5 νέοι θησαυροί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Καίσαρας Μπιροτό –Honoré de Balzac

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΟι   Εκδόσεις   Παπαδόπουλος   εμπλουτίζουν   τη   σειρά   ΚΛΑΣΙΚΗ   ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ   με   το διαχρονικό και συνάμα  επίκαιρο   μυθιστόρημα   του   Ονορέ ντε Μπαλζάκ  Καίσαρας   Μπιροτό. Δημοσιευμένο το 1837 (η συγγραφή του είχε αρχίσει το 1831), το μυθιστόρημα εντάσσεται στις «Σκηνές της παρισινής ζωής», κατηγορία της «Ανθρώπινης Κωμωδίας» – του συνολικού έργου που καθιέρωσε τον Ονορέ ντε Μπαλζάκ στην παγκόσμια λογοτεχνία.

Η υπόθεση τοποθετείται το 1818 και ξεκινά με τη χοροεσπερίδα που διοργανώνει ο Καίσαρας Μπιροτό, έμπορος και ιδιοκτήτης του αρωματοποιείου Βασίλισσα των Ρόδων και αντιδήμαρχος του   Παρισιού,   με   αφορμή   την  παρασημοφόρησή   του   από   τον   Βασιλιά.  Για  τον  ήρωα  του Μπαλζάκ, έναν αγρότη που αναζήτησε μια καλύτερη τύχη στην πόλη κι έτσι κατέληξε έμπορος και   αστός,   η   τιμητική   διάκριση   αυτή   αποτελεί   το   αποκορύφωμα   της   επαγγελματικής και κοινωνικής του καταξίωσης. Στη λαμπερή και πολυέξοδη κοσμική εκδήλωση θα συναντηθούν εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών τάξεων του Παρισιού. Η υψηλή αριστοκρατία και ο κόσμος του εμπορίου, τραπεζίτες και δημοσιογράφοι, επιστήμονες και δήμαρχοι.

Όλοι παίζουν έναν ρόλο στην ανατροπή ζωής που περιμένει τον Καίσαρα Μπιροτό, όταν το Χρήμα που τον ανέδειξε γίνεται ξαφνικά αιτία να κινδυνεύει να χάσει όλα όσα έχει χτίσει σε υλικό   και   κοινωνικό   επίπεδο.   Σκηνικό   της   ιστορίας   είναι   ο   κόσμος   του   εμπορίου   και   της κερδοσκοπίας και μωσαϊκό οι σχέσεις που αναπτύσσει ο κεντρικός ήρωας με τους ανθρώπους που κινούνται στον κόσμο αυτό: σχέσεις συναλλαγής, σύγκρουσης, εκμετάλλευσης, κοινωνικής και προσωπικής επιβολής, ματαιοδοξίας, αλλά και εντιμότητας, αφοσίωσης και ήθους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το  συγκεκριμένο μυθιστόρημα   αποτελεί   ένα   σατιρικό δράμα   και   ταυτόχρονα   μια   οξυδερκή σκιαγράφηση της παρισινής μεσαίας τάξης της εποχής εκείνης. Ωστόσο, μέσα από το έργο αυτό ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να διακρίνει τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, όπως και τις επιστημονικές  και  οικονομικές  εξελίξεις  που  καθόρισαν  τα  επόμενα  χρόνια  τη   δική  μας εποχή. Όπως αναφέρει η εισαγωγή της έκδοσης: «το έργο αυτό παραμένει επίκαιρο καθώς μέσα του αναγνωρίζουμε χαρακτήρες, σχέσεις, συγκρούσεις και καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που συναντάμε καθημερινά. Η καθαρή ματιά του λειτουργεί καταλυτικά για τον σημερινό αναγνώστη, τον   βοηθάει   να   αντιληφθεί   και   να   συνειδητοποιήσει   με   μεγαλύτερη   ενάργεια,   μέσα   από   ένα ιστορικό πρίσμα, τον γύρω του κόσμο και τα αίτια που τον κινούν».

Μια πραγματικά πολύτιμη προσθήκη στη βιβλιοθήκη ενός βιβλιόφιλου που όχι μόνο θέλει να έχει ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, αλλά και ένα έργο όπου η διαχρονική του άξια έγκειται και στις σύγχρονες αναφορές του.

Το κίνητρο του κέρδους στην εκπαίδευση – James B. Stanfield

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΤα κείμενα των επιστημόνων, εκπαιδευτικών και επιχειρηματιών της εκπαίδευσης που περιέχονται σ’ αυτό το βιβλίο έχουν ως στόχο ακριβώς αυτό. Απέναντι σε μια εν πολλοίς αβάσιμη προκατάληψη, συμβάλλουν με έγκυρα στοιχεία και κατάθεση προσωπικής εμπειρίας, στη συνειδητοποίηση της ανάγκης να επιτρέψουμε στο κέρδος να λειτουργήσει ως μοχλός όχι απλώς της ποιότητας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, αλλά και της διάχυσης των θετικών της αποτελεσμάτων σε ομάδες πληθυσμού που σήμερα αναγκαστικά συμβιβάζονται με το λίγο και το μέτριο.

Ο διευθυντής Εκδόσεων και Προγράμματος του Institute of Economic Affairs, καθηγητής Ασφάλισης και Διαχείρισης Ρίσκου στο Cass Business School του City University, Philip Booth, σημειώνει στον πρόλογό του:

Υπάρχουν πολλά εμπειρικά δεδομένα που συνηγορούν στα οφέλη της επιλογής στην εκπαίδευση γενικά, καθώς και στα οφέλη του κινήτρου του κέρδους ειδικότερα. Ξεκάθαρα, δεν είναι πρόθεση αυτού του τόμου να απαριθμήσει ή να αναπτύξει περαιτέρω αυτά τα επιχειρήματα. Αντί γι’ αυτό, ο επιμελητής του βιβλίου, James Stanfield, έχει συγκεντρώσει μια σειρά από συνεισφορές που στοχεύουν σε μια ευρύτερη κατανόηση της ανάγκης να εισαγάγουμε το κίνητρο του κέρδους στην εκπαίδευση και του πώς αυτό έχει συμβάλει στην πράξη στην προώθηση της καινοτομίας και στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης από επιχειρηματίες. Τα άρθρα αυτά υποστηρίζουν με πειστικά επιχειρήματα ότι το να απαγορεύεται το κίνητρο του κέρδους ή το να αποκλείονται οι κερδοσκοπικοί φορείς από τις κρατικές επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί πάροχοι, ισοδυναμεί με την απόρριψη του αποτελεσματικότερου τρόπου να οικοδομηθεί ένα σύνολο θεσμών που εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων σε αυτόν τον τομέα.

Ο πόλεμος που έσωσε την ζωή μου –Kimberly Brubaker Bradley

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΜε φόντο τη Βρετανία κατά  τη διάρκεια  του Β΄ Παγκοσμίου  Πολέμου, το  Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου (The war that saved my life) αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού. Η δεκάχρονη Έιντα ζει αποκομμένη από τον έξω κόσμο, σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο μαζί με τη μητέρα και τον μικρότερο αδερφό της Τζίμι. Αιτία της απομόνωσής της είναι η εκ γενετής δυσπλασία στο ένα της πόδι, η οποία προκαλεί ντροπή στη σκληρή μητέρα της.

Καθώς   το   Λονδίνο   δέχεται   βομβιστικές   επιθέσεις,   πολλά   παιδιά   των   αστικών   κέντρων στέλνονται   σε   ανάδοχες   οικογένειες   στη   βρετανική   επαρχία.   Η   Έιντα   με   τον   αδερφό   της βρίσκουν στέγη στο σπίτι μιας γυναίκας, της Σούζαν Σμιθ. Ζώντας για πρώτη φορά εκτός των τεσσάρων τοίχων ενός σπιτιού και λαμβάνοντας φροντίδα και στοργή από την αρχικά απρόθυμη Σούζαν, η Έιντα μαθαίνει να εμπιστεύεται τους άλλους και γίνεται ένα ακόμα πιο γενναίο, αλλά–για   πρώτη   φορά–   ανεξάρτητο   κορίτσι,   αποδεικνύοντας   πως   ακόμα   στους   πιο   σκοτεινούς καιρούς και στις πιο δύσκολες συνθήκες, υπάρχει πάντα η δυνατότητα για αναγέννηση. Η Έιντα, ο Τζίμι και η Σούζαν δένονται σαν πραγματική οικογένεια. Άραγε, ο δεσμός τους θα αποδειχθεί αρκετά ισχυρός ώστε να τους κρατήσει ενωμένους,  παρά τον πόλεμο  και τις  συνθήκες  που απειλούν να τους χωρίσουν;

Το Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου  είναι ένα πολυ επίπεδο μυθιστόρημα για  αναγνώστες προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, με δυνατά μηνύματα περί επιβίωσης, ανάγκης του ανήκειν, θάρρους και ελπίδας. Παράλληλα, το ιστορικό πλαίσιο του βιβλίου χαρίζει νέα, ενδιαφέρουσα γνώση σχετικά με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συνθήκες διαβίωσης κατά τη διάρκειά του.

Το βιβλίο έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις, όπως:

  • Newbery Honor Book award 2016
  • Odyssey Award 2016
  • Schneider Family Book Award (Middle School)
  • Josette Frank Award
  • Wall Street Journal Best Children’s Books 2015
  • New York Public Library’s 100 Books for Reading and Sharing
  • Chicago Public Library’s Best of the Best Books 2015
  • Publisher’s Weekly Best Books 2015
  • Kirkus Best Books 2015
  • Horn Book Fanfare Book 2015

 

Κυριάκος ο Σαγόνιας –Jarvis

νέοι θησαυροί από τις εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΜετά τον ξεχασιάρη ελέφαντα Φρεντ, πρωταγωνιστή του βιβλίου Τώρα το ΘΥΜΗΘΗΚΑ!, ο αντισυμβατικός και ξεκαρδιστικός συγγραφέας και εικονογράφος Jarvis επιστρέφει με ένα εικονογραφημένο βιβλίο και ήρωα έναν κροκόδειλο: τον Κυριάκο τον Σαγόνια. Απόγονος μιας γενιάς κροκοδείλων που φρόντιζαν πάντοτε να γίνονται ο φόβος και ο τρόμος για τα άλλα ζώα, ο Κυριάκος συνεχίζει τη μακρά οικογενειακή παράδοση και έτσι κάθε πρωί μπαίνει στα μουλωχτά στη ζούγκλα για να μοιράσει τις τρομάρες του φωνάζοντας:  «Είμαι   ο   τεράστιος,   ο   Κυριάκος   ο   τρομακτικός.   Τρέμετε   τα ΚΑΛΟΑΚΟΝΙΣΜΕΝΑ μου ΔΟΝΤΙΑ!» Όταν το έργο του έχει ολοκληρωθεί, ο Κυριάκος αποσύρεται   στον   βάλτο   του   και   εκεί   οι   αναγνώστες ανακαλύπτουν πως κρύβει ένα μεγάλο, μα όχι και τόσο τρομακτικό, μυστικό…Τι θα γίνει όταν ο Κύρος ο Κάστορας αποκαλύψει κατά λάθος το μυστικό του; Μήπως ο Κυριάκος ανακαλύψει πως υπάρχουν κι άλλες συναρπαστικές προοπτικές πέρα από το να συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση; Προοπτικές που φέρνουν νέες εμπειρίες – αλλά και νέους φίλους;

Το Κυριάκος ο Σαγόνιας είναι μια αστεία ιστορία για τη μαγεία του να ανακαλύπτεις τον εαυτό   σου   και   τις   πραγματικές   σου   επιθυμίες,   για   την   αξία   της   φιλίας   και   της ομαδικότητας. Τα ολοζώντανα χρώματα που χρησιμοποιεί ο Jarvis σε συνδυασμό με την υφή ξυλομπογιάς που προτιμά στις εικονογραφήσεις του, δημιουργούν το πιο χαρούμενο και ζεστό περιβάλλον για την εξιστόρηση.

Φτου και βγαίνω – Rob Hodgson

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΠρωταγωνιστής της  ιστορίας είναι ένας λύκος και ένα… πλασματάκι! Ο λύκος είναι εξαιρετικά επίμονος: παραμονεύει νυχθημερόν έξω από τη σπηλιά και έχει πολλές ιδέες προκειμένου να πείσει το πλασματάκι να βγει έξω. Το πλασματάκι ωστόσο παραμένει μέσα στη σπηλιά και έτσι για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, οι αναγνώστες δεν βλέπουν τίποτα περισσότερο από τα ολοστρόγγυλα ματάκια του. Ώσπου ένας λουκουμάς πασπαλισμένος με πολύχρωμα τρουφάκια είναι το δέλεαρ που βγάζει το πλασματάκι από τη σπηλιά. Και τότε…

Το Φτου και Βγαίνω είναι μια πανέξυπνη και αστεία ιστορία με έντονο το στοιχείο της έκπληξης. Το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών για το μυστηριώδες πλασματάκι θα διατηρηθεί αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της εξιστόρησης.   Ένα βιβλίο που θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες με το σασπένς και τα απρόοπτά του, από ένα νέο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκη Δούκα

Δημοσιογράφος στα σκαριά. Χωρισμένη στα 3: Ελευσίνα // Θεσσαλονίκη // Λυών. Είμαι απλός άνθρωπος, δώστε μου ένα βιβλίο, μια ταινία, εισιτήρια για πολλά ταξίδια και σοκολάτα και θα είμαι ευτυχισμένη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;