Ολίβια: Το spin-off του Τιρκουάζ που αξίζει να διαβαστεί

Ολίβια

Το 2020 δημοσιεύεται από τις εκδόσεις “Ψυχογιός” το μυθιστόρημα “Τιρκουάζ” της Ρένας Ρωσσή Ζαϊρη. Σαν δευτερεύων χαρακτήρας εμφανίστηκε η αστυνομικός Ολίβια που βοήθησε την υπόθεση που διαδραματίστηκε στο βιβλίο. Όσο την έβλεπε να ξεπηδά ανάμεσα στις σελίδες της, αποτελώντας ένα καταλυτικό παράγοντα στη λύση της υπόθεσης που έχει αναλάβει, η συγγραφέας έκρινε ότι χρειαζόταν να αναπτυχθεί περισσότερο η δικιά της ιστορία, κάτι που πραγματοποίησε ένα χρόνο αργότερα δίνοντας στον αναγνώστη το περιθώριο να ανακαλύψει μια νέα διαφορετική προσωπικότητα ενός ιδιαίτερου ατόμου.

Όταν ξεκινά η ιστορία, η Ολίβια είναι ένα μικρό κοριτσάκι που γίνεται μάρτυρας της σύλληψης του πατέρα της με την κατηγορία της δολοφονίας σε ένοπλη ληστεία. Ένας από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση αποφασίζει να μην αφήσει το κοριτσάκι να σταλεί στην Πρόνοια και κινεί τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να υιοθετήσει το κοριτσάκι και το καταφέρνει, ειδικά όταν ο πατέρας της αποποιείται την κηδεμονία μέσα από τις φυλακές. Η Ολίβια, παρά τα όποια προβλήματα της νέας της ζωής, καταφέρνει να προσαρμοστεί κι όταν μεγαλώσει να περάσει στο Αστυνομικό Σώμα, αποδεικνύοντας έτσι το θαυμασμό της στον άνθρωπο που τη μεγάλωσε. Μέσα από αυτή τη δουλειά γνωρίζει τον άντρα της ζωής της τον Αντώνη με την οποία ξεκινά ένα υπέροχο κεφάλαιο στη ζωής της το οποίο έχει άδοξο τέλος, κάτι που οδηγεί την Ολίβια στην απόφασή της να μετακομίσει από την Αθήνα στην Καστοριά, συνδέοντας αυτή της την κίνηση με τα γεγονότα στο βιβλίο “Τιρκουάζ”.

Η ιστορία της Ολίβιας δεν είναι η μοναδική που θα παρακολουθήσει ο αναγνώστης. Παράλληλα βλέπουμε, σε διάφορα σημεία ανάμεσα στις σελίδες, να εκτυλίσσονται οι ζωές της Ελεάννας, του Μάνου και του Αδριανού, προσώπων που ζουν τα δικά τους πάθη και τους δικούς τους δαίμονες. Όλα αυτά τα άτομα έρχονται να μπλεχτούν στη ζωή της πρωταγωνίστριας, καθένα με το δικό του μοναδικό τρόπο, και καταφέρνουν να την αναστατώσουν και να την ταράξουν με τον πιο τρομακτικό κι απρόοπτο τρόπο που δε φαντάζεται κανείς. 

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο και μια ιστορία με διάσπαρτα αστυνομικά και ρομαντικά στοιχεία, και χαρακτήρες που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στη ζωή και στην κοινωνία, έχοντας ως οδηγό τους την αναζήτηση της αγάπης και της αποδοχής από τους γύρω τους. Πολλοί από αυτούς το καταφέρνουν με παράδοξους τρόπους και κυρίως μέσα από τις εμπειρίες που τους διαμόρφωσαν σε αυτό που είναι σήμερα με αποτελέσματα τα οποία κανείς δε μπορεί να προβλέψει και τα οποία προσφέρουν διάσπαρτες ανατροπές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ψυχογιός”.  


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασια Μανωλεδακη

Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης κι Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, ξεκίνησα να ασχολούμαι άτυπα με το γράψιμο σε μικρή ηλικία και πάντα μου άρεσε όταν η δασκάλα μας στο δημοτικό μας άφηνε ένα σχετικά ελεύθερο θέμα στις εκθέσεις, ένα χαρακτηριστικό που διατήρησα και στη μετέπειτα ζωή μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το χορό εκφράζοντας μέσα από τις κινήσεις μου τα συναισθήματά μου, ενώ στα ενδιάμεσα διαλείμματα, προτιμώ να ξεκουράζομαι με ένα βιβλίο στο χέρι.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;