Μεταίχμιο, νέες κυκλοφορίες και προσεχείς εκδόσεις

Οι νέες κυκλοφορίες και οι προσεχείς εκδόσεις βιβλίων από το Μεταίχμιο αναμένονται πάντοτε με προσμονή. Με την ίδια χαρά και προσδοκία αναμέναμε και τη χθεσινή εκδήλωση (Δευτέρα, 04/11) στον Πολυχώρο του εκδοτικού οίκου, στην Ιπποκράτους. Για να μάθουμε για τα καινούργια βιβλία που έχουν μόλις κυκλοφορήσει αλλά και για όσα βρίσκονται προ των πυλών και θα εμφανιστούν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων πριν το τέλος του έτους. Αλλά και για να γνωρίσουμε από κοντά τους συγγραφείς τους, να μας μιλήσουν για την τελευταία δουλειά τους, να μας αποκαλύψουν τα κίνητρα τους πίσω από τις επιλογές θεμάτων, εποχών, προσώπων. Οι νέες κυκλοφορίες και οι προσεχείς εκδόσεις βιβλίων από το Μεταίχμιο είναι πλέον γεγονός. Περάσαμε από την προσμονή στην απόλαυση και στην αποτίμηση.

Νέες κυκλοφορίες και προσεχείς εκδόσεις
Πηγή εικόνας: metaixmio.gr

Παρόντες και παρούσες ήταν σχεδόν όλοι και όλες οι συγγραφείς που αυτήν την εποχή εκδίδουν νέα έργα τους από το Μεταίχμιο. Παλαιότεροι και πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό, αλλά και νεότεροι που θα γίνουν σύντομα εξίσου γνωστοί. Οι νέες κυκλοφορίες και οι προσεχείς εκδόσεις κάνουν κάθε συγγραφέα, είτε είναι ήδη καταξιωμένος είτε προσπαθεί να γίνει, εξίσου ευτυχή μπροστά στο γεγονός: να διαπιστώνει πως ένα έργο που μόχθησε για να το ολοκληρώσει, που έχει αγαπήσει, είναι πλέον διαθέσιμο στο κοινό. Στον όμορφο, προσεγμένο και εξαιρετικά διακοσμημένο χώρο εκδηλώσεων των εκδόσεων Μεταίχμιο παραβρέθηκε πλειάδα συγγραφέων: Ο Θ. Διαμαντόπουλος για το μυθιστόρημα του Ο Δικαστής, ο Θ. Βερέμης για το ιστορικό βιβλίο 1940-41: Ο πόλεμος των Ελλήνων, η Π. Κουμούτση για την Επιστροφή, η Λ. Δέρβη για το μυθιστόρημα Θέα Ακρόπολη, ο Στ. Τσιτσόπουλος για τον Ροκ Σταρ, ο Κ. Τζαμιώτης αναρωτιέται Σε ποιον ανήκει η κόλαση, ο Μ. Γκανάς ξαναγράφει την Ομήρου Ιλιάδα, ο Μ. Βατόπουλος μας αποκαλύπτει το ελληνικό αστικό τοπίο στο Όπου και αν ταξιδέψω…Περπατώντας σε 24 πόλεις, ο Σ. Ριζάς με ένα ακόμη ιστορικό βιβλίο για την Ελλάδα: 1909: Η μετάβαση της Ελλάδας στον 20ο αιώνα, ο γνωστός δημοσιογράφος Π. Μανδραβέλης για το Λεξικό του Έξυπνου Λόγου ή Τα έξυπνα τα λόγια, ο Π. Τατσόπουλος για το Είσαι και Φαίνεσαι, μία συγκεντρωτική έκδοση άρθρων από την εφημερίδα Τα Νέα. Στις νέες κυκλοφορίες και στις προσεχείς εκδόσεις ανήκουν και παρουσιάστηκαν εν συντομία η αληθινή ιστορία Είμαι όσα έχω ξεχάσει του Η. Μαγκλίνη που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, το παιδικό βιβλίο της αγαπημένης Άλκης Ζέη, Ένα  παιδί από το πουθενά, καθώς και το έργο του αλησμόνητου Μ. Αναγνωστάκη: Ο Μανόλης Αναγνωστάκης ανθολογεί, ένα πανόραμα της νεωτερικής μας ποίησης.

Φυσικά, το Μεταίχμιο εκδίδει και ξένη πεζογραφία. Εν συντομία, λόγω όγκου εκδόσεων και χρονικού περιορισμού, οι κυρίες, υπεύθυνες των εκδόσεων, μας παρουσίασαν τις νέες κυκλοφορίες αλλά και τις προσεχείς εκδόσεις συγγραφέων από ολόκληρο τον κόσμο με έμφαση στην αστυνομική λογοτεχνία, είδος που το Μεταίχμιο αγαπάει. Επίσης, τη νέα σειρά με τον τίτλο “Οξυγόνο” που περιλαμβάνει, αρχικά, τέσσερα βιβλία που πραγματεύονται θέματα σύγχρονου προβληματισμού σε σχέση με τη θέση της γυναίκας στον κόσμο, την περιβαλλοντική απειλή, το στρες στον σύγχρονο άνθρωπο. Για το τέλος – και πέρα από τις νέες κυκλοφορίες και προσεχείς εκδόσεις – η ομάδα των εκδόσεων Μεταίχμιο είχε να μας προσφέρει μία ευχάριστη έκπληξη ( πέρα και από το κρασάκι και τα αλμυρά και γλυκά εδέσματα στο ισόγειο του Πολυχώρου ). Την είδηση ότι εφεξής, δύο φορές το χρόνο, θα κυκλοφορούν ένα περιοδικό για βιβλιόφιλους, τις Αιχμές. Με την πληθώρα και το εύρος των θεμάτων που καλύπτουν οι νέες κυκλοφορίες και οι προσεχείς εκδόσεις του οίκου Μεταίχμιο, πιστεύω πως από την εκδήλωση αποχωρήσαμε όλοι και όλες ικανοποιημένοι και ικανοποιημένες και με την όρεξη να τα διαβάσουμε όλα!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κωνσταντίνος Μουράτης

Γεννήθηκα το 1976 στη Θεσσαλονίκη αλλά πέρασα τα παιδικά μου χρόνια σε ένα χωριό της Καστοριάς. Σπούδασα Περιβαλλοντολόγος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη και Ξένες Γλώσσες στο Λονδίνο όπου έμεινα 6 χρόνια. Πλέον, διαμένω στην Αθήνα και συγκατοικώ με μία γάτα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;