Μέρη για να διαβάσεις στην Κομοτηνή

Φοιτήτρια στην Κομοτηνή. Η είσοδος σε ένα ακόμη εξάμηνο, πριν λίγες ημέρες, σηματοδοτεί τη λήξη των διακοπών και η επιστροφή στα βιβλία είναι αναπόφευκτη συνέπεια. Το κλείσιμο στο σπίτι με σκοπό τη μελέτη, ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργούνται αποδιώχνουν την συγκέντρωση. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε, όμως, για αυτό! Αν μένεις στην Κομοτηνή, υπάρχουν αρκετά μέρη έξω από το σπίτι μας που μπορούν να μας βοηθήσουν να επανακτήσουμε την συγκέντρωση μας και να μετατρέψουν το διάβασμα σε κάτι ευχάριστο.

Ας παραθέσουμε κάποια από αυτά τα μέρη λοιπόν:

Α) Οχτώ (8) δίπλα από το Σουλτάν Τεπέ: η εναλλακτική του διακόσμηση με το πιάνο στον τοίχο, η απαλή μελωδική μουσική του σε ταξιδεύουν σε μία διαφορετική εποχή και σου δίνουν ώθηση και έμπνευση να ξεφυλλίζεις τα βιβλία της σχολής σου. Άλλωστε δεν θα είσαι ο μόνος αφού πολλοί φοιτητές εκεί θα κάνουν το ίδιο, ιδιαίτερα στα πίσω μεγάλα τραπέζια τα οποία φωτίζονται καλύτερα από το διάφανο ταβάνι μέσα από το οποίο διεισδύει το φως του ήλιου.

Β) Αναψυκτήριο στο πάρκο πίσω από το σπαθί: ενδείκνυται κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς τα τραπέζια κάτω από τα δέντρα αποκόπτουν την ζέστη και προσφέρουν μία ανάσα δροσιάς που επιτρέπει την ενασχόληση με κάτι πιο παραγωγικό όπως το διάβασμα για την σχολή και την εξεταστική που ακολουθεί. Η θέα της φύσης εξάλλου απελευθερώνει το μπλοκαρισμένο μυαλό και παράγει θετικές σκέψεις.

Γ) Βαρόσι: λίγο πιο μακριά από την πλατεία αλλά εξίσου κεντρικά, το βαρόσι αποτελεί μία καφετέρια μέσα σε ανακαινισμένο αρχοντικό που διατηρεί ακόμα πολλή από την αίγλη του.  Ικανοποιεί οπαδούς τόσο του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα αφού διαθέτει τραπέζια τόσο μέσα στον χώρο όσο και έξω, στην αυλή. Η όμορφη διακόσμηση του και τα απαλά χρώματα στους τοίχους δημιουργούν ένα ανάλαφρο κλίμα, ειδικό για διάβασμα «έξω» και «ενδοσχολικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δ) Gecko: το μέρος αυτό παρ’ ότι βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, την οδό Βενιζέλου, διατηρεί χαμηλό προφίλ και δεν έχει την ίδια κοσμοσυρροή με τα άλλα μαγαζιά. Ωστόσο κινείται σε παρόμοιο μοτίβο με το βαρόσι, αφού διατηρεί τραπέζια τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά στην αυλή που περιβάλλεται από μισογκρεμισμένους τοίχους ενός παλαιού αρχοντικού. Τα ψηλά δέντρα μπροστά από τους τοίχους αυτούς και τα απλοϊκά καθίσματα- παλέτες προσθέτουν μία ξεχωριστή πινελιά, προσδίδοντας προσωπικότητα ακόμα σε σύνολα από άψυχα αντικείμενα κα μεταφέροντας θετική ενέργεια και διάθεση για κάθε δραστηριότητα.

Ανακεφαλαιώνοντας προτρέπουμε όλους τους απηυδισμένους με την κλεισούρα του σπιτιού φοιτητές να βγουν έξω και να απολαύσουν την δημιουργικότητα που τέτοιοι χώροι αποπνέουν! Η απαρίθμηση εξάλλου είναι ενδεικτική!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθηνα Σωτηριου

Είμαι φοιτήτρια νομικής στο 3ο έτος στην Κομοτηνή, 20 χρονών, κατάγομαι απο την Ηγουμενίτσα και ασχολούμαι εθελοντικά με την αρθρογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;