Νέες Κυκλοφορίες Βιβλίων, Εκδόσεις Πηγή

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων

Όσο διανύουμε τις τελευταίες μέρες της έκθεσης του Ζαππείου, που κανένας μας δεν θέλει να χάσει και όλοι εκστασιαζόμαστε με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε. Ας δούμε μερικές Νέες Κυκλοφορίες Βιβλίων από τις εκδόσεις Πηγή. Σπεύστε να τα βρείτε στον πάγκο της στα περίπτερα 37-39. Πόσο ωραίο συναίσθημα να γνωρίζεις καινούριο βιβλία και να είσαι έτοιμος να εξερευνήσεις νέους κόσμους και επιλογές. Πραγματικά θα ήθελα να περνάω κάθε μέρα μου εκεί και να γνωρίζω τους συγγραφείς που υπογράφουν τα βιβλία τους. Όμως ας περάσουμε στο κυρίως θέμα και ας δούμε μερικά από τα βιβλία, απ’ αυτές τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων.

Νέες Κυκλοφορίες Βιβλίων

Ιστορικά αφηγήματα του 1821 (+CD), του Δημήτρη Φιλελές

Νέες Κυκλοφορίες
https://www.pigi.gr/

Χρήστος Μηλιόνης (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)
Λουκής Λάρας (Δημήτριος Βικέλας)
Ο πειρατής της Γραμβούσας (Κωνσταντίνος Ν. Ράδος)

Τρεις κορυφαίοι Έλληνες λογοτέχνες, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Δημήτριος Βικέλας και ο Κωνσταντίνος Ράδος, με τη δύναμη της πένας τους μας μεταφέρουν στην εποχή που οι ραγιάδες δίνουν τον αγώνα για την απελευθέρωση από τα δεσμά της σκλαβιάς. Μας αφηγούνται με ρεαλισμό και γλαφυρότητα μια μάχη άνιση, που σαν σπίθα ξεκινά από τις πρώτες ομάδες αντίστασης και τις τοπικές εξεγέρσεις που πνίγονται στο αίμα, κορυφώνεται στη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 με στιγμές απαράμιλλης γενναιότητας και θυσίες μαρτύρων στο βωμό της ελευθερίας, και ολοκληρώνεται με το κατόρθωμα της δημιουργίας ανεξάρτητου κράτους.

Ένοπλοι αγωνιστές και άμαχος πληθυσμός στροβιλίζονται αξεχώριστα στη δίνη του πολέμου, προσπαθούν να ισορροπήσουν ψυχικά και σωματικά μέσα στην πραγματικότητα της ωμής βίας, ενώ παράλληλα αναζητούν κοινωνική δικαιοσύνη. Βιώνουν το ρευστό και αβέβαιο παρόν και επιχειρούν να χτίσουν το σταθερό μέλλον, ορθώνουν το ανάστημά τους και τολμούν να οραματίζονται έναν καινούργιο, ασφαλή κόσμο προόδου γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Τρεις συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και συνθήκες, σε διαφορετικούς τόπους, συνθέτουν σε αδρές γραμμές την εικόνα μιας κρίσιμης καμπής της ιστορίας μας, καταγράφοντας την αλήθεια και φωτίζοντας άγνωστες ή σκοτεινές πτυχές της μακράς πορείας που οδήγησε στην ανεξαρτησία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιέχει CD με αφηγήσεις των διηγημάτων. 

 

Ανθρώπων Σχέσεις, του Ιωάννη Σιδηρόπουλου

Νέες Κυκλοφορίες
https://www.pigi.gr/

Η ποιητική συλλογή χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια:

Πρώτη Ύλη
Αδιέξοδο
Απόσταση
Χαµένη Αγάπη
Σκέψεις

Τα ποιήµατα αποτελούν µια συναισθηµατική κατάθεση απορρέουσα από τις βιωµατικές εµπειρίες των σχέσεων µε τους ανθρώπους και τον εαυτό. Τα ποιήµατα µιλούν για την αγάπη, την απώλεια και την απόσταση. Μιλούν για αναµνήσεις, σκέψεις, πρόσωπα και χαραγµένες στιγµές. Η συλλογή περιλαµβάνει πενήντα δύο ποιήµατα και πέντε αποφθέγµατα.

 

Η Μετάσταση της Αγάπης, του Κίμων Τσατσάκη

Νέες Κυκλοφορίες
https://www.pigi.gr/

Ο Φανούρης, καθώς κοίταζε το νεκρό σώµα του Γιάννη, ένιωθε µια απίστευτη ντροπή και συνάµα µια τροµερή θλίψη που αυτός ζούσε. Ήταν από εκείνες τις ντροπές που λερώνουν το µυαλό και την ψυχή, που µε τίποτα δεν µπορείς να τις καθαρίσεις, αλλά όµως µπορεί να σου µεταµορφώσουν τη ζωή προς το καλύτερο. Καθώς ανασκάλευε τη σκέψη του, αναδεύτηκαν όλα τα περασµένα, όλα αυτά που µαζί αντιµετώπισαν. Μια ανελέητη δίνη τον παρέσυρε στην αφετηρία της σχέσης τους, από τη µετάδοση του ιού του Έιτζ και την υπόλοιπη διαδροµή τους. Ο απίστευτος έρωτάς του µε τη Σίντυ -την άγνωστη τότε συντροφιά-, τα πλούσια χρόνια των Αθηνών, τα σχεδόν πέντε χρόνια για τη µετάσταση, η ζωή στο ίδρυµα. Σαν µια φωτογραφία, πλαισιωµένη από την οµίχλη του χρόνου, περνούσε µπροστά του το παρελθόν τους, η ζωή τους ολόκληρη. 

Θα ήθελε να του προσφέρει όλα τα λουλούδια του κόσµου, να τον µυρώνουν στον προορισµό του. Ένιωθε φριχτά, άθλια, θεωρώντας ότι εξαιτίας του πέθανε. Με ειλικρίνεια, θα του έλεγε: «Φίλε µου, είναι σηµαντική η απώλειά σου, µα πιο σηµαντικό είναι το έργο που αφήνεις. ∆εν ωφελεί να στενοχωριόµαστε που σε χάσαµε, αλλά να είµαστε χαρούµενοι που υπήρξες ανάµεσά µας. Ποιος ξέρει, µπορεί αύριο κιόλας να σε ακολουθήσω. Λίγες στιγµές ολόκληρη η ζωή µας. 

»Σε ένα κουπέ του τρένου ζήσαµε συνοδοιπόροι και συντροφικά. Συναντηθήκαµε για µια στιγµή, σε µια στάση στο τρένο της ζωής. Εσύ κατεβαίνεις πρώτα, εγώ µετά. Τίποτα δεν κρατάµε όταν κατεβαίνουµε από το τρένο της ζωής, δεν χρειαζόµαστε αποσκευές, τίποτα δεν είναι δικό µας· όλα στο τρένο τα αφήνουµε, για να ωφελήσουν τους επόµενους».

Ο Μυστικός Φύλακας, του Μανώλη Νάννου

Νέες Κυκλοφορίες
https://www.pigi.gr/

«Νεαρέ µην υποτιµάς αυτόν που κάνει πίσω,
µπορεί να ετοιµάζεται να πάρει φόρα.»

Χάικο

Ο Σωκράτης είναι ένας µελαγχολικός νέος που πολύ γρήγορα θα γνωρίσει τον θάνατο.

Ο Σωκράτης όµως δεν είναι µόνος του, καθώς δίπλα του, από την µέρα που γεννήθηκε, είχε τον δικό του φύλακα άγγελο.

Πλέον κατοικεί στην Πόλη των Αγγέλων, και µαζί τους θα λάβει µέρος σε µια σειρά από αποστολές, µέχρι που…

… µέχρι την στιγµή που θα κληθεί να σώσει την παλιά του αγαπηµένη. Και τότε ένα µυστικός πόλεµος θα ξεκινήσει.

Μια κοσµική σύγκρουση ανάµεσα σε Αγγέλους και Δαίµονες.

Το έπαθλο είναι ο κόσµος, και µια αγάπη που αδικήθηκε και µένει να αποκατασταθεί.

Ημίφως – Πλανεύτρα Πολιτεία, της Στεφανί Ιακώβου

βιβλία νέες κυκλοφορίες
https://www.pigi.gr/

«Τα κατάλαβα όλα, επιτέλους, τα κατάλαβα όλα! Τόσο καιρό δεν ήξερα, δεν συνειδητοποιούσα τίποτα! Νόµιζα ότι έβλεπα, αλλά ήµουν τυφλός. Νόµιζα ότι άκουγα, αλλά ήµουν κουφός! Νόµιζα ότι ήξερα, αλλά ήµουν ανόητος, τόσο απελπιστικά ανόητος…»

Η συντροφιά του κάστρου βρίσκεται πολύ µακριά από αυτό, σε ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι, το οποίο αποδεικνύεται αδιέξοδο, χιµαιρικό – ή µήπως όχι;

Η Ρωξάνη και οι φίλοι της έρχονται αδιάκοπα πρόσωπο µε πρόσωπο µε νέους κινδύνους, νέες προκλήσεις, νέα διλήµµατα, βρίσκονται διαρκώς αντιµέτωποι µε τον ίδιο τους τον εαυτό, την ίδια στιγµή που το παρελθόν τους καραδοκεί, έτοιµο να επαναληφθεί και να καταστρέψει το µέλλον.

Στο τελευταίο βιβλίο της τριλογίας Ηµίφως, η ιστορία φτάνει στο δραµατικό της τέλος· η δράση καταιγιστική, συναρπαστική, σοκάρει και γοητεύει· µέχρι την κορύφωση· µέχρι να ολοκληρωθεί η µελωδία· µέχρι να αντηχήσουν, απαλά, οι τελευταίες νότες.

Ένα παραµύθι που µαγεύει, µία περιπέτεια που παρασύρει τον αναγνώστη σε σκοτεινά κάστρα και µυστηριώδη µονοπάτια.

Ζωή Τσούρα, Θεµατοφύλακες Λόγω Τεχνών

Η Στεφανί Ιακώβου διαθέτει τη µαγική πένα που συνδυάζει εντυπωσιακά το πραγµατικό µε το φανταστικό, τον ροµαντισµό µε την καταιγιστική δράση. Άρτια γραφή, εξαιρετικό αποτέλεσµα.

Νικολέτα Κατσιούλη, Nikol’s Way

Η ανερχόµενη συγγραφέας κυρία Στεφανί Ιακώβου µας δίνει ένα βιβλίο πολύ καλογραµµένο κι άρτιο από την πρώτη έως και την τελευταία του σελίδα. Ανήκει σε αυτή την κατηγορία βιβλίων που συνεχώς επιθυµεί ο αναγνώστης να γυρίσει σελίδα και να ανακαλύψει τη συνέχεια της πλοκής.

Κυριακή Γανίτη, Dominica Amat

Η Φλόγα της Ελεγκάντι, της Χριστίνας Μ. Ψύλλα

https://www.pigi.gr/

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντωνιάδου Γεωργία

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, κατοικεί πλέον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων. Εξίσου με τη λογοτεχνία, αγαπάει τη ζωγραφική και την τέχνη της φωτογραφίας, διότι πιστεύει πως η καθεμιά απεικονίζει μοναδικές στιγμές, αναμνήσεις και συναισθήματα. Τελοιόφοιτη πλέον στον τομέα του Marketing με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον στα Social Media.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;