Ο υιός του Νείλου: ένα μυθιστόρημα που δεν θα σας απογοητεύσει

SHARE

«Αξιοπρέπεια!» είπε με βραχνή φωνή. «Την έχω χάσει εδώ και πολλά χρόνια. Από παιδί. Και τι δε θα έδινα για ένα βράδυ ήσυχου και ήρεμου ύπνου. Με το που κλείνω τα μάτια μου βλέπω τη Σάρα να φωνάζει βοήθεια, μα και άλλα παιδικά επεισόδια που χάραξαν την παιδική μου ηλικία». 

 

Ο υιός του Νείλου. Γενικά η ιστορία του συγκεκριμένου

Γενικά η ιστορία του συγκεκριμένου βιβλίου είναι αρκετά καλή. Ο συγγραφέας έχει οικοδομήσει την προσωπικότητα της αρχαιολόγου με προσοχή, μολονότι είναι άντρας, και αντικειμενικότητα. Αυτό γίνεται φανερό μέσω του τρόπου που αποτυπώνει τα συναισθήματά και τους προβληματισμούς της ηρωίδας.

Από την άλλη, φαίνεται πως όλη η ιστορία κυλάει σταδιακά. Δεν απουσιάζει το μυστήριο, οι ανατροπές, η δολοφονία και το κυνηγητό μεταξύ ανθρώπων. Και όλα αυτά παρουσιάζονται με τις εξαιρετικές περιγραφές του κ. Μαύρου, οι οποίες θυμίζουν ταινία, αφού κάθε λεπτομέρεια περνάει ‘μπροστά’ από τον αναγνώστη με γρήγορους ρυθμούς. Επίσης, χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι πως σε πολλές περιπτώσεις ο αναγνώστης αισθάνεται πως παρακολουθεί την ιστορία εκ του σύνεγγυς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγγραφέας δε διστάζει να θίξει ζητήματα που κατά καιρούς έχουν ταλανίσει την κοινωνία, όπως για παράδειγμα το θέμα της πολιτικής εξουσίας, τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, η σεξουαλική κακοποίηση και οι μυστικιστικές οργανώσεις. Μέσα σε όλα τα γεγονότα που εξιστορούνται φαίνεται πως η ηρωίδα δε φοβάται να αντισταθεί σε όλα αυτά, μολονότι είναι γυναίκα και μάλιστα στην κλειστή αραβική κοινωνία.

 

Από το οπισθόφυλλο: 

Είναι αισθησιακή, όμορφη, έξυπνη, δυναμική, είναι Ελληνίδα και δεν φοβάται τον θάνατο. Ίσως γιατί δεν την πλησίασε ποτέ τόσο πολύ. Την λένε Ελένη Νάκου και είναι αρχαιολόγος στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Η εύρεση ενός παπύρου 3.500 ετών, για την ύπαρξη και έλευση του ενός και μοναδικού υιού, αποτελεί την αφορμή να δεχτεί να ερευνήσει και να εντοπίσει το φυσικό ή το πνευματικό πρόσωπό του.

Advertisement

Εγκλωβισμένη σε έναν λαβύρινθο πληροφοριών, ψάχνει μια από τις δυο εξόδους που θα την οδηγήσουν στην επίλυση του μυστηρίου, ξεσκεπάζοντας μια τεράστια απάτη πάνω σε ένα καλά στημένο θρησκευτικό μηχανισμό, στον οποίο εμπλέκονται η εβραϊκή συναγωγή και διάφορες χριστιανικές και αιρετικές ομάδες, που με την πολιτική κάλυψη διακινεί όπλα, ναρκωτικά και πορνεία. Ανακαλύπτει το νήμα που την οδηγεί στην αινιγματική φιγούρα του έβδομου μοναδικού υιού του Νείλου, ίσως με τίμημα την ίδια της τη ζωή.

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μια καλή μέρα ξεκινάει με μια κούπα καλό καφέ (για εσάς, εγώ τους έχω κόψει). Αν δεν γράφω κάτι, τότε ψάχνω με τι θα καταπιαστώ. Ξεκινώ να γράφω γιατί μου αρέσει και απολαμβάνω το ταξίδι γιατί δεν ξέρω που θα με οδηγήσει. Πάντα με καλή διάθεση, πάντα αληθινά : Vincit omnia verita (η αλήθεια υπερισχύει όλων)

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG