Οι “Άγγελοι” της Lauren Kate

Πηγή εικόνας: vk.com

Στο παρελθόν έχουμε μιλήσει για το πώς οι άγγελοι σε πολλά βιβλία δεν παρουσιάζονται όπως τους έχουμε συνηθίσει σε πίνακες της Αναγέννησης. Αντίθετα τους βλέπουμε ως πολεμιστές που σκέφτονται την άνοδό τους στην ουράνια εξουσία και την εξουδετέρωση των αντιπάλων τους με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο. Στην τετραλογία όμως της Lauren Kate βλέπουμε μια τελείως διαφορετική πλευρά τους. Άγγελοι με ανθρώπινα πάθη που αγαπούν, ερωτεύονται και κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέονται ακόμα κι αν τους στοιχίσει τα πάντα.

 

Πρώτο βιβλίο: Άγγελοι

Άγγελοι
Πηγή: psichogios.gr

Την πρώτη της μέρα στο νέο της σχολείο η Λους νιώθει κάτι να την τραβάει πάνω στο Ντάνιελ. Της φαντάζει σαν μια όαση ελπίδα στο οικοτροφείο Σουόρντ εν Κρος, ένα οικοτροφείο που φοιτούν προβληματικά παιδιά και που το σύστημα ασφαλείας λειτουργεί ως φυλακή χρησιμοποιώντας κάμερες κι απαγορεύοντας ακόμα και τη χρήση κινητών τηλεφώνων. Όσο κι αν ο Ντάνιελ προσπαθεί να την αποτρέψει από τις οποιεσδήποτε επαφές μαζί του, η Λους δε μπορεί να ξεκολλήσει από κοντά του κι από τη σκέψη ότι έχουν ξανασυναντηθεί. Είναι αποφασισμένη να μάθει τι σημαίνει αυτό το προαίσθημα ακόμα κι αυτό αν τη σκοτώσει.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερο βιβλίο: Άγγελοι – Το μαρτύριο

Άγγελοι - Το μαρτύριο
Πηγή: psichogios.gr

Μετά από τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου ο Ντάνιελ προσπαθεί να προστατέψει τη Λους από τα πλάσματα που επιζητούν το θάνατό της. Για να το κάνει αυτό την κρύβει στο σχολείο Σόρολαϊν όπου φοιτούν Νεφελίμ, οι απόγονοι των έκπτωτων αγγέλων και των ανθρώπων. Εκεί οι Λους μαθαίνει πιο πολλά για τις Σκιές που τη συντροφεύουν σε όλη της τη ζωή αλλά και πώς μπορεί να τις χρησιμοποιήσει προς όφελός της. Όσο πιο πολλά μαθαίνει όμως για τις προηγούμενες ζωές της, τόσο πιο πολύ πιστεύει ότι ο Ντάνιελ δεν της έχει πει όλη την αλήθεια. Μήπως το πεπρωμένο της δεν είναι αυτός που πιστεύει η Λους αλλά κάποιος διαφορετικός;

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο πατώντας εδώ.

 

Τρίτο βιβλίο: Άγγελοι- Το πάθος

Άγγελοι - Το πάθος
Πηγή: psichogios.gr

Η Λους πεθαίνει για το Ντάνιελ ξανά και ξανά. Η κατάρα τους είναι να βρίσκουν ο ένας τον άλλον μέσα στους αιώνες μόνο για να χωριστούν αμέσως μετά το πρώτο τους φιλί. Αλλά η Λους θεωρεί πως δε χρειάζεται να είναι έτσι πλέον καθώς πιστεύει ότι κάποιος από το παρελθόν μπορεί να βοηθήσει. Κι έτσι γυρίζει πίσω στο χρόνο για να τον βρει. Παράλληλα ο Καμ και οι λεγεώνες των απόκληρων την ψάχνουν ενώ ο Ντάνιελ τρέμει για το τι μπορεί να σημαίνει αυτή της η απόφαση για το παρόν τους.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο πατώντας εδώ.

Τέταρτο βιβλίο: Άγγελοι- Έκσταση

Άγγελοι- Η έκσταση
Πηγή: psichogios.gr

Η Λους κι ο Ντάνιελ έχουν το χρόνο εναντίον τους. Για να αποτρέψουν το Λούσιφερ να διαγράψει το παρελθόν πρέπει να βρουν το μέρος που έπεσαν οι άγγελοι. Ο Ντάνιελ ξέρει πως δε θα αντέξει αν τη χάσει για ακόμα μια φορά. Στην τελική μάχη θα ραγίσουν καρδιές και θα χαθούν ζωές. Και ξαφνικά η Λους βλέπει πως η μοίρα της ίσως να μην ήταν να είναι μαζί με το Ντάνιελ. Η επιλογή πλέον όμως είναι δικιά της και είναι η μοναδική που μετράει.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο πατώντας εδώ.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασια Μανωλεδακη

Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης κι Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, ξεκίνησα να ασχολούμαι άτυπα με το γράψιμο σε μικρή ηλικία και πάντα μου άρεσε όταν η δασκάλα μας στο δημοτικό μας άφηνε ένα σχετικά ελεύθερο θέμα στις εκθέσεις, ένα χαρακτηριστικό που διατήρησα και στη μετέπειτα ζωή μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το χορό εκφράζοντας μέσα από τις κινήσεις μου τα συναισθήματά μου, ενώ στα ενδιάμεσα διαλείμματα, προτιμώ να ξεκουράζομαι με ένα βιβλίο στο χέρι.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;