», άγγιξε τις 4.000 σελίδες (3.992). Στις πωλήσεις «τσάκισε» καθώς το αλλόκοτο περιεχόμενο της επιστημονικής φαντασίας ήταν πρωτότυπο. Επίσης, οι εχθροί που δημιούργησε στον αγγλοσαξονικό κόσμο, φαίνεται να βοήθησαν και αυτοί στην επιτυχία της σειράς…


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκη Δούκα

Δημοσιογράφος στα σκαριά. Χωρισμένη στα 3: Ελευσίνα // Θεσσαλονίκη // Λυών. Είμαι απλός άνθρωπος, δώστε μου ένα βιβλίο, μια ταινία, εισιτήρια για πολλά ταξίδια και σοκολάτα και θα είμαι ευτυχισμένη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;