Νοέμβριος: Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Νοέμβριος : Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Αλέξης Παπαχελάς

εκδόσεις Παπαδόπουλος

Βασισμένη στις προσωπικές συνεντεύξεις τις οποίες παραχωρούσε επί μία δεκαετία (2007-2016) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του, η παρούσα έκδοση αποτελεί ίσως τη συγκλονιστικότερη πολιτική μαρτυρία που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες δεκαετίες. Με τον χαρακτηριστικό λόγο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη -αυτό το μοναδικό ρέον μείγμα απλής καθαρεύουσας και κρητικής καθομιλουμένης- αναδεικνύεται ολοζώντανη η ταραγμένη πολιτική ιστορία της Ελλάδας και σκιαγραφούνται με αμείλικτη ακρίβεια οι πρωταγωνιστές της.

Το βιβλίο αποκαλύπτει, συναρπάζει, σοκάρει, προβληματίζει. Πέρα από σημαντική πολιτική παρακαταθήκη, πέρα από βιβλίο αποκαλύψεων, είναι μια συγκλονιστική αποτύπωση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της πατρίδας μας, σκιαγραφημένη από έναν εξαιρετικά διορατικό, ρεαλιστή και σημαντικό πολιτικό που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία εβδομήντα χρόνια της ιστορίας της.

Η έκδοση περιλαμβάνει φωτογραφικό και ιστορικό αρχειακό υλικό από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, αναλυτικό βιογραφικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σύντομη παρουσίαση των ιστορικών προσώπων που αναφέρονται στις συνεντεύξεις, καθώς και συνοπτικό πίνακα αποτελεσμάτων των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα από το 1946 έως και το 1964.

Γυρισμός, Toni Morrison

Νοέμβριος Παπαδόπουλος

Μένοντας πιστή στο συγγραφικό στυλ και τη θεματολογία που χαρακτηρίζει τα έργα της, η Toni Morrison παραδίδει ένα μεστό μυθιστόρημα που αυτή τη φορά συνδέει το τραύμα του πολέμου με το βάρος της φυλετικής καταγωγής και την παραμελημένη παιδική ηλικία με την ένταση της αδελφικής αγάπης.

Αμερική, δεκαετία του ’50. Ένας νεαρός Αφροαμερικανός, ο Φρανκ Μάνεϊ, κατατάσσεται στον στρατό. Έχει επιτέλους κατορθώσει να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό της μικρής πόλης του Νότου όπου μεγάλωσε, ωστόσο αναγκάζεται να αφήσει πίσω τη μικρή του αδερφή Σι την οποία πάντα προστάτευε. Ο πόλεμος της Κορέας τον τραυματίζει ψυχικά και τον γεμίζει ενοχές. Η επιστροφή στην πατρίδα μοιάζει σαν μια νέα αρχή δίχως νόημα και σκοπό, ώσπου μαθαίνει ότι η Σι κινδυνεύει. Ξαφνικά, ο Γυρισμός αποκτά σημασία. Η πορεία προς τη διάσωση της Σι  ανασύρει επίπονες αναμνήσεις, θαμμένα μυστικά και μια ελπίδα λύτρωσης.

Advertisement

Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για έναν ηττημένο άνδρα που ξαναβρίσκει το κουράγιο, τον ανδρισμό του, και τον τόπο του.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη συγγραφέα και το έργο της:

Η Toni Morrison είχε γράψει το μισό περίπου έργο όταν απεβίωσε ο γιος της. Μετά το θάνατο του Slade Morrison, ολοκλήρωσε το μυθιστόρημα Γυρισμός αφιερώνοντας το στη μνήμη του. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2012.

Το 2018 θα κυκλοφορήσει, σε νέα μετάφραση από την Κατερίνα Σχινά, το αριστούργημα της Morrison Το τραγούδι του Σόλομον, το οποίο την καθιέρωσε ως εμβληματική συγγραφέα της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας.

Το τραγούδι του Σόλομον αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μυθιστορήματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama. O Obama έχει απονείμει στην Toni Morrison το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας των ΗΠΑ.

Πέντε βδομάδες με το αερόστατο, Αντώνης Παπαθεοδούλου

Νοέμβριος Παπαδόπουλος

Ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου, διασκευάζει την ιστορία του Ιουλίου Βερν με κεντρικό ήρωα τον Δόκτορα Σάμιουελ Φέργκιουσον που εν έτη 1862 αποφασίζει να παρουσιάσει σε ένα συνέδριο εξερευνητών το παράτολμο σχέδιο του: να χαρτογραφήσει και να αποκαλύψει   τα μυστικά   που κρύβει η  ενδοχώρα της Αφρικής.   Και πως θα μπορέσει   ο Δρ. Φέργκιουσον να κάνει εκείνο που κανένας άλλος εξερευνητής δεν είχε κατορθώσει μέχρι τότε; Μα, θα κάνει το ταξίδι αυτό με αερόστατο, και μάλιστα ένα αερόστατο με δύο μπαλόνια, το ένα κρυμμένο μέσα στο άλλο!

Συνοδοιπόροι   του   στην   περιπέτεια   αυτή   είναι   ο   κυνηγός   Ντικ   Κένεντι   και   ο   βοηθός   του δόκτορα, Τζο. Μόλις αρχίζει η πτήση με το αερόστατο, οι σελίδες του βιβλίου αποκτούν έντονα, εξωτικά χρώματα όπως πορτοκαλί, πράσινο και μοβ, και αυτό γιατί η αφήγηση μας μεταφέρει στην Αφρική και στην πιο απίθανη περιπέτεια. Άγνωστες φυλές, είδη χλωρίδας και πανίδας, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ανατροπές, συναρπαστικές γνώσεις και ανακαλύψεις περιμένουν τους τρεις εξερευνητές όσο προχωρούν ολοένα και πιο βαθιά στην καρδιά της Αφρικής.

Advertisement

Το σημαντικότερο όμως είναι πως μέσα από αυτή την αποστολή, ο Δρ. Φέργκιουσον και οι φίλοι του,αλλά και οι νεαροί αναγνώστες,  θα διαπιστώσουν τη σημασία   του   θάρρους,  της φιλομαθείας, της περιέργειας, της φιλίας, του πείσματος και της τόλμης.

Εκτός από τα ζωηρά χρώματα, η επίσης βραβευμένη εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή, δημιουργεί το πιο παραστατικό και εμβληματικό περιβάλλον για να μεταφέρει τους φαν της σειράς «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» στην αφρικανική ενδοχώρα, αυτή τη φορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτότυπο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν κυκλοφόρησε το 1863, σημείωσε μεγάλη εκδοτική επιτυχία, εξασφαλίζοντας στον συγγραφέα οικονομική ανεξαρτησία αλλά και ένα συμβόλαιο με τον εκδότη Ζυλ Ετζέλ, ο οποίος εξέδωσε πολλές έργα του Βερν κατά τα επόμενα 40 και πλέον χρόνια. Το «Πέντε εβδομάδες με το αερόστατο» θεωρείται το πρώτο μυθιστόρημα όπου ο Βερν τελειοποίησε το συγγραφικό του στυλ, το οποίο χαρακτηρίζεται από τεχνικές, γεωγραφικές και ιστορικές περιγραφές, και διαθέτει πολλές ομοιότητες με το «Ταξίδι στο κέντρο της γης». Το βιβλίο απέκτησε δύο επίσημες, και μία ανεπίσημη – δίχως αναφορά στο έργο του Βερν- κινηματογραφικές μεταφορές, το 1961 και 1962 (ΗΠΑ) και το 1975 (Μεξικό).

Λίγα λόγια για τη σειρά

Τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου οραματιστή Ιουλίου Βερν κυκλοφορούν για πρώτη φορά εικονογραφημένα και προσαρμοσμένα για μικρά παιδιά από το βραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου. Η Ίρις Σαμαρτζή έχει εικονογραφήσει εξαιρετικά το ευκολονόητο και γεμάτο έξυπνα ευρήματα κείμενο. Στη σειρά κυκλοφορούν επίσης τα: Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ή ποιος είναι ο πιο πλούσιος, Από τη Γη στη Σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης!, Ταξίδι στο κέντρο της Γης ή ένας πλανήτης γεμάτος μυστικά, 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ή ο Νέμο, ο Ναυτίλος και άλλα μυστήρια του βυθού! και Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών!

Advertisement

Για περισσότερα βιβλία από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ μπορείς να επισκεφτείς το site τους.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημοσιογράφος στα σκαριά. Χωρισμένη στα 3: Ελευσίνα // Θεσσαλονίκη // Λυών. Είμαι απλός άνθρωπος, δώστε μου ένα βιβλίο, μια ταινία, εισιτήρια για πολλά ταξίδια και σοκολάτα και θα είμαι ευτυχισμένη.

Leave a Reply

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG