Ο δράκος με τις επτά καρδιές, της Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου

Πηγή εικόνας: angeleyes.gr

Ο δράκος με τις επτά καρδίες “Ιnari”, είναι ένα μαγευτικό ανάγνωσμα που δεν μπορεί παρά να εντρυφήσει στις καρδίες όσων το διαβάσουν, έχει εκδοθεί από τις εδκόσεις Momentum. Φυσικά, το μαγευτικό κομμάτι δεν απευθύνεται στους δράκους και το κομμάτι φαντασίας που εμπεριέχει. Όλοι έχουμε διαβάσει βιβλία που τα αγαπήσαμε είτε για την ωραία τους ιστορία, είτε για τους χαρακτήρες τους και οτιδήποτε περιείχαν. Όμως λίγα είναι εκείνα τα αναγνώσματα που περνάνε τέτοια μηνύματα που σε κάνουν να θέλεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Σε κάνουν να βρίσκεις ξανά την πίστη σου στην ανθρωπότητα, καθώς στην εποχή που ζούμε βλέπουμε παντού γύρω μας αποτρόπαια πράγματα που μας κάνουν να την χάνουμε. Και ναι, θεωρώ ότι αυτά τα αναγνώσματα είναι κάτι μοναδικό. Και θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ στην Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου, γι’ αυτήν την τόσο όμορφη εμπειρία που μου χάρισε μέσα από το ανάγνωσμα αυτό.

Ξεκινώντας, να μιλήσω για την ιστορία θα ήθελα να αναφερθώ στην Ιαπωνική κουλτούρα που εμένα προσωπικά με εντυπωσιάζει και με ενθουσιάζει το ίδιο πολύ. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα εμείς έχουμε μάθει και συνηθίσει και θεωρώ πως είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε και διαφορετικά πράγματα, να γνωρίζουμε κι άλλους πολιτισμούς. Ακόμα και αν κάποιος δεν γνωρίζει πολλά δεν υπάρχει κανένα κενό διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Καθώς η συγγραφέας του φροντίζει με απόλυτη μαεστρία να σε εντάξει στον κόσμο αυτό και όχι μόνο να τον απλουστεύσει για να τον κατανοήσεις. Συνεχίζει να χρησιμοποιεί μέσα στο κείμενο εκφράσεις της εποχής εκείνης, δίνοντάς σου την ευκαιρία να νιώσεις ότι είσαι ένα με τους πρωταγωνιστές. Και αυτό γίνεται με έναν μοναδικό τρόπο, έχοντας εξηγήσει στις πρώτες σελίδες του βιβλίου τι σημαίνουν οι εκφράσεις που χρησιμοποιούσαν εκείνην την εποχή και κάτι έξτρα που θεώρησα ιδιαίτερη προσθήκη, σου έχει προτεινόμενο τρόπο ανάγνωσης και τονισμού ονομάτων και λέξεων.

Πηγή εικόνας: angeleyes.gr

Ερχόμαστε να συναντήσουμε τους πρωταγωνιστές μας, ένα μικρό αγόρι με τον δάσκαλό του που συναντούν μία λίμνη και ο δάσκαλος διηγείται μία ιστορία. Περνάμε αμέσως στην ιστορία της O-Gin. Η βασική μας πρωταγωνίστρια είναι εκεί για να μας δείξει πόσο σημαντικό είναι να έχεις πίστη σε πράγματα που ο κόσμος πλέον ξεχνάει και να είσαι ανοιχτή να αποδεχτείς λαούς που ποτέ δεν είχες επαφή μαζί τους, όσο και αν είσαι αντίθετη με κάτι που ανήκει στην κουλτούρα τους. Η αθωότητά της και η πίστη της την μπλέκουν σε περίεργα μονοπάτια και επικίνδυνα, όμως σε αυτό το ανάγνωσμα, κάτι που αγάπησα, είναι πως δεν σου δείχνει ότι είναι κακό να είσαι έτσι, ακόμα και αν όλα πάνε στραβά θα σε σώσει ή πίστη που έχεις. Παντού η αθωότητα και η πίστη σε εξωπραγματικά πράγματα φαίνεται να μην είναι αρετή στον κόσμο πλέον, όμως αυτό δεν ισχύει σε αυτό το βιβλίο.

Πηγή εικόνας: angeleyes.gr

Κάπου εδώ θα περάσουμε στον πρωταγωνιστή μας και στην μοναδική του οντότητα. Βρισκόμαστε στην εποχή Έντο και πολλοί έχουν σταματήσει να πιστεύουν στους δράκους και σε πολλά άλλα πλάσματα που ανήκουν στο Αιθερικό πεδίο. Οι δράκοι που συναντάμε εδώ είναι εντελώς διαφορετικοί από τους δράκους της δικής μας κουλτούρας. Φυσικά δεν θα σας αποκαλύψω λεπτομέρειες καθώς αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψετε μόνοι σας όσο εισέρχεστε στην ιστορία αυτή. Ο Inari λοιπόν, είναι ένα δράκος και ο πόνος που τον διατρέχει από πράξεις του παρελθόντος τον έχει αφήσει αδρανοποιημένο στο Αιθερικό πεδίο, η παρουσία της O-Gin δεν θα τον αφήσει αδιάφορο όμως, καθώς μετά από πολύ καιρό κάποιος πιστεύει ξανά στην ύπαρξή του και αυτό το αισθάνεται με όλο του το είναι. Πόσο δύσκολο είναι να αποδιώξεις τις ενοχές, τον πόνο και όσα φοβάσαι;

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι όλοι τους με ίδιους πόνους και τραύματα από το παρελθόν τους και σε κάνουν να περιμένεις με κομμένη ανάσα να δεις τελικά τι θα πράξουν και αν θα δουν τι συμβαίνει μπροστά τους. Υπάρχουν γεγονότα που θα σας εξοργίσουν και γεγονότα που θα σας κάνουν να κλαίτε και να νιώθετε ταυτόχρονα ότι δεν θα μπορούσε τίποτα να είχε γίνει διαφορετικά. Κάπου εδώ θα σας ευχηθώ καλή και απολαυστική ανάγνωση σε αυτόν τον μοναδικό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίληψη από το οπισθόφυλλο του Inari: Ο δράκος με τις επτά καρδιές

Ο δράκος με

“Στη γη την ξένη ταίρι του σε προσμένει, χρυσάφι-άντρας”.

Η πριγκίπισσα O-Gin του βασιλείου των νήσων Ryukyu στα νότια της Ιαπωνίας μεγαλώνει ευτυχισμένη κοντά στον αγαπημένο της ωκεανό, όταν μια πρόσκληση από την ιαπωνική επαρχία Satsuma και ένας χρησμός αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής της. Κάποιο μεγάλο Κακό θα συναντήσει εκεί, αλλά το ταξίδι αυτό είναι αναγκαίο να γίνει. Όταν θα κινδυνέψει η ζωή της, μια αλλόκοσμη χρυσή ενέργεια την επαναφέρει από τον θάνατο. Θα μπορούσε να είναι ο άντρας-χρυσάφι του χρησμού;

Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία της περιόδου Edo με δολοπλοκίες για την εξουσία, πολεμιστές samurai και δολοφόνους shinobi. Ένας μύθος για δράκους-θεούς που έχουν ξεχαστεί, και για έναν έρωτα αθάνατο στο Αιθερικό Πεδίο των ενεργειών….

Ο δράκος με
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Βιοφραφικό σημείωμα της συγγραφέως Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου

Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Αποφοίτησε το 1994 από την Ελληνογαλλική Σχολή Μοναχών Ουρσουλινών. Η έφεσή της προς τις ξένες γλώσσες την οδήγησε πολύ σύντομα στην τελειοποίηση των Αγγλικών και των Γαλλικών. Το 1997 παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως assistant animator στη μοναδική τότε εταιρία παραγωγής κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα, Artoon. Το 2002 ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο αντικείμενο της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και εργάστηκε στον τομέα αυτό διδάσκοντας παιδιά και εφήβους επί πολλά έτη. Συγγραφέας και εικονογράφος του Φανταστικού δημιούργησε το 2011 τον “ονειρόκοσμο” Angel Eyes συνδυάζοντας τις κλίσεις της. Πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής τον Φεβρουάριο του 2015. Το πρώτο της εικονογραφημένο μυθιστόρημα με τίτλο “Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016 και χαρακτηρίστηκε bestseller. Τον Αύγουστο του 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς με τίτλο “Angel Eyes Βιβλίο ΙΙ: Το Μονοπάτι”. Μέσα από το σύμπαν Angel Eyes η δημιουργός προσπαθεί να αναβιώσει το χαμένο είδος του εικονογραφημένου μυθιστορήματος. Από το 2006 ζει με τον σύζυγο και την κόρη τους στη Χίο.

Ο δράκος με
Πηγή εικόνας: angeleyes.gr

Μπορείτε να βρείτε την ιστοσελίδα της Συγγραφέως, εδώ.

Καθώς και τη σελίδα της στο facebook, εδώ.

Και το προφίλ των εκδόσεων Momentum, εδώ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντωνιάδου Γεωργία

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, κατοικεί πλέον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων. Εξίσου με τη λογοτεχνία, αγαπάει τη ζωγραφική και την τέχνη της φωτογραφίας, διότι πιστεύει πως η καθεμιά απεικονίζει μοναδικές στιγμές, αναμνήσεις και συναισθήματα. Τελοιόφοιτη πλέον στον τομέα του Marketing με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον στα Social Media.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;