Kομψές βιβλιοθήκες για μοντέρνα ταξινόμηση βιβλίων

βιβλιοθήκη
Πηγή: pinterest.gr

Η προσωπική μας βιβλιοθήκη είναι πραγματικά ένα σημαντικό μέρος του σπιτιού μας, όπου και εάν βρίσκεται. Συνήθως έχουμε ένα έπιπλο βιβλιοθήκη στο σαλόνι, στο χολ ή στο υπνοδωμάτιο μας. Υπάρχουν και εκείνοι οι τυχεροί που αφιερώνουν ένα δωμάτιο ολόκληρο στα βιβλία, και τότε δεν μιλάνε για μια βιβλιοθήκη αλλά για έναν παράδεισο. Ο δικός μας παράδεισος μπορεί να είναι πιο μικρός και ο χώρος μας περιορισμένος.

Όπως και όπου είναι η βιβλιοθήκη μας μπορούμε να επιλέξουμε μερικές πολύ κομψές κατασκευές, που θα φιλοξενήσουν με ασφάλεια τα βιβλία μας αλλά και θα δώσουν στιλάτη πνοή στο σπιτικό μας.

Κυκλοφορούν στην αγορά ποικίλα σχέδια βιβλιοθήκης, μικρά μεγάλα, χρωματιστά ή σε πιο ήπιους τόνους. Μερικά μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας ή να τα αναζητήσετε σε γνωστά καταστήματα επίπλων.

Οι βιβλιοθήκες, εκτός από τον προφανή λόγο ύπαρξης, έχουν και ρόλο διακοσμητικό. Ακόμα και εάν δεν είστε φαν των βιβλίων, των περιοδικών ή ό,τι άλλο μπορεί να αποθηκευτεί σε μια βιβλιοθήκη, μπορείτε απλά να την γεμίσετε με διακοσμητικά κεριά, αγάλματα, φωτογραφίες.

Για να δούμε μερικά πρωτότυπα σχέδια βιβλιοθήκης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιβλιοθήκες με λοξά ράφια:

Δύο μοντέρνες και αρκετά κομψές βιβλιοθήκες. Τα ράφια δεν έρχονται σε ευθεία όπως έχουμε συνηθίσει στις κλασικές βιβλιοθήκες , αλλά πλάγια με μικρή κλίση. Σε μια τέτοια βιβλιοθήκη πρέπει να προσέξουμε πως θα οργανώσουμε τα βιβλία μας. Τα πιο βαριά βιβλία πρέπει να είναι κάτω και από πάνω τους να τοποθετούμε τα πιο ελαφριά. Σίγουρα δεν είναι βιβλιοθήκες για μεγάλους όγκους βιβλίων αλλά είναι πολύ κομψές, εάν στολίδι για το σαλόνι μας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας βιβλία ή ακόμα να τα χωρίσετε με βάση το χρώμα των εξωφύλλων  τους.

 

Πηγή: pinterest.gr

 

Πηγή: pinterest.gr

Βιβλιοθήκες που «μιλάνε»:

Οι βιβλιοθήκες που αποτελούνται από πολλά κομμάτια, όπως γράμματα, είναι πολύ μοντέρνες αλλά απαιτούν και μεγάλο χώρο για να τις τοποθετήσετε. Εάν έχετε μεγάλο σαλόνι και θέλετε μια βιβλιοθήκη πρακτική αλλά και κόσμημα για τον χώρο επιλέξτε μια τέτοια. Η αλήθεια είναι πως σε παρακινούν από μόνες τους να διαβάσεις καθώς σου «μιλάνε». Είναι επίσης μια όμορφη ιδέα για παιδικό δωμάτιο.

βιβλιοθήκη
Πηγή: pinterest.gr
βιβλιοθήκη
Πηγή: pinterest.gr

Μικρή υπο- βιβλιοθήκη:

Μια μικρή και φορητή βιβλιοθήκη, για όποιον δεν διαθέτει πληθώρα βιβλίων αλλά θέλει να είναι τακτοποιημένα και ασφαλή. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τέτοιο έπιπλο δίπλα από το κρεβάτι ή τον καναπέ και να έχετε γρήγορη πρόσβαση στο αγαπημένο σας ανάγνωσμα. Είναι επίσης μια έξυπνη ιδέα για να τοποθετείτε μερικά αδιάβαστα βιβλία. Έτσι θα χωρίσετε τα βιβλία σε αυτά που έχουν διαβαστεί και τα έχετε οργανώσει σε μια μεγάλη κλασική βιβλιοθήκη, και σε αυτά που περιμένουν να διαβαστούν.

βιβλιοθήκη
Πηγή: pinterest.gr

Παιδική βιβλιοθήκη:

Οι παιδικές βιβλιοθήκες μπορεί να είναι κομψές, όμορφες και ελκυστικές για το παιδί. Ένα συννεφάκι, το αρχικό γράμμα του ονόματός του ή ακόμα και μια βιβλιοθήκη Batman για όσα παιδάκια λατρεύουν τους super ήρωες θα ταιριάξουν τέλεια στο παιδικό δωμάτιο. Το παιδάκι σας θα μάθει να τακτοποιεί μόνο του τα βιβλία και τα τετράδιά του και θα θέλει να βρίσκεται κοντά σε όμορφες κατασκευές που του προκαλούν ευχαρίστηση και θαυμασμό. Έτσι υποσυνείδητα, εάν του αρέσει το έπιπλο βιβλιοθήκη θα αρχίσει να αγαπά και το περιεχόμενο άρα θα γίνει ένας σωστός βιβλιοφάγος. Οι βιβλιοθήκες αυτές αναπτύσσουν την φαντασία του μικρού παιδιού.

βιβλιοθήκη
Πηγή: pinterest.gr
βιβλιοθήκη
Πηγή: pinterest.gr

Μοντέρνα σχέδια:

Ακόμα ένα μοντέρνο σχέδιο και πολύ πρωτότυπο. Οι καλεσμένοι σας θα μαγευτούν από μια τέτοια βιβλιοθήκη, που θα γίνει το θέμα συζητήσεις για πολλές μέρες. Μπορείτε να φτιάξετε μια τέτοια βιβλιοθήκη σε έναν ξυλουργό και σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε, ανάλογα με τα βιβλία που έχετε.

βιβλιοθήκη
Πηγή: pinterest.gr

Εάν αγαπάτε την μουσική και το διάβασμα η βιβλιοθήκη κλειδί του σολ, είναι η ιδανική για εσάς. Βάλτε τα αγαπημένα σας βιβλία στα μικρότερα ράφια και στα μεγαλύτερα βινύλια κλασικής μουσικής. Αυτή η βιβλιοθήκη είναι μια δήλωση, μια έκφραση προσωπικότητας που ταιριάζει σε κάθε τοίχο σε κάθε δωμάτιο.

 

βιβλιοθήκη κλεδί του σολ
Πηγή: pinterest.gr

Αυτές ήταν μερικές πολύ κομψές και πολύ μοντέρνες βιβλιοθήκες, ικανές να μεταμορφώσουν και τον πιο άχαρο χώρο, αλλά και να στολίσουν το λευκό σας τοίχο. Μην ξεχνάτε να φροντίζετε σωστά τα βιβλία σας και να τα οργανώνετε έτσι ώστε να μην σκιστούν ή τσαλακωθούν.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Τουρλίδα

Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον και προσπαθώ πάντα να κοιτάω-ή να βρίσκω-την θετική πλευρά των γεγονότων. Πολυλογού και κοινωνική αλλά ταυτόχρονα μοναχική. Υπερ-αναλύω σχεδόν τα πάντα και μέσα από την γραφή βρίσκω λίγη γαλήνη. ‘’Success doesn’t come to you; you go to it’’ Marva Collins

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;