Τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας

μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία

Πέρα από τις βιβλιοθήκες και τα αναγνωστήρια, ένα από τα αγαπημένα μέρη ενός βιβλιοφάγου είναι φυσικά τα βιβλιοπωλεία. Παρότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε το «δικό μας» βιβλιοπωλείο, εκείνο που επισκεπτόμαστε τακτικά και του οποίου το προσωπικό εμπιστευόμαστε σχεδόν τυφλά, πάντα είναι όμορφο να ανακαλύπτουμε νέα μέρη και να τα εξερευνούμε από την αρχή. Παρακάτω θα βρείτε έξι από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, όχι μόνο σε έκταση, αλλά και σε ιστορία.

 

Πολιτεία

μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία
Πηγή: www.cignialo.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλιοπωλείο Πολιτεία ξεκίνησε από το υπόγειο στη διεύθυνση Ασκληπιού 1-3. Σήμερα, ωστόσο, διαθέτει τέσσερα επίπεδα χωρισμένα σε επτά τμήματα βιβλίων. Το εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό κάνει προτάσεις και καθοδηγεί μέσα στο χαώδες, αυτό, οικοδόμημα. Χαρακτηριστικό του βιβλιοπωλείου, όπως και του αντίστοιχου e-shop που έχει συγκροτηθεί, είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και οι προσφορές και οι εκπτώσεις που τρέχουν όλο το χρόνο.

 

Επί λέξει

μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία
Πηγή: www.dipo.gr

 

Συνεχίζουμε στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει». Στα 150 τετραγωνικά μέτρα που χωρίζονται σε δύο επίπεδα μπορεί κανείς να βρει μια τεράστια γκάμα βιβλίων κι ένα σαλόνι που διατίθεται για το ξεφύλλισμα ή και την ανάγνωσή τους. Το «Επί λέξει» δεν μετρά πολλά χρόνια λειτουργίας. Έχει κάνει, όμως, ήδη αισθητή την παρουσία του στο χώρο με αρκετές εκδηλώσεις και μια χαρακτηριστική οικεία και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

 

Ιανός

μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία
Πηγή: www.toportal.gr

 

Έχοντας ήδη κλείσει περισσότερα από 10 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη, ο «Ιανός» αποτελεί βασικό σημείο συνάντησης των βιβλιόφιλων. Έχει το πλεονέκτημα ότι συνδυάζει πολλές μορφές τέχνης, καθώς εκτός από την μεγάλη και εξαιρετικά ενημερωμένη ποικιλία βιβλίων, διαθέτει κατάστημα δώρων τέχνης, γκαλερί, δισκοπωλείο και πολλά άλλα. Μέσα στο κτήριο λειτουργεί, επίσης, και παιδότοπος όπως και καφέ αφιερωμένο στο διάβασμα.

 

Ευριπίδης στη Στοά

μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία
Πηγή: www.evripidis.gr

 

Ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της πόλης που πρόσφατα γιόρτασε τα 60 χρόνια λειτουργίας του. Τι πιο ιδανικό από τέσσερεις ορόφους αφιερωμένους σε ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία; Ο «Ευριπίδης στη Στοά» διαθέτει ακόμα δύο καφέ, ένα στον πρώτο όροφο κι ένα στον προαύλιο χώρο με ροφήματα όλων των ειδών και αλμυρά και γλυκά πιάτα που επιμελείται ο  γνωστός chef Γιάννης Λουκάκος.

 

Πολυχώρος Μεταίχμιο

μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία
Πηγή: www.athensvoice.gr

 

Πρόκειται για το κεντρικό κτήριο των ομώνυμων εκδόσεων που, όμως, είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό βιβλιοπωλείο. Εκεί διοργανώνονται συχνά εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια δημιουργικής γραφής, εκθέσεις, θεματικές βραδιές και αφιερώματα σε διάσημους συγγραφείς. Τα απογεύματα της Παρασκευής και τα πρωινά του Σαββάτου προσφέρονται στα παιδιά, αφού στον «Πολυχώρο Μεταίχμιο» φιλοξενούνται εργαστήρια συγκεκριμένα για αυτά.

 

Βιβλιοπωλείο της Εστίας

μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία
Πηγή: www.andro.gr

 

Για το τέλος αφήσαμε ένα από τα ιστορικότερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας που πρόσφατα μετακόμισε από την παλιά του διεύθυνση στην οδό Σόλωνος, στην οδό Διδότου στο Κολωνάκι. Οι Εκδόσεις Εστία λειτουργούν για περισσότερα από 130 χρόνια στην ελληνική λογοτεχνία. Στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο με το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον μπορεί κανείς να βρει βιβλία των ομώνυμων εκδόσεων, και όχι μόνο, ενώ, φυσικά, υπάρχουν και παλαιότερα τεύχη του περιοδικού Νέα Εστία.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σύλβια Ζέρβα

Μια εκολαπτόμενη φαρμακοποιός μεγαλωμένη με τις αξίες και τις αρχές του Harry Potter, λάτρης του καφέ και του καλού φαγητού και πάντα σε mood για ένα ταξιδάκι.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;