Ιανουάριος: Εκδόσεις Καστανιώτη

Οι εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα νέα τους βιβλία και εμείς σας τα παρουσιάζουμε:

 

 1.Αλμπέρ Καμύ, ” Ο Πρώτος Άνθρωπος”

Το τελευταίο βιβλίο του Αλμπέρ Καμύ αποτέλεσε και την αυτοβιογραφία του. Μέσα από αυτό μπορεί κάποιος να γνωρίσει τον ίδιο τον συγγραφέα, την πηγή της σκέψης του αλλά και τον δάσκαλο που του γνώρισε την αγάπη για το διάβασμα και τα βιβλία. Η φτώχεια, η ορφάνια και τα ποδοσφαιρικά του χρόνια συμπληρώνουν το παζλ του παρελθόντος του και “ολοκληρώνουν” την ιστορία της ζωής του, παρόλο που τελείωσε τόσο γρήγορα και τόσο άδοξα. Ο Αλμπέρ Καμύ πέθανε στις 4 Ιανουαρίου του 1960 μαζί με τις σημειώσεις του βιβλίου του ” Ο Πρώτος Άνθρωπος”.

"Εκδόσεις Καστανιώτη"


2. Βασίλης Δανέλλης “Νεκρές Ώρες”

Ένα βιβλίο για τον εσωτερικό κόσμο ενός εκτελεστή, για τη ζωή του που είναι σαν μια παρτίδα σκάκι και τον χρόνο που κυλάει δίχως σταματημό. Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν τον ενδιαφέρει από τη στιγμή που κάνει καλά τη δουλειά του, να δολοφονεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Εκδόσεις Καστανιώτη"


3. Γιάννης Μωραϊτης, ” Αναμνήσεις ενός Αντάρτη Γ΄”

Το παρόν βιβλίο αποτελεί το τρίτο μέρος του συλλογικού έργου του συγγραφέα, μέσα στο οποίο εξιστορεί τα γεγονότα από τη Βάρκιζα μέχρι τον Εμφύλιο, όπως ο ίδιος τα έζησε. Η συνεισφορά του στον Εμφύλιο θεωρείται σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι συμμετείχε σε δύο αντάρτικα, σε εκείνο του ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της Κατοχής αλλά και σε εκείνο του ΔΣΕ κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. "Εκδόσεις Καστανιώτη"


4. Σπύρος Τζουβέλης, “Ο Καβάφης της Ιστορίας και των Αισθήσεων”

Η Ποιητική συλλογή του Καβάφη χωρίζεται σε τρία μέρη, ανάλογα με το είδος του κάθε ποιήματος. Ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου έχει επιλέξει έναν παρόμοιο χωρισμό. Στο πρώτο μέρος δίνεται έμφαση στα ιστορικά και διδακτικά ποιήματα, όπως επίσης συγκρίνεται η Ποιητική του Καβάφη με την αντίστοιχη του Αριστοτέλη. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα ερωτικής φύσεως ποιήματα του Καβάφη (αισθησιακά) και στο τρίτο ο συγγραφέας περιλαμβάνει κάποια ενδεικτική ανθολογία των έργων του ποιητή.

"Εκδόσεις Καστανιώτη"


 5. Γιάννης Λούλης, ” Στις Ρίζες του Κακού”

Ένα βιβλίο που πραγματεύεται τα πολιτικά τεκταινόμενα της μεταπολίτευσης. Ασχολείται από τα χρόνια του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι τον Ανδρέα Παπανδρέου και από τον Κώστα Σημίτη μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα. Αναφέρεται στους πολιτικούς χειρισμούς του καθενός και το πολιτικό – οικονομικό αντίκρυσμα που είχε στην ίδια τη χώρα."Εκδόσεις Καστανιώτη"


6. Μπέρνανρτ Μαλαμούντ, “Ο Μάστορας”

Ένα βιβλίο που μεταφράζεται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα. Πραγματεύεται την τυφλή δικαιοσύνη που συνηθίζει να ακολουθεί ο αμαθής όχλος με άμεσο αντίκτυπο τις μειονότητες μιας χώρας. Ο Μπέρναρντ Μάλαμουντ καταφέρνει με έναν εκπληκτικό τρόπο να θέσει ένα παράδειγμα στην κοινωνία της ρωσικής χώρας με θύμα την εβραϊκή κοινότητα της εποχής."Εκδόσεις Καστανιώτη"


7. Λένα Διβάνη, “Τι έμαθα περπατώντας στον Κόσμο”

Ένα βιβλίο γεμάτο ιστορίες που διηγείται η συγγραφέας από τα ταξίδια που έκανε ανά τον κόσμο. Μάλιστα η ίδια παροτρύνει τον αναγνώστη να σηκωθεί από τον καναπέ του και να αρχίσει και ο ίδιος να ταξιδεύει, γνωρίζοντας καινούργια μέρη και ανθρώπους."Εκδόσεις Καστανιώτη"


8. Ίβαν Σέρσεν, “Φαύλος Κύκλος”

Μία ιστορία που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα της σημερινής κοινωνίας. Η πρωταγωνίστρια, Ουχουνόμα, φεύγει από την Αφρική και κατευθύνεται προς την Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο. Όμως, εκεί πέρα θα συναντήσει δυσκολίες που δεν θα περιμένει. Η ζωή της θα πάρει άσχημη τροπή και θα δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο με αναπάντεχα αποτελέσματα."Εκδόσεις Καστανιώτη"


9. Ραλφ Ρότμαν, ” Πεθαίνοντας την Άνοιξη”

Μία ιστορία βγαλμένη από τους “κόλπους” της αιματηρής εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Δύο αδέρφια στρατολογούνται από τα SS λίγο πριν το τέλος του πολέμου, με τις αναμενόμενες συνέπειες να είναι έτοιμες να κάνουν την εμφάνισή τους."Εκδόσεις Καστανιώτη"


10.”Λωζάννη 1923″

Μέσα από το παρόν τόμο γίνεται προσπάθεια να ανέλθει και πάλι στην επικαιρότητα η συνθήκη της Λωζάννης και τα όσα είχαν συμφωνηθεί μέσω της υπογραφής της. Με την λήξη του  Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και της Μικρασιατικής καταστροφής, η συνθήκη της Λωζάννης έφερε και πάλι την ειρήνη στα Βαλκάνια και την Μικρά Ασία. Ύστερα από τόσα χρόνια γίνεται προσπάθεια από 11 επιστήμονες να διερευνήσουν την ιστορία της συνθήκης αλλά και την ισχύ που θα μπορούσε να έχει στη σημερινή εποχή."Εκδόσεις Καστανιώτη"


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κωνσταντίνος Βαβουδάκης

Είμαι 21 ετών και σπουδάζω Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω βιβλία, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και η αδυναμία μου. Επίσης, με ενδιαφέρει η φιλοσοφία και τα διάφορα "παρακλάδια" της, όπως η πολιτική και η μεταφυσική.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;