Στην Αθήνα η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde για την παρουσίαση του βιβλίου της “Η ιστορία των μελισσών”

Η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde θα βρεθεί στην Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο της Η ιστορία των μελισσών και να συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος.

Το βιβλίο εντάσσεται στο νέο λογοτεχνικό είδος cli-fi (climate fiction), το οποίο έχει στον πυρήνα του το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς οι συγγραφείς προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στις ζωές των ανθρώπων.

Η Maja Lunde αφηγείται τρεις παράλληλες ιστορίες για το αόρατο νήμα που συνδέει τον κόσμο των ανθρώπων με τον κόσμο των μελισσών.

Το κεντρικό ερώτημα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι: τι θα γινόταν ο άνθρωπος εάν έπαυαν να υπάρχουν οι μέλισσες;
Η ιστορία των μελισσών είναι το πρώτο βιβλίο ενηλίκων της συγγραφέως, το οποίο κυκλοφορεί ήδη σε 25 χώρες, έχει λάβει μεταξύ άλλων διακρίσεων το βραβείο Bokhandlerprisen, υπήρξε best seller σε Νορβηγία και Γερμανία και έχει δρομολογηθεί ήδη η μεταφορά του σε τηλεοπτική σειρά.
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας The Climate Quartet, ενώ το επόμενο βιβλίο της σειράς (με πρωτότυπο τίτλο Blue) θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο 2020.

Πριν από το ντεμπούτο της στη λογοτεχνία ενηλίκων, η συγγραφέας είχε ήδη καθιερωθεί ως σεναριογράφος, ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένα είναι τα βιβλία της για παιδιά. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το πολυβραβευμένο ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της νορβηγικής λογοτεχνίας, το οποίο επίσης θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ο Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης, καθηγητής μελισσοκομίας του Ι.Γ.Ε (Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών) και μέλος ΕΔΙΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Αστραπέλλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα, κ. Frode Overland Andersen και η διευθύντρια του Νορβηγικού Ινστιτούτου, καθηγήτρια Jorunn Økland.

Θα χαρούμε πολύ να δημοσιεύσετε την πρόσκλησή μας και να παρευρεθείτε στην παρουσίαση του βιβλίου της Maja Lunde.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;