Φτιάξε το δικό σου προσωποποιημένο παραμύθι…

Έχουμε πολλές φορές τονίσει την σημασία του παραμυθιού στην παιδική ηλικία. Όλα τα παιδιά χρειάζονται τα παραμύθια για να αναπτύξουν την φαντασία τους, την αγάπη τους για το διάβασμα και να ταξιδέψουν σε μαγικούς και φιλόξενους κόσμους.

Σε όλα τα κλασσικά παραμύθια που έχουμε γνωρίσει από την δική μας παιδική ηλικία, και όλα τα νεώτερα έρχεται τώρα να προστεθεί και το προσωποποιημένο παραμύθι. Έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό δείχνουν ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από ένα προσωποποιημένο παραμύθι σε σχέση με ένα απλό παραμύθι. Αυτό συμβαίνει γιατί το προσωποποιημένο παραμύθι περιέχει στοιχεία του ίδιου του παιδιού με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ενδιαφέρουσα η διαδικασία . Τα ερεθίσματα που δέχονται πλέον τα παιδιά είναι τόσο γρήγορα που το παραμύθι με την κλασσική του μορφή ίσως να μην είναι αρκετό για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες τους.

Τι είναι όμως το προσωποποιημένο παραμύθι; Η Χατζηκωνσταντινίδου Βιργινία, η συγγραφέας, εικονογράφος και δημιουργός του www.paramithimeonoma.gr μας το συστήνει.  Το Παραμύθι με Όνομα είναι το πρώτο προσωποποιημένο παραμύθι στην Ελλάδα που δεν βάζει απλώς το όνομα του παιδιού στο παραμύθι αλλά δημιουργεί ένα παραμύθι με βάση τα γράμματα του ονόματος του παιδιού σου ή του παιδιού που αγαπάς. Επιπλέον, είναι το μοναδικό που σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις το φύλο του πρωταγωνιστή και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ήρωα, όπως το χρώμα των μαλλιών, ανάλογα με το παιδάκι που θες να το δωρίσεις και να γράψεις μια προσωπική αφιέρωση η οποία θα αποτελεί μέρος του βιβλίου

Είναι γραμμένο και εικονογραφημένο από παιδοψυχολόγο που συνεργάζεται με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας επί σειρά ετών. Έτσι, είναι ειδικά σχεδιασμένο και μελετημένο για να βοηθήσει τα παιδιά με απλό και διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν τα γράμματα και να αποκτήσουν φωνολογική ενημερότητα, μια απαραίτητη δεξιότητα για την κατάκτηση της ανάγνωσης και της γραφής, να γνωρίσουν τα σχήματα, τα χρώματα και τα ζώα.  Να εξασκηθούν στην ανάγνωση, να ακονίσουν το μυαλό τους λύνοντας γρίφους και να κατανοήσουν την μοναδικότητα του ονόματός τους και κατά συνέπεια την δική τους μοναδικότητα, που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την δημιουργία μιας θετικής αυτοεκτίμησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάμε να γνωρίσουμε όμως τόσο τους πρωταγωνιστές, όσο και την δημιουργό του www.paramithimeonoma.gr Χατζηκωνσταντινίδου Βιργινία.

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας:

ΠΟΝΤΙΚΟΕΥΧΟΥΛΗΣ

Δεν πάει πουθενά χωρίς το πολύχρωμο κασκόλ του. Όταν ήταν μικρός έφαγε ένα κομμάτι τυρί από ένα μαγικό κελάρι. Από εκείνη τη στιγμή απέκτησε ξεχωριστές δυνάμεις και βοηθάει όλα τα μικρά παιδάκια να πραγματοποιήσουν τις ευχές τους. Είναι το μαγικό ποντικάκι που θα βοηθήσει το δικό σου παιδάκι κατά την διάρκεια της ιστορίας να βρει πάλι το όνομά του.

ΟΝΟΜΑΤΟΦΑΓΟΥΛΗΣ

Από μικρός ήταν φαγανός και λιχούδης. Αγαπάει πολύ τα γλυκά και τις τούρτες. Όμως από τη στιγμή που πήγε στην διαιτολόγο και του είπε ότι πρέπει να σταματήσει να τρώει γλυκά γιατί κάνουν κακό στην υγεία του ξεκίνησε να τρώει ονόματα και γράμματα. Μήπως ο ονοματοφαγούλης άρπαξε το όνομα του δικού σου παιδιού;

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι..

ο Κωνσταντίνος, η Ελένη, η Μαρία, ο Γιώργος, ο Ανδρέας… είναι το δικό σου παιδί. Ο κύριος ήρωας του παραμυθιού και η εικόνα του φτιάχνονται ανάλογα με την παραγγελία σου.

 

Λίγα λόγια για την δημιουργό του “paramithimeonoma”

προσωποποιημένο παραμύθιΗ Χατζηκωνσταντινίδου Βιργινία γεννήθηκε στα Χανιά, αλλά μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης και έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στην εκπαίδευση παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου- Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αθήνας και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον τομέα της υποστήριξης παιδιών και στη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων. Αγαπάει ιδιαίτερα τα παιδιά και πιστεύει ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα να απολαμβάνει την παιδική του ηλικία. Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε οργανισμούς που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών και έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.mysuperheromom.com όπου οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται δωρεάν πάνω σε θέματα παιδικής ψυχολογίας.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο www.paramithimeonoma.gr να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες που σας αφορούν και με ένα κλικ να έχετε σε λίγες μέρες το δικό σας παραμύθι να το δωρίσετε σε όποιο μικρό ή μεγάλο παιδί είναι σημαντικό για εσάς.

ΠΗΓΗ: www.paramithimeonoma.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αλεξάνδρα Βαλτά

Απόφοιτη τμήματος Κοινωνικής εργασίας, εργαζόμενη μαμά ενός κοριτσιού, με μεγάλη αγάπη στο διάβασμα, στο γράψιμο και στα βιβλία. Χαρισέ μου ένα βιβλίο και θα σου χαρίσω τον κόσμο όλο...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;