Δεκέμβριος: Νέες κυκλοφορίες- Εκδόσεις Διόπτρα

Οι εκδόσεις Διόπτρα έρχονται τα νέα τους βιβλία και σήμερα σας τα παρουσιάζουμε:


Σχολείο ζαχαροπλαστικής, Χρήστος Βέργος: ένα βιβλίο εγχειρίδιο για εκείνους που θέλουν να εξασκήσουν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και να εμπλουτίσουν το συνταγολόγιο τους με νέες μοναδικές συνταγές. Στις πρώτες σελίδες κάθε ενότητας διαθέτει μικρά μυστικά και τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να τελειοποιήσετε τα γλυκά σας και να ενθουσιάσετε με αυτά τους καλεσμένους σας και όχι μόνο.
 Ποτέ δεν θα σε αφήσω, Chevy Stevens: πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που περιτριγυρίζεται γύρω από μία τοξική σχέση ενός ζευγαριού. Ο άντρας μετά την απόφαση της γυναίκας του να φύγει μαζί με την κόρη τους, θολωμένος χτυπάει κατά λάθος με το αυτοκίνητο του μία γυναίκα. Το διάστημα που περνάει στην φυλακή ισχυρίζεται πως τον έχει αλλάξει σημαντικά σαν άνθρωπο. Ωστόσο περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν στην ζωή της γυναίκας του μετά την αποφυλάκιση του δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Τι ισχύει τελικά;
 
Η ώρα της επιτυχίας, Jim Muncy: ένα βιβλίο οδηγός, για εκείνους κυρίως που ως στόχο έχουν να γίνουν πετυχημένοι επιχειρηματίες, αποτελεσματικής διαχείρισης του χρόνου. Ο συγγραφέας στηρίζεται σε βασικές αρχές που αναλύονται στο βιβλίο και προσπαθεί να βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν το φαινόμενο του χρόνου και την σημασία διαχείρισης του.
Καλημέρα Χαρά, Agapi Stassinopoulos: ένα βιβλίο γεμάτο με 52 διαλογισμούς για να εξερευνήσουμε τον εαυτό μας, να κατανοήσουμε τα κίνητρα και τις ανάγκες μας και να οδηγηθούμε στην σωστότερη απόφαση για τον εαυτό μας. Η συγγραφέας μετά την δική της πνευματική αναζήτηση επιχειρεί με το βιβλίο αυτό να μας βοηθήσει να αποβάλλουμε την αρνητική ενέργεια από την ζωή μας και να κατανοήσουμε την στάση που πρέπει να κρατήσουμε ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι.
 50 διλήμματα ηθικής για την ζωή και τον κόσμο, Ben Dupre: όλα τα ερωτήματα ηθικής που έχουν προβληματίσει τον πλανήτη όλα αυτά τα χρόνια βρίσκουν απάντηση μέσα από κάποιες βασικές αρχές που αναλύονται από τον συγγραφέα στο βιβλίο αυτό σε 50 κατανοητά κεφάλαια. Οι απαντήσεις ασχολούνται επίσης με πολύ βασικούς άξονες όπως η τρομοκρατία η λογοκρισία κλπ καθώς και δεοντολογικές έννοιες όπως ο ωφελιμισμός και ο σχετικισμός.50 φιλοσοφικές θεωρίες για την ζωή και τον κόσμο, Ben Durpe: μία εισαγωγή στον κόσμο της φιλοσοφίας με προσφυγή σε κείμενα πολύ γνωστών φιλοσόφων όπως του Σωκράτη, του Χιουμ και άλλων στοχαστών. Μέσα από την ανάλυση αυτή δίνονται ερωτήσεις σε πολύ σημαντικά κείμενα, ιδανικά για εκείνους που αναζητούν το αληθινό και βαθύ νόημα των πραγμάτων.

Δεκέμβριος: Νέες κυκλοφορίεςΤο κορίτσι από την Γερμανία, Armando Lucas Correa.

Οι ιστορίες δύο κοριτσιών σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μπλέκονται μέσα από ένα γράμμα. Η Χάνα έφυγε από το Βερολίνο για την Κούβα το 1939 σε μία ελπίδα ελευθερίας. Το 2014 η Άννα Ρόσεν που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη θα λάβει δέμα από εκείνη, η οποία είναι μία συγγενής που εκείνη δεν γνωρίζει.  Ένα βιβλίο που υπενθυμίζει με όμορφο τρόπο τα ιστορικά δεινά του Ολοκαυτώματος.

Εγώ ο Σίμος Συμεών, Γιάννης Ξανθούλης

Το βιβλίο αυτό ακολουθεί την ζωή του κεντρικού ήρωα στην πόλη του. Ένας αρκετά πνευματώδης άνθρωπος που περιβάλλεται από κλειστόμυαλους ανθρώπους και αισθάνεται πνιγμένος. Η ιστορία ξεδιπλώνεται το 1964 και αναδεικνύει μεταξύ άλλων τις προσπάθειες του διαφορετικού ήρωα να χαράξει τον δικό του δρόμο μακριά από τον μικρόκοσμο που έχει παγιδευτεί.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθηνα Σωτηριου

Είμαι φοιτήτρια νομικής στο 3ο έτος στην Κομοτηνή, 20 χρονών, κατάγομαι απο την Ηγουμενίτσα και ασχολούμαι εθελοντικά με την αρθρογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;