Όμορφα βιβλιοπωλεία σε όλο τον κόσμο

Είσαι λάτρεις των βιβλίων; Ταξιδεύεις; Σου αρέσει να αγοράζεις βιβλία, αν και είσαι δύσκολα οικονομικά;

Λοιπόν, αυτό είναι ένα άρθρο που πρέπει να του ρίξεις μια ματιά, εάν η απάντηση σου στις παραπάνω ερωτήσεις είναι θετικές (έστω σε μια βρε παιδί μου). Στο σημερινό άρθρο θα κάνουμε μία περιήγηση για να ανακαλύψουμε διάφορα υπέροχα bookshops που υπάρχουν στον κόσμο. Άλλα σε μικρά κτίρια, άλλα σε μεγάλα, άλλα σε εξωτερικό χώρο η εικόνα που σου δημιουργούν είναι παραμυθένια και θες αμέσως να βρεθείς εκεί και να δείς με τη σειρά όλα τα ράφια.

Παρακάτω ακολουθούν δέκα από τα πιο εντυπωσιακά bookshops που υπάρχουν around the world:

 

      “Hay on Wye” – Powys, Wales

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το “Hay-on-Wye” είναι μια μικρή αγορά στην κοινότητα της παραδοσιακής πόλης και περιοχής του Brecknockshire στην Ουαλία.Συχνά περιγράφεται ως «η πόλη των βιβλίων» αφού δεν έχει μόνο ένα bookshop αλλά όλη η πόλη αποτελεί από μόνη της ένα.

Website: www.hay-on-wye.co.uk

 

  “The Last Bookstore” – Los Angeles, CA

Το “The Last Bookstore” βρίσκεται στο κέντρο του Los Angeles. Ιδρύθηκε από τον Josh Spencer το 2005. Ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στην California έχοντας μεταχειρισμένα, καινούρια βιβλία αλλά και record store.

 Website: www.lastbookstorela.com

 

  “Strand Book Store” – Broadway, New York

Το “Strand Bookstore”  βρίσκεται στο Broadway, στη γωνία της 12th Street East Village στη Νέα Υόρκη. Το σλόγκαν που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι : “18 Miles Of Books”. Φέτος η New York Times έγραψε για το The Strand ότι είναι “the undisputed king of the city’s independent bookstores ” .

 Website: www.strandbooks.com

 

  “Shakespeare and Company” – Paris, France

Το “Shakespeare and Company” είναι ένα βιβλιοπωλείο κρυμμένα πίσω από τις σκιές της Παναγίας των Παρισίων. Άνοιξε το 1951 έχοντας βιβλία αγγλικής λογοτεχνίας.

Website: www.shakespeareandcompany.com

 

  “Atlantis Books” – Oia, Santorini

Το “Atlantis Books” βρίσκεται στην Σαντορίνη και κατετάγη νούμερο 1 από το National Geographic στα top 10 καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου.

 Website: www.atlantisbooks.org

 

  “Ler Devagar” – Lisbon, Portugal

Το “Ler Devagar” είναι ένα μοντέρνο βιβλιοπωλείο στη Λισαβόνα και πρώην εργοστάσιο το οποίο χτίστηκε το 1864 για την κατασκευή νημάτων και υφασμάτων. Πλέον έχει γίνει αυτό το πανέμορφο βιβλιοπωλείο όπου στο εσωτερικό του διακρίνει το ιπτάμενο ποδήλατο.

 Website: www.lerdevagar.com

 

  “Librería Acqua Alta” – Venice, Italy

Το “Librería Acqua Alta” βρίσκεται στα στενά δρομάκια-ποταμάκια της Βενετίας. Έχει χιλιάδες βιβλία τα οποία τα βρίσκουμε στη βάρκα με τα κουπιά, στη γόνδολα, ακόμα και στις μπανιέρες.

Website:

 

  “Librairie Ptyx” – Brussels, Belgium

Το “La Libraire Ptyx” βρίσκεται περιοχή των Βρυξελλών. Φημίζεται για την πρόσοψη η οποία διαθέτει εικόνες και σύντομα bios μερικών συγγραφέων.

Website: www.librairie-ptyx.be

 

  “Brattle Bookshop” – Boston, USA

Όμορφα βιβλιοπωλεία

Το “Brattle Bookshop” βρίσκετε στη Βοστώνη και ιδρύθηκε το 1825. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα παλαιών βιβλίων στη χώρα. Το κενό πάρκινγκ δίπλα από το βιβλιοπωλείο χρησιμεύει ως μια εξωτερική πτέρυγα για τα βιβλία.

Website: www.brattlebookshop.com

 

  “Liberia Altair” – Barcelona, Spain

Όμορφα βιβλιοπωλεία

To “Libreria Altair” βρίσκεται στη Βαρκελώνη και είναι το μεγαλύτερο ειδικό βιβλιοπωλείο με θέμα τα ταξίδια. Για δεκαετίες αυτό το βιβλιοπωλείο, μέσα από guidebooks που διαθέτει και από όλη την εσωτερική διακόσμηση, εμπνέει τους επισκέπτες του για την επόμενη ταξιδιωτική τους περιπέτεια .

Website: www.altair.es/es/index.php

 

Σημείωση:  Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλα υπέροχα bookshops  σε όλο τον κόσμο, αυτά ήταν μερικά από τα πολλά για να πάρεις μία  γεύση από την ομορφιά που υπάρχει κρυμμένη σε διάφορες γωνιές του κόσμου!!!

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Βαρσαμοπούλου

#μούβιζ #λιβγιορλαιφμαφρεντ

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;