Λήθαργος του Πάνου Κανελλόπουλου

Λήθαργος

Λήθαργος είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου του Πάνου Κανελλόπουλου. Το ουσιαστικό λήθαργος σημαίνει ο πολύ βαθύς ύπνος, όταν το μυαλό είναι σε αδράνεια. Ένας τίτλος που ταιριάζει απίστευτα με το περιεχόμενο του βιβλίου. Το βιβλίο έχει εκδοθεί από της εκδόσεις Λυκόφως.

Το ψυχολογικό θρίλερ Λήθαργος αποτελείται από 350 σελίδες. Είναι προσεκτικά γραμμένο, με εξαιρετικές πλούσιες εικόνες και σταθερά αυξανόμενες ανατροπές και εξελίξεις. Κάθε χαρακτήρας έχει τον χρόνο να μας συστηθεί διεξοδικά, καθώς ο συγγραφέας αφιερώνει ξεχωριστά κεφάλαια στην περιγραφή του. Ο αναγνώστης γνωρίζει τον χαρακτήρα πολύπλευρα, και εξωτερικά αλλά και κυρίως εσωτερικά. Με όμορφες αναδρομές και περιγραφές μαθαίνουμε το παρελθόν αλλά και το παρόν των χαρακτήρων. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να αντιληφθούμε την αθέατη πλευρά τους, κάτι που μας προσφέρει απλόχερα ο συγγραφέας από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Εντρυφώντας στα γνωρίσματα και τα χαρακτηριστικά τους θα φτάσουμε στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου και της πλοκής, μαγεμένοι. Θα ξαφνιαστούμε και πιθανότατα κανείς δεν θα περιμένει το συγκεκριμένο τέλος.

Ο Πάνος Κανελλόπουλος έχει επιλέξει να δημιουργήσει ένα καινούργιο τόπο, με το όνομα Λόχενσβιλ. Δεν είναι ένας τόπος μαγικός ή εξωπραγματικός, είναι μια πόλη με δρόμους, σπίτι, ανθρώπους, εγκλήματα και αιματοβαμμένες νύχτες. Ο Λήθαργος περιλαμβάνει πλούσιες και λεξιλογικά γεμάτες περιγραφές. Αυτό μας βοηθάει  να δημιουργήσουμε εύκολα εικόνες. Το βιβλίο είναι αρκετά ευκολοδιάβαστο, και αυτό οφείλεται στην καθαρότητα της γραφής του συγγραφέα. Μέσα από το πλάνο που δημιούργησε καθώς έγραφε το πρώτο του βιβλίο, αυτόματα χάρισε μια δομημένη περιγραφή στις σελίδες του Λήθαργου. Κάθε κεφάλαιο έχει αρχή μέση και τέλος. Οι αναφορές και τα στοιχεία που δίνονται είναι τόσο όσα χρειάζεσαι για να γίνεις μέρος του βιβλίου Λήθαργος. Ο συγγραφέας δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλοκή

Η πρώην αστυνομικός Άνναλιζ βιώνει κάτι το ασυνήθιστο. Οι νύχτες τις στοιχειώνονται από εφιάλτες που δεν μπορεί κανείς να τους εξηγήσει, ούτε καν η ψυχολόγος της. Έχει πρόσφατα χωρίσει και κάνει  αλλαγές στην ζωή της. Το παρελθόν φαίνεται όμως να την ακολουθεί και βάζει σε κίνδυνο αγαπημένα της πρόσωπα. Η ζωή της κάθε μέρα στιγματίζεται από όσα της συμβαίνουν την νύχτα. Η Άνναλιζ γνωρίζει πολλούς ανθρώπους και συνοδοιπόρους στην αναζήτηση της αλήθειας. Παρέα με τον Κέβιν, την Βάλερι και τον Άρθουρ θα φτάσουν έως την άκρη του νήματος ώστε να ανακαλύψουν τι εστί λήθαργος.

Ο συγγραφέας

Ο Πάνος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1996 στο Μαρούσι.
Αποφοίτησε πρόσφατα από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Έχει υπάρξει για δύο συνεχόμενες χρονιές στη δεκαπεντάδα καλύτερων ομιλητών στους «Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας».
Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και το θέατρο.
Δηλώνει σεμνά πως μπορεί να γράφει αλλά δεν βλέπει θρίλερ παρά μόνο μη βραδινές ώρες και με μεγάλη παρέα.
Αναμένουμε σύντομα την έκδοση του επόμενου βιβλίου του.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Τουρλίδα

Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον και προσπαθώ πάντα να κοιτάω-ή να βρίσκω-την θετική πλευρά των γεγονότων. Πολυλογού και κοινωνική αλλά ταυτόχρονα μοναχική. Υπερ-αναλύω σχεδόν τα πάντα και μέσα από την γραφή βρίσκω λίγη γαλήνη. ‘’Success doesn’t come to you; you go to it’’ Marva Collins

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;