Οι απόκριες των βιβλιοφάγων έχουν τις καλύτερες στολές

Πηγή: instagram.com

Οι απόκριες είναι εδώ, αλλά οι απανταχού βιβλιόφιλοι σίγουρα προτιμούν την παρέα ενός λογοτεχνικού βιβλίου και μιας κούπας με ζεστή σοκολάτα. Όσο τα πάρτι ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο και οι μασκαράδες κυκλοφορούν στους δρόμους, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που γιορτάζουν με το δικό τους τρόπο. Κρυφά, όταν οι άλλοι διασκεδάζουν με πολλούς αγνώστους τριγύρω, οι λάτρεις της λογοτεχνίας ψυχαγωγούνται με πολλά βιβλία τριγύρω. Ο James Trevino και η Elizabeth Sagan φοράνε τις λογοτεχνικές στολές τους και συστήνουν στο κοινό τις απόκριες των βιβλιοφάγων.

Παρακάτω απεικονίζονται προτάσεις για τις πιο βιβλιόφιλες μεταμφιέσεις κατά τις απόκριες των βιβλιοφάγων

Πεταλούδα

Αν θέλετε κάτι χαριτωμένο, βγάλτε φτερά! Μεταμφιεστείτε σε πεταλούδα πολύ απλά, ανοίγοντας μερικά βιβλία σε όποια σελίδα τύχη. Ταξινομήστε τα σε τέσσερα μέρη σε σχήμα λοβού με τους πάνω να είναι μεγαλύτεροι των κάτω. Ορίστε, τώρα μπορείτε να πετάξετε…

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Άγγελος Θανάτου

Αν θέλετε να πετάξετε, αλλά είστε από του «σκοτεινούς» τύπους μπορείτε να ντυθείτε Μαύρος Άγγελος. Εναλλακτικά, μπορεί να θεωρηθείτε έκπτωτος άγγελος ή δαίμονας ή άγγελος θανάτου που έρχεται να μεταφέρει τον μελλοθάνατο στην άλλη ζωή. Απαραίτητα, λοιπόν, γι’ αυτήν την στολή στις απόκριες των βιβλιοφάγων είναι ένας σωρός από βιβλία με σκούρο εξώφυλλο. Στοιχίστε τα εκατέρωθεν του κορμιού σας σε σχήμα καμπύλης.

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Μέδουσα

Αν αγαπάτε τα μυθικά πλάσματα αλλά θέλετε κάτι από το ελληνικό στοιχείο, μεταμορφωθείτε σε Μέδουσα. Εναλλακτικά, μπορεί να θεωρείται και γοργόνα μιας και σύμφωνα με τη μυθολογία η Μέδουσα ήταν η θνητή αδερφή από τις τρεις Γοργόνες. Πάρτε το άγριο βλέμμα σας, τοποθετήστε βιβλία με πρασινωπές ράχες γύρω από το κεφάλι και είστε έτοιμοι να πετρώσετε όποιον σας κοιτάξει

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Daenerys Targaryen

Ένας ακόμα χαρακτήρας, που αποτελεί προϊόν της φαντασίας, είναι η «Καλίσι» του Game of Thrones. Μια άκρως επίκαιρη μεταμφίεση εμπνευσμένη από το τρέιλερ του φινάλε της αγαπημένης σειράς που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες. Αν είστε απ’ αυτούς που παρακολουθούσαν ανελλιπώς τη επιτυχημένη ξένη σειρά, τώρα μπορείτε να αποκτήσετε τον δικό σας δράκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Βασίλισσα

Αν θέλετε να είστε μια πιο ρεαλιστική βασίλισσα, πετάξτε τον δράκο και κρατήστε το στέμμα. Στις απόκριες των βιβλιοφάγων το στέμμα δεν έχει πετράδια ούτε λάμπει. Αποτελείται μόνο από βιβλία και η λάμψη κρύβεται στις σελίδες τους.

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Εύα

Αν, όμως, είστε απ’ τις βασίλισσες που έχασαν το στέμμα τους, αλλά λατρεύουν τις απόκριες των βιβλιοφάγων, ντυθείτε Εύα. Μπορεί να μην είχε στέμμα, αλλά σίγουρα ήταν η βασίλισσα της Εδέμ, ήταν μια έκπτωτη βασίλισσα εν τέλει. Ωστόσο, για να προσομοιάσετε την πρωτόπλαστη γυναικά, δεν είναι ανάγκη να απαρνηθείτε τα ρούχα σας. Αρκεί να δημιουργήσετε ένα δέντρο από βιβλία με ένα κόκκινο βιβλίο ανάμεσα στο «φύλλωμα». Θα είναι το απαγορευμένο βιβλίο της Εδέμ.

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Hela

Αν σας ταιριάζει ο θρόνος, αλλά, παράλληλα, είστε οπαδός της Μάρβελ, μια από τις προτάσεις για γυναικείες στολές στις απόκριες των βιβλιόφιλων είναι η Χέλα. Αυτή είναι η κακή αδερφή του Θορ, που στέκεται στον θρόνο του Όντιν, και είναι αδίστακτη. Για να της μοιάσετε, αρκεί να βρείτε βιβλία με ράχη σε σκούρο πράσινο ή μαύρο χρώμα. Μετά, τακτοποιήστε τα γύρω από το κεφάλι σας σε σχήμα αράχνης και θα μετατραπείτε σε μια παντοδύναμη κακή μορφή… ή μήπως όχι και τόσο παντοδύναμη;

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Thanos

Για τους οπαδούς της Μάρβελ, που ονειρεύονταν να χωράνε όλο τον κόσμο στο χέρι τους, το χρυσό χέρι του Thanos, με όλα τα πετράδια του, είναι αυτό που ψάχνουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μάτσο κίτρινα βιβλία και μερικά στα χρώματα των πετραδιών. Ψάξτε στο σπίτι για πέντε ακόμα βιβλία ξεκινώντας από το μικρό δάχτυλο στον αντίχειρα. Θέλετε επιπλέον ένα πορτοκαλί, ένα κόκκινο, ένα μπλε, ένα μοβ και ένα πράσινο βιβλίο.

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Κολυμβητής

Αν πάλι δεν είστε ο Τόνι Βαλελόνγκα στο Green Book, που καλύπτει αποστάσεις δια ξηράς, και προτιμάτε τη θάλασσα, μπορείτε να μετατραπείτε σε κολυμβητές. Μαζέψτε όλα τα γαλάζια και μπλε βιβλία που έχετε στη συλλογή σας. Τοποθετήστε τα είτε σε σειρά δημιουργώντας μια ήρεμη θάλασσα είτε ανάκατα, μερικά πάνω μερικά κάτω, για ένα ταραχώδες πέλαγος.

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Αθλητής κυματοδρομίας

Αν σας αρέσει να καβαλάτε τα κύματα, αντί να τα διασχίζετε, εκτός από μπλε βιβλία θα χρειαστείτε και μερικά άσπρα. Τα λευκά βιβλία, αν παραταχθούν σε σειρά, φτιάχνουν μια γερή σανίδα.

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Πυξίδα

Για να μάθετε ποια παραλία έχει τα καλύτερα κύματα για σερφάρισμα, αρκεί μια πυξίδα… ή να γίνεται εσείς η πυξίδα. Έτσι, θα προσανατολιστείτε κατάλληλα για να βρείτε τον σωστό δρόμο.

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Σήμα της Ειρήνης

Κι αν πιστεύετε πως ο μόνος σωστός δρόμος στη ζωή είναι η Ειρήνη, σταθείτε ξαπλωμένοι στη μέση ενός κύκλου από βιβλία. Αριστερά και δεξιά του κορμιού σας, ξεκινώντας από το ύψος του γονάτου, μια σειρά από βιβλία εκτείνεται πλάγια μέχρι το σημείο που τέμνει τον κύκλο.

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Σήμα Taijitu

Όμως, σύμφωνα με την ανατολίτικη φιλοσοφία, του yin και το yang, κάθε σκοτεινή δύναμη κρύβει μέσα της λίγο φως και το αντίθετο. Για να υπηρετήσετε αυτόν τον συμβολισμό, αναζητείστε μερικά λευκά βιβλία, μερικά μαύρα και έναν ακόμη βιβλιοφάγο. Αποφασίστε ποιος θέλει την σκοτεινή πλευρά του yin και ποιος τη φωτεινή και το μόνο που μένει είναι να ταξινομήσετε καταλλήλως τα βιβλία.

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Πόκεμον

Αν, βέβαια, το μόνο που σας θυμίζει ανατολή, είναι τα anime, δεν έχετε παρά να ντυθείτε Pokemon μέσα σε poke ball. Πάρτε μερικά συγγράμματα με κόκκινο και μερικά με μαύρο εξώφυλλο και ξυπνήστε το παιδί μέσα σας

απόκριες των βιβλιοφάγων
Πηγή: instagram.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ζαννίνα Μαργαρίτη

Ονομάζομαι Ζαννίνα και είμαι φοιτήτρια φαρμακευτικής, ραδιοφωνική παραγωγός, αθλήτρια, ταξιδιάρα ψυχή, αρθρογράφος και... πολυμίξερ. Το motto μου είναι "Manners maketh man" και ατού μου η φαντασία και η αγάπη στο ξεχωριστό. Λατρεύω τα χρώματα του Eduardo Cobra, την μαγεία της Mary Poppins και την αγνότητα του Winnie the Pooh

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;