Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;

ευτυχήσω Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; Ιδού το ερώτημα!

Ο Αλκίνοος είναι ένας από τους βασικούς ήρωες του βιβλίου του Νικόλα Σμυρνάκη “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;”. Μαζί με τον Συνοδοιπόρο, τον Χ και τον Μετάνθρωπο, θα μας συνοδέψουν σε μια κοινή περιπέτεια και θα μας οδηγήσουν με σταθερά και μελετημένα βήματα, στον δικό μας προσωπικό νοητικό προορισμό.

Ο ήρωας αυτός ταξιδεύει μαζί με τον αναγνώστη-συνοδοιπόρο, σε μία διαδρομή που στόχο έχει να του δώσει τα εφόδια για να βελτιωθεί. Ο συγγραφέας, μέσα από τον ήρωά του, μας διηγείται ιστορίες πραγματικές αλλά και φανταστικές, όπως και σκέψεις του. Οι ιστορίες και οι σκέψεις του στοχεύουν στο να μάθουμε εκείνες τις τεχνικές, στρατηγικές και μεθόδους που θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον πιο στενό μας σύμμαχο να γίνει καλύτερος, που δεν είναι άλλος από τον εαυτό μας.

Λέγοντας “να γίνει καλύτερος”, ο Σμυρνάκης θέλει να κάνει τον αναγνώστη να μάθει τον εαυτό του, να θέσει τους στόχους του και να μπει σε μια διαδικασία συνεχούς ανάπτυξης. Η διαδικασία αυτή τον βοηθάει να λάβει τις απαραίτητες γνώσεις που θα του επιτρέψουν να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του. Ακόμη, να βελτιώσει τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους και μέσα από αυτή τη σχέση να εξελιχθεί. Μάλιστα, όταν το καταφέρει αυτό, τότε θα είναι σε θέση να βοηθήσει και τους άλλους, να κάνουν το ίδιο.

Φυσικά, για να εξελιχθεί ο αναγνώστης-συνοδοιπόρος, χρειάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τον “κακό” του εαυτό. Χρειάζεται να έχει αποφασιστικότητα και πείσμα για να εφαρμόσει τις τεχνικές και τις ασκήσεις που μαθαίνει. Μόνο έτσι θα καταφέρει να γίνει ο “σκηνοθέτης” της δικής του ζωής, δηλαδή να ορίζει τις σκέψεις του, τις επιλογές και τις αποφάσεις του. Να καταφέρει να προσδώσει νόημα στη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Το “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;” είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει τη φιλοσοφία, την προσωπική ανάπτυξη και τον μύθο, βασισμένο στην εμπειρία του Σμυρνάκη μέσα από τη δουλειά του με άτομα, ομάδες, επιχειρήσεις και οργανισμούς. Το βιβλίο αυτό βάζει τον αναγνώστη στη διαδικασία να συμμετέχει ενεργά όχι απλώς στην ανάγνωση, αλλά –όσο κι αν αυτό φαίνεται παράξενο– στη συγγραφή του έργου.

Εφαρμόζοντας εσύ πρώτος όσα διαβάζεις, θα φέρεις τη θετική αλλαγή στη ζωή σου, η οποία θα εμπνεύσει τους ανθρώπους γύρω σου να αλλάξουν κι εκείνοι. Αλλάζοντας έναν, που θα αλλάξει μία, που θα αλλάξει έναν, αλλάζει ο κόσμος. Μην ξεχάσεις όμως να ξεκινήσεις από το “εγώ”.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο βιβλίο για κάθε άνθρωπο που αναζητά να βρει και να φτάσει στον προορισμό του. Ένα βιβλίο που δεν εστιάζει στον μύθο της επιτυχίας και της ευτυχίας, αλλά στην πρόοδο, την αυτοβελτίωση και την πληρότητα. Ένα βιβλίο που καταρρίπτει τους μύθους γύρω από την ευτυχία και την επιτυχία και αποκαλύπτει τις πιο δημιουργικές ιδέες για μια ζωή γεμάτη πρόοδο, αγάπη και πληρότητα. Ίσως είναι το μοναδικό βιβλίο που φτάνει σε ένα νέο τέλος κάθε φορά που το διαβάζει κάποιος.

Το “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;” του Νικόλα Σμυρνάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμά του εδώ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Πηγή εικόνας: dioptra.gr

Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός του IslandofMan Success Philosophy και ιδρυτής του IslandofMan Success Coaching Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA. Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο. Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο δια­δίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου. Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει δι­δάξει τις αρχές επιτυχίας σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί. Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και μέσα από δοκιμασμένες στρατηγικές να οδηγηθούν στην καθολική αλλαγή και ανάπτυξη σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αγγελική Γκέσκου

Βιβλιοθηκονόμος με εμμονή στην τελειομανία. Φωτογραφίζω τα πάντα γύρω μου. Αγαπώ τις σειρές. Στόχος μου να ταξιδέψω όσο πιο πολύ μπορώ (και να μιλάω λιγότερο σύμφωνα με τους φίλους μου). Φράση που ανακαλώ στα δύσκολα: όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;