«Παράξενες Ιστορίες Ονείρων & Μαγικού Ρεαλισμού» μια συλλογή με διηγήματα φαντασίας

Εάν ψάχνετε για ένα βιβλίο ικανό να σας προσφέρει πολλά φανταστικά – αναγνωστικά ταξίδια έχω βρει το κατάλληλο. Το βιβλίο «Παράξενες Ιστορίες Ονείρων & Μαγικού Ρεαλισμού» αποτελεί την συλλογική προσπάθεια των αποφοίτων του Εργαστηρίου συγγραφής Imaginarium. Οι απόφοιτοι του τμήματος 2019 – 2020 έγραψαν μοναδικά διηγήματα φαντασίας που εκδόθηκαν συλλογικά από τις εκδόσεις iWrite.

To βιβλίο αυτό αποτελεί ένα συλλογικό έργο με κοινό θέμα την φαντασία, το απροσδόκητο θα έλεγα και το μεταφυσικό. Οι απόφοιτοι έχουν καταφέρει να πλάσουν ιστορίες αληθοφανείς, που η αλήθεια του κρύβεται σε έναν άλλο κόσμο πέρα από την γη. Μικρά διηγήματα, το καθένα μας εξιστορεί μια νέα διαφορετική ιστορία φαντασίας, με διαφορετικό συγγραφικό λόγο, γλώσσα και ύφος. Σε άλλα υπάρχει έντονο το στοιχείο της αφήγησης σε άλλα ξεχωρίζουν οι μακροσκελείς διάλογοι.

Τα διηγήματα του βιβλίου «Παράξενες Ιστορίες Ονείρων & Μαγικού Ρεαλισμού»

Το θέμα το ιστοριών δεν είναι το ίδιο, όμως κατάφεραν να συνδεθούν με κάποιον αλλόκοτο τρόπο. Ο αναγνώστης ανοίγοντας το βιβλίο ανεβαίνει σε μια κάψουλα υπερ – ταχύτητας. Μέσα από αυτή την κάψουλα μπορεί να ακούει και να βλέπει τα πάντα χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Ξεκινάει το ταξίδι του από την γη – το πρώτο διήγημα – που βλέπει να εκτυλίσσεται μια παράξενη ιστορία δεσμού του Διαβόλου και ενός Κήρυκα. Με ιλιγγιώδη ταχύτητα μεταφέρεται σε ένα σπίτι, πιθανότατα σε έναν ιδιαίτερο κόσμο, όπου ένας νεκρός επιστρέφει στην ζωή. Έτσι κάθε διήγημα του βιβλίου σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη, τόπους, σκηνικά. Σε ταξιδεύει εκεί που τα ζώα έχουν φωνή, οι άνθρωποι ονειρεύονται ή τηλεμεταφέρονται στο μέλλον ή γεννιούνται με ουρά.

Μικρές ιστορίες που δεν ξεπερνούν τις πέντε σελίδες κάνουν το αναγνώστη να μαγνητίζεται από την συγγραφική ιδιαιτερότητα κάθε συγγραφέα και να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε παράξενες ιστορίες φαντασίας και μαγικού ρεαλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύ όμορφο εγχείρημα μερικών ταλαντούχων ανθρώπων, που μας προσφέρουν απλόχερα τις πιο παράξενες σκέψεις του γραπτά και μας αφήνουν να τους γνωρίσουμε λίγο παραπάνω.

Θα μπορούσα να σας αναλύσω μια προς μια τα διηγήματα φαντασίας που υπάρχουν στο βιβλίο, αλλά θεωρώ πως είναι καλύτερα να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Λέγοντάς σας απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα στην 3η ιστορία βρισκόμαστε στο μέλλον, πολύ πιθανόν να μην γοητευόσασταν. Το σημαντικό στα διηγήματα φαντασίας είναι να ανακαλύπτει μόνος του ο αναγνώστης την μαγεία, το παράδοξο και το διαφορετικό.

Λίγα λόγια για το Εργαστήρι Συγγραφής  Imaginarium

Το Εργαστήρι Συγγραφής  Imaginarium από το 2014 με μια ευχάριστη και πρωτότυπη μέθοδο πειραματισμού, μελέτης και εξάσκησης στην τέχνη του λόγου, βοηθάει τους επίδοξους, νέους συγγραφείς να εντοπίζουν και να  ξεπερνούν εύκολα τα εμπόδια με στόχο να απολαύσει ο συγγραφέας την διαδικασία της συγγραφής. Με σωστή καθοδήγηση, μαθαίνει στους ενδιαφερόμενους να αναδεικνύουν το προσωπικό ύφος, να αποκτούν αυτοπεποίθηση και συγγραφική ταυτότητα. Οι απόφοιτη του Εργαστηρίου κάθε χρόνο καταφέρνουν να αποκτήσουν διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς διηγήματος και να εξελίσσονται μέσω των προσωπικών εκδόσεων του εργαστηρίου.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

imaginarium διηγήματα
Πηγή: www.iwrite.gr

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Τουρλίδα

Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον και προσπαθώ πάντα να κοιτάω-ή να βρίσκω-την θετική πλευρά των γεγονότων. Πολυλογού και κοινωνική αλλά ταυτόχρονα μοναχική. Υπερ-αναλύω σχεδόν τα πάντα και μέσα από την γραφή βρίσκω λίγη γαλήνη. ‘’Success doesn’t come to you; you go to it’’ Marva Collins

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;