Μικρές ελεύθερες βιβλιοθήκες στην Επέκταση Θέρμης

H ιδέα «Πάρε ένα βιβλίο, άφησε ένα βιβλίο» συναντάται σε αρκετές αμερικανικές και ευρωπαϊκές γειτονιές. Στην Επέκταση της Θέρμης, οιΣύλλογοι«ΕπίΚοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης» και «GreekEcoProject»,αποφάσισαν πρόσφατα να υλοποιήσουν αυτήν την ιδέα.

Το σκεπτικό είναι απλό: ένα βιβλίο που δεν το θέλουμε πια, μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον γείτονα και την ίδια στιγμή εμείς να βρούμε ένα βιβλίο που μας ενδιαφέρει και να το δανειστούμε.

Έτσι λοιπόν, μικρές ελεύθερες βιβλιοθήκες, τοποθετήθηκαν σε τέσσερα σημεία της Επέκτασης Θέρμης. Το περιεχόμενο των βιβλιοθηκών βασίζεται στη διάθεση ανταλλαγής των κατοίκων της περιοχής. Χωρίς καμία υποχρέωση εγγραφής ή συνδρομής, όλοιμπορούν να συμμετέχουν, απλά και μόνο αφήνοντας ένα άλλο βιβλίο στη θέση αυτού που παίρνουν.

Ο Σύλλογος Επί παροτρύνει τα μέλη του με το σύνθημα «Ανταλλάξτε βιβλία και αφήστε τα να ταξιδέψουν στη γειτονιά μας!».Οι μικρές βιβλιοθήκες είναι χειροποίητες και η κατασκευή τους έγινε από τα μέλη των δύο των Συλλόγων, με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι βιβλιοθήκες είναι τοποθετημένες σε υπαίθριους χώρους και για αυτόν το λόγο προβλέφθηκε μέχρι και η στεγανότητά τους. Τρεις σημαντικοί χορηγοί συνέβαλλαν ώστε να καλυφθεί οικονομικά όλο το εγχείρημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκκίνηση αυτής της πρωτοβουλίας έγινε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, σε μία δράση κατά την οποία κάτοικοι της περιοχήςπρόσφεραν βιβλία, για να δημιουργηθεί το πρώτο απόθεμα των βιβλιοθηκών. Μικρά παιδιά έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στη διακόσμηση των βιβλιοθηκών και συμμετείχαν σε φωτογραφικά παιχνίδια και εργαστήριο πινακίδων με περιβαλλοντικά μηνύματα.

Τώρα απομένει να αποδειχθεί ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους της ίδιας γειτονιάς, αναδεικνύοντας την αξία του δανεισμού και της βιβλιοφιλίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δράσεις των Συλλόγων,μπορείτε να βρείτε στα site:

epi-thermi.gr

greekecoproject.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;