Εναλλακτικά μέρη για διάβασμα στο Ηράκλειο

μέρη για διάβασμα
Πηγή εικόνας:newsbeast.gr

Μέρη για διάβασμα υπάρχουν πολλά. Αν και όταν σκεφτόμαστε την ανάγνωση ενός βιβλίου οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα της αγαπημένης μας γωνιάς στην ησυχία του σπιτιού μας. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν μέρη ήσυχα, μέρη πολύβουα, άλλα μοναχικά κι άλλα με πολυκοσμία.

Το σημαντικότερο είναι να νιώθει κάποιος άνετα όπου βρίσκεται ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στο βιβλίο του και να ευχαριστηθεί την ανάγνωση.

 

Στο Ηράκλειο της Κρήτης συγκεκριμένα, μια πόλη μαγευτική με μακραίωνη ιστορία, και ζωντανή Παράδοση- ένα ζωντανό παλίμψηστο εν ολίγεις απαντώνται αρκετά τέτοια μέρη για διάβασμα.Τόσο οι ντόπιοι που αγαπούν το γραπτό και έντυπο λόγο, όσο και οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν την ανάγνωση ενός βιβλίου σε αρκετά σημεία της πόλης, προς τέρψιν πνευματική, ψυχική μα και σωματική.

 Η πολυσύχναστη Πλατεία Ελευθερίας

Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης με την κυκλική διάταξη και τη συνεχή ροή των λεωφορείων. Είναι αναμφίβολα το κλασικό σημείο ανυπόμονου ξεφυλλίσματος του νεοαποκτηθέντος βιβλίου-ειδικά αν το λεωφορείο δε λέει να ‘ρθει.

μέρη για διάβασμα
Πηγή εικόνας:explorecrete.com
  • Η κρήνη Μοριζίνι ή αλλιώς Πλατεία Λιονταριών

Σκέτο Λιοντάρια για τους Καστρινούς και είναι άλλο ένα όμορφο μέρος για χαλαρό διάβασμα με το γαληνευτικό κελάρισμα του νερού που ρέει από το στόμα των λιονταριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

μέρη για διάβασμα
Πηγή εικόνας:gr.depositphotos.com
  • Το Ενετικό λιμάνι με το επιβλητικό Φρούριο Κούλε

Το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της Ποίησης κι από τα αγαπημένα μέρη για διάβασμα για τους Ηρακλειώτες. Είτε στην είσοδο του λιμανιού με τις βαρκούλες, είτε στην αμμουδιά στα ριζά του Κάστρου είτε αρκετά πιο μακριά προχωρώντας προς το φάρο οι σταγόνες των κυμάτων που ραίνουν τους περάτες και η μυρωδιά της αλμύρας συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Επιπλέον απόλαυση προσφέρει η θέα του Νέου Λιμανιού και της παραλιακής πρόσοψης του Χάνδακα.

μέρη για διάβασμα
Πηγή εικόνας:discovergreece.com
  • Το Αναγνωστήριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

  • Θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το μυστικό ερμάρι γνώσης στην πόλη. Οι μυημένοι στις σπάνιες και δυσεύρετες πλέον εκδόσεις και οι ερευνητές παλιών εξειδικευμένων βιβλίων εδώ βρίσκουν τον ήσυχο παράδεισό τους.
μέρη για διάβασμα
Πηγή εικόνας:vikelaia.gr
  • Η Πλατεία Κορνάρου

Ακόμη ένα κομβικό σημείο της πόλης με το βαλιδε τζαμί και το άγαλμα της Αρετούσας και του Ερωτόκριτου να δεσπόζει επίσης προσφέρεται για ανάπαυλα και ανάγνωση. Ένα σημείο μαγευτικό καθώς ένας ονειροπόλος διαβάτης που τη διασχίζει μπορεί να φανταστεί το μεγάλο ποιητή να περιφέρεται περιγράφοντας τη σκηνή του αποχωρισμού των δύο ερωτευμένων.

μέρη για διάβασμα
Πηγή εικόνας:explorecrete.com

Αυτά δεν είναι παρά ένα δείγμα από τα αμέτρητα μέρη για διάβασμα στην πόλη του Ηρακλείου. Κάθε αναγνώστης που πεθυμά να ξεφύγει απ’ τα συνηθισμένα θα βρει τις δικές του μικρές οάσεις διαβάσματος για να ξεταραχίσει την ψυχή του και να κανισκέψει το πνεύμα του με νέες αναγνωστικές εμπειρίες.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νικολέτα Ζερβάκη

Ώρα καλή! Μελιτάκους έχει ο νους μου κι όλο και σοδειάζει ιδέες κι ενδιαφέροντα. Η ανάγνωση γεννά ιδέες κι αν αυτές μετουσιωθούν σε γραφή, τότε αυτή γεννά την ελπίδα. "Και κάθε εις που εδιάβασεν,εδά κι ας το κατέχει μη χάνεται στα κίντυνα, μα πάντα ολπίδα ας έχει. Κι εκείνον, όπου εκόπιασε, ας τον καληνωρίζουν κι ας συμπαθούν τα σφάλματα εκείνα οπου γνωρίζουν" (Βιτσέντζος Κορνάρος,Ερωτόκριτος)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;