Το lifestyle του βιβλίου, συνήθεια ή απόλαυση

SHARE

βιβλίο
lifestyle βιβλίου

Το lifestyle του βιβλίου, ή όπως λέμε το βιβλίο ως τρόπος ζωής. Το να διαβάζεις δεν είναι υποχρέωση ούτε κάτι που «είναι καλό» να κάνεις αραιά και πού για να είσαι μέσα σε όλα. Υπάρχουν οι άνθρωποι που διαβάζουν και εκείνοι δε διαβάζουν. Το ενδιάμεσο είναι μια κατηγορία ανθρώπων στους οποίους δεν αρέσει το διάβασμα, αλλά προσπαθούν με νύχια και δόντια να διαβάσουν κανένα βιβλίο (ειδικά το καλοκαίρι) για να είναι «μέσα στα πράγματα». Είναι κατά κύριο λόγο και αυτοί που θα το βγάλουν και φωτογραφία, θα το ανεβάσουν στα social media δίπλα στη θάλασσα και όλοι τους οι διαδικτυακοί φίλοι θα τους επικροτήσουν για το ιδιαίτερο πνευματικό επίπεδο που διαθέτουν…

Το να διαβάζει ή να μη διαβάζει κανείς δεν είναι σωστό ή λάθος, είναι απλώς μία επιλογή. Το να προσποιείται ότι διαβάζει είναι κάτι ψεύτικο απλώς. Αν αγαπάς το διάβασμα δεν μπορείς να το αποχωριστείς… Σε κάποια από τις μορφές του θα το κουβαλάς στη ζωή σου. Είτε στη δουλειά σου, είτε στις σπουδές σου, είτε ως λογοτεχνικό ανάγνωσμα, είτε ως νυχτερινό παραμύθι στα παιδιά σου.  Είναι ένας τρόπος ζωής που δεν αλλάζει. Στην Κίνα λένε αφήνουν τα βιβλία σε κοινούς χώρους χωρίς προστασία γιατί πιστεύουν πώς «όσοι διαβάζουν δεν κλέβουν και όσοι κλέβουν δε διαβάζουν».

 βιβλίο
lifestyle βιβλίου

Οι αφορισμοί και οι βαρύγδουπες δηλώσεις δεν είναι σωστές, όμως η ουσία του παραπάνω είναι πώς αν μιλήσουμε για αναγνώστες που λατρεύουν το βιβλίο ως παρέα, διασκέδαση και τρόπο ζωής, τότε θα συγκεντρώνουν κάποια βέβαια στοιχεία στην προσωπικότητά τους. Αρχικά, ένα βιβλίο θα τους συνοδεύει –ακόμα και αν δεν το ανοίξουν- σε βόλτες, ταξίδια, παραλία. Όταν διαβάζουν είναι προσηλωμένοι και συχνά επιθυμούν να μην διασπάται η προσοχή τους από άλλες αιτίες. Θα τους παρατηρήσεις να τελειώνουν άλλα βιβλία σε διάστημα μίας αναπνοής και άλλα να τα βασανίζουν μεγάλα διαστήματα, ανάλογα με το δεσμό που έχουν μαζί τους. Μιλάνε, συχνά, για αυτά σαν να είναι άνθρωποι. Θέλουν να τα ανοίξουν, να συνεχίσουν την ιστορία τους, να προλάβουν τις εξελίξεις, να χαρούν και να στεναχωρηθούν με όσα εκτυλίσσονται. Θα δεις τους ανθρώπους αυτούς να αναζητούν νέες λέξεις, να έχουν περίεργες απορίες και διαρκώς νέα θέματα προς συζήτηση αλλά και εκφράζουν μια καρτερική υπομονή. Να αργούν να απαντήσουν, να μη βιάζονται. Ο λόγος είναι ότι το βιβλίο μέσα από τις σελίδες του σε εκπαιδεύει να περιμένεις, να διαψεύδεσαι, να επιβεβαιώνεσαι, να αλλάζεις γνώμη και να δέχεσαι.

Advertisement

Ένα βιβλίο είναι ένας καλός φίλος και οι φίλοι αποτελούν έναν τρόπο ζωής. Το λεγόμενο lifestyle…

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ονομάζομαι Μπερτσιά Βασιλική και είμαι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση! Αγαπώ το διάβασμα, τα ταξίδια και τα ζώα! Επιλέγω να περνώ τον χρόνο μου δημιουργικά κάνοντας συνεχώς νέα πράγματα και ανακαλύπτοντας νέους ορίζοντες γνώσης και εμπειρίας!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG