Τα πιο οικονομικά (και αγαπημένα) βιβλιοπωλεία στην Θεσσαλονίκη

Τα πιο οικονομικά βιβλιοπωλεία στην Θεσσαλονίκη βρίσκονται πάντα μπροστά μας, είναι κτήματα της πόλης, προσδίδοντας και εμπνέοντας από την ατμοσφαιρικότητα της κάθε γειτονιάς. Πολλές φορές, θα στρίψω σε μια λάθος -ή σωστή- γωνία και θα βρεθώ μπροστά σε μια ακόμα ανεξερεύνητη φωλιά βιβλίων ή θα επισκεφτώ ανάμεσα στα διαλείμματα της καθημερινότητας τα γνωστά χαμηλού κόστους  βιβλιο-στέκια για να προμηθευτώ ένα ακόμα μικρό ή μεγάλο, άγνωστο ή φημισμένο ανάγνωσμα. Δεν ξέρω εν τέλει αν αποτελεί την πιο απολαυστική ή έστω αφοσιωμένη ασχολία του βιβλιόφιλου: η περιπλάνηση και η αναζήτηση νέων έργων.

Συγκέντρωσα μόνο μερικά απ’ όσα μπορεί να βρει κανείς στη Θεσσαλονίκη.

 

Βιβλιο-βάρδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι θεσμός της πόλης εδώ και 22 χρόνια και πάντοτε θα την προσπεράσεις στη Ναυαρίνου. Λειτουργεί με ευέλικτο ωράριο, όπως υποδηλώνει και το όνομα του και είναι ένα βιβλιοπωλείο γεμάτο με πρωτότυπες -και κλασικές και ξενόγλωσσες εκδόσεις σε χαμηλές τιμές. Η Βιβλιοβάρδια αποκαλεί τον εαυτό της εκπτωτικό βιβλιοπωλείο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς της Ναυαρίνου. Το ραφάκι μπροστά στη βιτρίνα πάντοτε αποτελεί ένα θέλγητρο για τους διαβάτες.

Οδός: Γούναρη 28

Τηλ: 231 026 4149

Facebook pagevivliovardia


Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία

Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία το βρίσκεις σε μια απ’ αυτές τις στοές που υπάρχουν διασκορπισμένες στην πόλη, ένα καταφύγιο από τον κόσμο γεμάτο βιβλία. Με θέα τη θάλασσα, μέσα στη στοά, βρίσκεται ένα ευρύχωρο βιβλιοπωλείο και αγαπημένο στέκι των Θεσσαλονικιώτικων. Ξεκίνησε τη δράση του από το 1987 και έκτοτε, διατηρεί μεγάλη ποικιλία στον εκδοτικό χώρο. 

Οδός:  Λεωφόρος Νίκης 3

Τηλ: 2310226190

Facebook page: protoporia.facebook

Site: www.protoporia.gr

 

 

 

 

 


Βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης Παιδεία

Το βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης Παιδεία αποτελεί μια αστείρευτη πηγή αναγνωσμάτων που όχι μόνο μπορεί κανείς να προμηθευτεί βιβλία σε πιο χαμηλές τιμές απ’ αυτές που κυκλοφορούν, αλλά και να διερευνήσουν μια μεγάλη ποικιλία εκδόσεων. Τις ίδιες χαμηλές τιμές συναντώνται και στο διαδικτυακό ιστότοπο τους, όπως κι αλλά είδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η κινητήριος τους δύναμη είναι «το βιβλίο! Το βιβλίο είναι ένα δώρο που ανοίγουμε ξανά και ξανά, ένα μέσο πολιτισμού, ένα αγαθό που διατηρεί ακέραια την αξία του για πάντα!».

Στη Θεσσαλονίκη, διατίθεται αλυσίδα τριών πολυβιβλιοπωλείων στην Δημητρίου Γούναρη 39 (Καμάρα), στην Ερμού 53 και στην 25ης Μαρτίου 51 (Ευκαρπία). Τα μεγάλα κόκκινα γράμματα της επωνυμίας πάντοτε τραβούν το μάτι.

 

Facebook pagemalliaris.gr

Site: www.malliaris.gr


Mega Bazaar Βιβλίου

Το  κτήριο στην Τσιμισκή 18 που υπόσχεται καθημερινώς ένα μεγάλο μπαζάρ βιβλίων κάθε είδους δεν είναι κάτι που εύκολα αγνοείς και φέρει το όνομα Mega Bazaar Βιβλίου Νίκη Εκδοτική. Μπορείς να περπατήσεις στο χώρο που είναι ακριβώς διαμορφωμένο όπως θα ήταν ένα λογοτεχνικό μπαζάρ στο οποίο μπορείς να βρεις βιβλία σε οικονομικές τιμές. Επίσης, μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα βιβλία και διαδικτυακά στη σελίδα τους. Το ρεκόρ του φτάνει τα 300.000 βιβλία ως και το 2017.

οικονομικά βιβλιοπωλεία

Οδός: Τσιμισκή 18

Τηλ: 231 026 0080

Facebook page: megabazaarnikiekdotiki

Site: www.greekbooks.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Συνιρίδου

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, μία κοινωνική λειτουργός με ακόρεστη αγάπη για τα βιβλία και το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;